Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Anton Michaił Ziwlicki

PBF - Chorąży Anton Michaił Ziwlicki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 244 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Bardzo chętnie w układzie będziemy za 16h proszę mnie oczekiwać - odpowiedział Picard i uśmiechnął się.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

- Bardzo dziękuje kapitanie i w takim razie do zobaczenia, Ziwlicki bez odbiory.Rozsiadam się wygodnie w fotelu myślę sobie - udało się ciekawe co z tego wyniknie?, dobra w takim razie trzeba się wziąć za przygotowania.- Kapitan do Iriny proszę jak najszybciej zgłosić się go mojej kajuty.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po 3min Andorianka stała już w drzwiach z pytającym wyrazem twarzy.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Wstaję na jej przywitanie i wskazując ręka fotel - Proszę niech Pani usiądzie.Czekam kiedy usiądzie i zaczynam- Mam do zakomunikowania Pani kilka ważnych rzeczy, jako że jest pani moim pierwszym. Po pierwsze udało mi się załatwić w Dziale Zaopatrzenia prom klasy 8 który będzie w ciągu 12-tu godzin u nas, dodatkowo wszelkie zaopatrzenia jakiego nam brakowało będzie też jakoś w ciągu kilku godzin, niestety ich szef - robię minę jakbym zjadł właśnie coś kwaśnego - z powodów swojej ugruntowanej "logiki" odmówił nam wydania torped fotonowych, dlatego złożyłem oficjalny protest do jego decyzji - tu podaję jej padda z decyzje jaka zapadła w tej sprawie - niestety jak Pani widzi dowództwo bazy też nam odmówiło widać nie zależy im żeby USS Qiu umiał się skutecznie bronić, trudno może coś innego się wymyśli bo muszę mieć te torpedy!.A teraz niech pani powiadomi kadetów Willsa, VonKalahana i Tresta że jak chcą zachować czyste teczki personalne i nie siedzieć jeszcze 2 dni w areszcie mają załatwić mi paczkę oryginalnej herbaty Eal Greeya w ciągu 15 godzin- widząc jej zdziwienie kontynuują dalej- potem trzeba pomyśleć gdzie możemy przyjąć naszych gości, bo będziemy gościć na obiedzie Kapitana Enterptise - kończę czekając na jej reakcję.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy powiedziałeś że przybędzie kapitan Picard jej zdumienie sięgnęło zenitu ale szybko się opanowała i wyszła wcześniej mówiąc że wszystkim się zajmie.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

-Kurde ale ją trafiło ciekawe czy nie zapomni o ćwiczeniach z załogą o 17.00 !?- sobie pomyślałem. Dodam jeszcze do dziennika uzupełnienie do dziennika.

Dziennik kapitański uzupełnienie

Jutro na USS Qui spodziewam się ważnych gości. Na obiedzie będzie u nas Jean-Luc Picard legenda Gwiezdnej Floty, mam olbrzymią tremę przed tym spotkaniem ale jak się powiedziało A trzeba powiedzieć B , jak mawiał dziadek żeby chwytać byka za rogi i tak zrobię, bardzo mnie też ciekawi czy Kapitan Picar pamięta mojego dziadka wszak razem studiowali , wiele mi dziadek o nim opowiadał no nic zobaczy się

koniec zapisu.

Po uzupełnieniu wpisu ruszam na inspekcję sam bo Irina będzie zajęta przez jakiś czas. Zaczynam od mostka potem maszynownia i wszystkie działy po kolei. Po inspekcji wracam do kabiny i zaczynam pisać symulacje komputerowe do przetrenowania dla obsługi mostka, kilka scenariuszy niektóre bojowe inne misje ratunkowe, ewakuacja itp. Około godziny 17.00 kontaktuję się z Iriną czy gotowe są ćwiczenia dla załogi jak tak to jeszcze zjadam coś lekkiego i udaję się na 10 pokładzie gdzie mam nadzieję zaczęły się ćwiczenia z odpierania abordażu.

Pitmistrz
    Uczestnik

Na mostku zastałeś zmianę alfa pod dowództwem operacyjnego który wstał z miejsca na twój widok.Na stanowisku sternika siedział jakiś kadet ze zmiany beta.Taktyczne było opuszczone a przy naukowym zastałeś znudzoną kadetkę która dobrze pamiętałeś z obiadu.Do samego wyglądu mostka nie mogłeś się przyczepić nie było po nim widać wieku okrętu.Z uwagą przyjrzałeś się tabliczce dedykacyjnej "USS Qui NCC-19001 Zawsze podążaj jedną ścieżką, nauką."Po mostku udałeś się pokład niżej do ambulatorium gdzie zastałeś Betazoidkę wpisującą coś do komputera i pielęgniarkę która testowała łózko chirurgiczne.W ambulatorium wszystko było w nieskazitelnym porządku, przetestowałaś nawet EMH który uprzejmie poinformował cię że nie powinien być aktywowany bez potrzeby natury medycznej.Po ambulatorium przyszła pora na hangar gdzie zastałeś obiecany prom typu 8 i kadeta robiącego diagnostykę.Sam prom nie był nowy było widać że już swoje przeszedł, ale ogólnie wypadł dobrze w testach jak poinformował cię kadet.Maszynownia była malutka chodź znajdowała się na 2 pokładach a rytmiczne buczenie i błyskanie reaktora nadawał jej dziwną atmosferę.W głębi zastałeś tylko głównego inżyniera grzebiącego w rdzeniu warp.Rozejrzałeś się dookoła w pewnym momencie wszedł kadet oddał ci honory wpisała co do jednej z konsol i ponownie wyszedł.Rdzeń warp świecił delikatnie a ty przez chwilę wpatrywałeś się w niego z zadowoleniem.Następnym punktem programu była pamiętna ładownia, nie wyczułes w niej śladu alkoholu znajdowało sie tutaj trochę pudeł i beczek ale ogulnie była w większej części pusta.Następnie skierowałeś swoje kroki do ostatniego punktu programu czyli ogrodu hydroponicznego, w którym nie zastałeś nikogo ale przez chwilę z przyjemnością posiedziałeś w otoczeniu zieleni było tam nawet małe jeziorko w którym jak ze zdziwieniem odkryłeś pływała ryba.Pisanie symulacji szło ci całkiem nieźle niestety zostało przerwane przyjściem wyczekiwanych rozkazów które w skrócie brzmiały tak.W ciągu 1h udać się do układu GRR21, ewakuować ekipę archeologów z 2 planety i przywieźć ich na stację.Ze zdziwieniem zobaczyłeś pozwolenie na złamanie dyrektywy nr32 zakazującej lotu szybciej niż warp5.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Na spokojnie sprawdzam w bazie danych co jest o systemie GRR21 i jak daleko jest on od stacji BG66, następnie przeliczam jak szybko obrócimy w te i z powrotem przy maksymalnej jaką może wyciągnąć USS Qui czyli warp 5.8. Po przeliczeniu kontaktuję się z pierwszym.- Kapitan do Pani Iryny- Słucham - padła odpowiedz- Musze panią poinformować że mamy rozkaz natychmiastowego startu wobec czego proszę wezwać wszystkich znajdujących się na przepustkach czy na stacji do powrotu na pokład maja na powrót 35 min i proszę im delikatnie zaznaczyć ze kapitan nie będzie zadowolony jeżeli będzie musiał odlecieć bez nich. A potem niech Pani zajmie się przygotowaniami do odlotu za 45 minut - robię pauzę a po chwil kontynuuje - my spotkamy się za 45 minut na mostku, czy wszystko jasne ?- Tak, zaraz zacznę zbierać załogę i rozpocznę przygotowania - odpowiedziała Irina- Dobrze w takim razie do zobaczenia - zakończyłem z tymi słowami połączenie. Mi pozostaje sprawdzić stan zapasów i czy wszystko co potrzebne jest na pokładzie oraz poczytać informacje jakie są w bankach danych stacji i okrętu na temat wykopalisk archeologicznych na GRR21 i kto je prowadzi, od jak dawna i w jakim celu a także odpowiedz ma pytanie czy rozkazy podają powód ewakuacji i jakie zagrożenie się z tym może wiązać?.

Pitmistrz
    Uczestnik

Według wyliczeń komputera mieliście być u celu za 1dzień i 6h.Reszta zapasów była właśnie transportowana na pokład.O wykopaliskach było wiadomo nie wiele, ogólnie dowiedziałeś się że wykopaliska rozpoczął 2 miesiące temu doktor Adam Mossi podejrzewając że kiedyś ten układ należał do imperium tkon.Komputer nie wiedział czy jego badania potwierdziły tą tezę.Przyczyną ewakuacji była wzmożona aktywność sejsmiczna na planecie nie związana z prowadzonymi badaniami.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Po przeczytaniu tych wiadomości kieruję się na mostek tak żeby być nie wcześniej niż 15 minut przed odlotem. Nie mogę wszak opuścić pierwszego startu pod moim dowództwem.

Pitmistrz
    Uczestnik

Na mostku zastałeś całą zmianę Alfa uzupełnioną zmianą beta wszystkim zarządzała Irina która poinformowała cię że wszyscy członkowie załogi są na pokładzie i możecie ruszać.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

- Przejmuje dowodzenia pierwszy ? zwracam się do Iriny- Pan dowodzi kapitanie ? odpowiada Irina formalnym tonem ustępując mi fotel kapitański.Siadam w fotelu. Sprawdzam jeszcze wszystkie parametry statku, ale pewnie Irina to już zrobiła i gdyby coś było nie tak dała by mi znać. W takim razie ruszamy -pomyślałem- USS Qui do kontroli lotów BG66- Tu kontrola lotów BG66 ? usłyszałem w odpowiedzi z głośnika- USS Qui prosi o pozwolenie startu -Tu kontrola lotów do USS Qui macie pozwolenia na start - po krótkiej chwil - powodzenia , kontrola lotów bez odbioru.- Dzięki, USS Qui bez odbioru.Po tej standardowej wymianie zdań i pozwolenie na start zwracam się do sternika.- Sternik, odrzucić cumy magnetyczne ? po chwili do mostka dochodzi charakterystyczny dziwię zwalnianych cum magnetycznych.- Cumy zrzucone kapitanie ? odparł sternik- Dobrze, sternik przednie manewrowe 1/3 mocy informować mnie o oddaleniu od stacji.- Jest 1/3 mocy na przednich manewrowych ? sternik przekazuje oddalenie od stacji- 35, 55, 65, 75, 85..- Sternik silniki manewrowe lewo burtowe ? mocy - wydaję komendę kiedy odległości od stacji pozwala na powolny skręt okrętem.- Jest ? mocy manewrowych lewo burtowych - potwierdza przyjęcie rozkazu sternikStatek wykonuje leniwy obrót wokół własnej osi zarazem oddalając się od stacji, kiery już obrócił się o 180 % - Sternik silniki manewrowe stop, wyrównać pozycję, impulsowe 1/3 mocy.- Jest manewrowe stop impulsowe 1/3 naprzód.Kiedy okręt znajduje się około 5000 km- Nawigator wyznaczyć kurs na GRR21 - Jest kurs na GRR21-Sternik wprowadzić kurs na GRR21 warp 5.6, ruszamy !Statek wszedł w warp z cichym pomrukiem silników , a na mojej twarzy zagościł wielki uśmiech. Pierwszy start zaliczony - dodałem w myślach.- Łączność proszę o połączenia z Kapitanem Picardem z USS Enterprise.- Mamy połączenia –poinformował łącznościowiec po kilku chwilach.- Na ekran – zadecydowałemNA ekranie pojawił się Kapitan Piccard w swoim gabinecie tak wszystkim znanym z opowieści i zdjęć z akademii.- Witam powtórnie Kapitanie czy coś się stało ? – zapytał Kapitan Piccard- Tak – odparłam – niestety będziemy musieli przełożyć nasze spotkanie, dostałem rozkaz natychmiastowego wyruszenia na misję ratunkową, mam nadzieję że jak powrócimy a Enterprise będzie jeszcze w pobliżu stacji to spotkanie będzie nadal aktualne ?- Sądzę że tak Kapitanie sam nie wiem ile pobędziemy w BG66 – Picard lekko wzruszył ramionami – uzupełnienie zapasów i załogi trochę potrwa lecz admiralicja potrafi zawsze mi wyszukać jakieś zadania.- Niech tak będzie Kapitanie jak się uda to się udam a teraz nie będę przeszkadzał i do zobaczenia Qui bez odbioru – odparłem- Powodzenia Qui, Enterprise bez odbioru- Piccard zakończył połączenie.Jeszcze jakiś czas czekam kontemplując chwilę , swój pierwszy lot jako dowódca. Niestety trzeba zająć się innymi sprawami.- Pani Irino jak przygotowania do ćwiczeni na 17.00 ?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Niemal wszystko gotowe sir - odpowiedziała Andorianka uśmiechając się ukradkiem.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

- Dobrze , niech Pani teraz zajmie się dalszą organizacją ćwiczeń ja będę w tym czasie tu na mostku - dodaję z uśmiechem - jakby coś wymagało mojej obecności proszę dać znać.- Dobrze kapitanie - odparła Andorianka, odwróciła się i skierowała do dziwi ja niejako mimo woli podążyłem wzrokiem za jej kołyszącymi się biodrami, a z zapatrzenia wyrwały mnie drzwi które brutalnie odcięły mi widok na Irinę. - Ech - westchnąłem ciężko w myślach wracając do rzeczywistości - ładna nie ma co.Ukradkiem rozejrzałem się po mostku czy nikt przpadkiem nie wykazuje oznak że zauważał moje lekkie zapatrzenie na Andoriankę.Następnie wracam do pisania symulacji używając komputera mieszczącego się przy fotelu kapitańskie, tak spędzam czas do 16.50 kiedy przekazuję wachtę najstarszemu stopniem i udaję się obserwować ćwiczenia.

Pitmistrz
    Uczestnik

Komputer uprzejmie zawiózł cię na pokład 9 gdzie miały się zacząć ćwiczenia.Po wyjściu z turbowindy i skręciwszy za zakręt zobaczyłeś kadetów otaczających Irinę którzy jak tylko cię zobaczyli przepuścili na środek.W czasie drogi szybko rozejrzałeś się dookoła i zobaczyłeś całą sekcie ochrony, wszystkich zwykłych członków załogi i od dziwo 2 osoby z maszynowni.- Pozwoli pan że zaczniemy - powiedziała Irina kiedy koło niej stanąłeś - Słuchajcie dzisiejsze ćwiczenia mają na celu rozwinięcie umiejętności walki na pokładzie, w tym celu podzielicie się na dwie grupy i na zmianę będziecie bronić pokładu lub atakować. No szubko jedna grupa pobrać fazery i uciekać na pokład 10 będziecie się bronić. - kiedy 12 kadetów ruszyło po broń Irina zwróciła się do ciebie - którą grupą chce pan dowodzić?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 244 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram