Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Chorąży Anton Michaił Ziwlicki
- No dobrze , jesteście wolni chcę żebyście w ciągu najbliższych godzin spisali raport ze szczegółami i dostarczyli do mnie, teraz jesteście wolni.Czekam kiedy wyjdą kadeci włączam łącze wewnętrzne- Tu kapitan do Pani Alsher - Słucham - odezwała się Ola- Proszę przyjść do konferencyjnej jak najszybciej niech zabierze pani swoich ludzi mam dla was zadanie- wydałem rozkaz- Tak jest kapitanie, będziemy za 5 minut - odparła Alsher i zakończyła połączenie- Kapitan do Głównego mechanika.- Słucham kapitanie ? -odezwał się szef- Szefie jak z sondę macie ją już na pokładzie może jakieś wczesne dane?- zapytałem
- Tak sir już wszystko jasne pochodzi z USS Enderlay który przywiózł tutaj naukowców, w pamięci nic ciekawego tylko dane o planecie i jej księżycu.Nie wiem jeszcze tylko dlaczego się rozbiła ale nie odzyskaliśmy jeszcze wszystkich logów. - ledwie twój oficer przestał mówić do pokoju wpadło 3 kadetów i cywil.Przyjrzałeś się im i stwierdziłeś ze zdziwieniem że cywil jest Wolkanem i jest wyraźnie starszy od reszty.
- W czym mogę pomóc - stwierdziłem z ciekawości przyglądając się przybyłym z dużym zainteresowaniem, a szczególnie Wolkaniowi.
Po chwili wpadła Ola - Już jestem kapitanie czekamy na rozkazy.
- Ach tak - z ciągłym niejasnym wrażeniem że kogoś przegapiłem na liście załogi - siadajcie w takim razie.Po chwili jak wszyscy usiądą- Tutaj - wskazuję komputer przywieziony przez Pendersena - jest komputer znaleziony w bazie archeologów na GRR21, chciałbym żebyście przebadali go i jego dane oraz wszystkie zapiski jakie zawiera, przejrzyjcie też zapisy z kamer jakie zrobiła drużyna zwiadu oraz zbadajcie statułetkę która zwiad znalazł w obozie, określcie też kto zamieszkiwał tą planetę jak się da. Po przeanalizowaniu danych chcę mieć dokładny raport co odkryci oraz jakieś hipotezy dotyczące zniknięcie grupy badaczy oraz jaskini i statuetka. Możecie użyć wszelkich środków jakie mamy na okręcie macie wstępny raport 6 godzin. - zrobiłem długa pauzę dając do zrozumienie że to koniec spotkania i czas aby zabrać się do pracy - możecie odejść.
Kiedy wszyscy się zbierali Wolkan podniósł figurkę przyjrzał jej się dokładnie - Mogę bez badań powiedzieć co to jest, jest to Gorn figurka jest co prawda bardzo stara ale można rozpoznać odpowiednie cechy.
- Świetnie, wiem że to zabrzmi trochę buffonisto - dodaję spoglądając na wolkanina- ale proszę wszelkie wnioski zawrzeć w raporcie byłbym wdzięczny.Następnie nacikam komunikator- Pierwszy tu kapitan.- Slucham kapitanie - odparła Irina- Przejmuje pani wachtę, narazie prosze utzymywać statek w obecnye pozycji i skanować system i planetę oraz powadzic nasłuch - odparłem- jaby cos sie działo będę w hydroponicznym lub u siebie.- Bobrze sir.Następnie idę do hydroponicznego zabierając ze sobą padda, jak ta dojdę mam zamiar zgrać na zabranego padda informację dotyczące archeologów jacy tu wyruszyli oraz statku który ich tu przywiózł i poczytać sobie dokładnie.
USS Enderlay to zwykły okręt klasy Excelsior leciwy jak twój Oberth, przywiózł naukowców a załoga przygotowała obóz potem odleciał.Na planecie powinny być 4 osoby po za doktorem Mossem także naukowcy.Dr. L'men Wolkan i 3 Ludzi Dr. Adam Man, Dr. Suzan Kerem i Dr. Jon Krasicienko.
- Tak - myślę - czterech naukowców zniknęło ale..- Komputer- po chwili - ile czasu łącznie z czasem lotu USS Qui minęło od momentu zawiadomienia Floty przez archeologów o potrzebie ewakuacji
Po jakieś godzinie spędzonej nad dokumentami, pisze wstępny raport dl Floty i udaję się do mesy zjeść jakieś drugie śniadanie. Po śniadaniu przejdę się do szefa zobaczyć jak mu idzie z ta sondą do ładowni, następnie ma mostek.
W ładowni nikogo nie zastałeś ale miałeś okazję z bliska obejrzeć resztki sondy która ewidentnie twardo lądowała na księżycu.Większosc rzczy ze środka zniknęła.Z pomocą komputera znalazłeś szefa w maszynowni gdzie dostałeś pełny raport z którego wynikała że sonda rozbiła się z powodu błędu w sterowaniu z planety.Na mostku nie wiele się zmieniło od twojej ostatniej wizyty tylko to że zamiast Olki zastałeś na jej stanowisku jakiegoś kadeta.Na fotelu kapitańskim siedziała Irina ale kiedy cię zobaczyła wstała i poinformowała cię że nic się nie zmieniło po czym zajęła fotel PO.
Siadam na fotelu kapitańskim, przez chwilę sprawdzam parametry z ostatnich skanów.- Pierwszy - zwracam się do Iriny obracając się zarazem w jej kierunku- proszę zrobić dokładny bio-scan systemu z nastawieniem na bio-sygnały wolkańskie i ludzkie.- Już się robi kapitanie - odpowiedziała.W trakcie czekania na wyniki skanowania sprawdzam ile trwa dzień na planecie GRR21 oraz dopisuję do kończ raport dla Gwiezdnej Floty następnie zgrywam raport z padda na konsolę kapitańską i przekazuję drogą elektroniczną na konsolę łączności z dopiskiem natychmiastowego wysłania. Następnie wracam do pisania parametrów symulacji dla załogi mostka które rozpocząłem tworzyć wczorajszego dnia.
Gruntowny skan trwał kilka minut niestety nic nie znalazł po za resztkami fauny i flory na planecie.Według komputera planetarny dzień trwał 22h i 36min.
Jako że nie chcę działać w ciemno czekam na raport naukowców na temat danych jakie otrzymali do zanalizowania, kontynuujemy skany systemu, zajmuje się papierkami, obiadem i sprawami codziennymi związanymi z zarządzeniem statku a którymi musi zając się kapitan. Nakazuję tez przygotowanie promu do natychmiastowego startu i czekam.