Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Anton Michaił Ziwlicki

PBF - Chorąży Anton Michaił Ziwlicki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 244 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Przykro mi ale jest zajęty, może ja mogę w czymś pomóc?

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

- W takim razie mam kilka spraw. Po pierwsze czy na mój okręt USS Qui został już przydzielony oficer taktyczny i sternik, dodatkowo chciałem złożyć wniosek o przydzielenie mi dodatkowo do załogi 4 członków ochrony w tym oficera , 2 załogantów oraz specjalisty naukowego z zakresu upraw hydroponicznych.- W tym momencie głęboko się zamyśliłem bo właśnie do mnie dotarła przecież mój mechanik stacjonował na USS Dallas i ja też tam służyłem, staram się przypomnieć czy go znałem m z tego przydziału. Po chwili dodaję - Czy możne mi Pan zdradzić co się dzieje bo panuje u was jakieś wielkie poruszenia?

Pitmistrz
    Uczestnik

Chorąży zgłupiał kiedy zasypałeś go pytaniami ale wyliczając na palcach zaczął odpowiadać.- Co do zamieszania, USS Enterprise będzie tutaj wymieniał część załogi i wszyscy chcą się tam dostać.USS Qui już patrzę - pogrzebał chwilę w komputerze i powiedział - sternik jest co prawda przydzielony ale będzie musiał pan sam go odebrać z oddziału akademii GF na Tinus, co do ochrony i oficera taktycznego obawiam się że nie mamy wolnego personelu który mógł by służyć na pańskim okręcie.Zwykłych załogantów także odbierze pan z akademii a co do specjalisty z zakresu hydroponiki nikogo takiego nie ma w promieniu 50ly oczywiście nikogo wolnego. - kiedy ty dumałeś nad USS Dallas chorąży sprawdzał coś w komputerze, niestety nie mogłeś sobie przypomnieć swojego głównego inżyniera z czasów na Dallas - znalazłem panu oficera taktycznego tylko problem tkwi w tym że znajduje się on w układzie Bellatrix mam go przypisać do pańskiego okrętu?

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

-Chyba nie będzie innego wyjścia , nich pan prześle rozkaz do tego oficera z przydziałem na mój okręt, zaś do Akadami na Tinus że będę potrzebował 6 nowych załogantów ze specjalnością ochrony lub mechaniki których odbiorę w ciągu tygodnia. A następnie proszę przysłać do mojego komputera pokładowego kopię rozkazów załogantów i oficera taktycznego i ich teczki personalne a szczególnie oficera taktycznego.

Pitmistrz
    Uczestnik

Chorąży wpisał wszystko do komputera i powiedział - Wszystko zatwierdzone kopia rozkazów i dane personalne powinny przyjść niebawem.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

- W takim razie dziękuję chorąży. Odwracam się i wychodzę poza biuro personalne. Swoje kroki kieruję do najbliższego miejsca gdzie można skonsumować tam siadam piszę protest i przy okazji coś zjem bo już pewnikiem minęło trochę czasu a nie jadłem śniadania.

Pitmistrz
    Uczestnik

Na promenadzie bez problemu znalazłeś bar i napisałeś na paddzie jako taki protest skierowany do oficera dowodzącego stacją.Posiłek był całkiem niezły zwłaszcza że był to jakiś miejscowy zwierzak.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Wysyłam protest do biura zaopatrzenia Floty i dowództwa bazy a teraz spróbuje w najbliższym terminalu komputera odszukać dowódcę pod którego podlega USS Qui i tam się udaję.

Pitmistrz
    Uczestnik

Komputer powiedział że okręt podlega pod dowództwo sektora i każdy wyższy oficer może ci wydać rozkazy.Mogłeś tylko czekać.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Zgłaszam w takim razie szybki raport że statek aby osiągnąć 100% sprawności musi pobrać 6 załogantów i sternika oraz oficera taktycznego z dwóch rożnych lokacji i w tym celu proszę o zgodę na lot do tych miejsc celem uzupełnienia składu osobowego załogi jak i możliwością przeprowadzenia ćwiczeń zgrywających obsadę poszczególnych działów w czasie lotu, oczywiście dodaję że statek dostanie wszelkie potrzebne zapasy w ciągu 12 h prócz torped fotonowych. Kiedy to napiszę udaję się na statek do swojej kabiny, powiadamiam tylko Irinę że już wróciłem i jakby co jestem u siebie.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Po przybyciu do kabiny zjadam jakiś prosty deser z replikatora i popijając gorącą czekolada zaczynam dyktować zapis do dziennika kapitańskiego:

Dziennik kapitański data gwiezdna 57528.9

Niecałe 24 godziny jestem dowódcą USS Qui a już traktuje go jak swoje osobiste podwórko czy to dobrze nie wiem okaże się w trakcie dalszej służby. Kilka rzeczy jakie zdarzyły się od przybycia na pokład minie zaniepokoiło, dyscyplina i niedokładne kierowanie załogą było rażąco rzucające się w oczy, ale czego można się spodziewać po tak niedoświadczonej załodze która w większości składa się kadetów 2 lub 3 rocznika. Sam statek mimo że dość leciwy jest w dobrym stanie i pewnie mnie nie zawiedzie, modyfikacje jakie przeszedł dają duże pole popisu, gdyby nie jedno. Nie wiem czemu dział zaopatrzenia tutejszej bazy traktuje statek badawczy jak coś gorszego i nie chce mi wydać torped fotonowych mimo moich najszczerszych chęci i wysiłków, ale co ja bym mógł się spodziewać po nich skoro szefem działu jest Wolkanian. Trzeba będzie jakoś inaczej je zdobyć. Tak naprawdę czeka mnie dużo pracy żeby USS Qui był w pełni gotowy na wszystkie rzeczy jakie mogą go spotkać ale nie ma jak wyzwania. – koniec zapisu

Przeglądając bieżące raport dotyka mnie pewna myśl

– Komputer kto obecnie dowodzi USS Enterpris i za ile zadokuje on do stacji?

Pitmistrz
    Uczestnik

Odpowiedz była natychmiastowa - Dowódca USS Enterprise jest kapitan Jean-Luc Picard planowane przybycie okrętu 17h. -Z braku innych rzeczy sprawdziłeś dane nowych oficerów przydzielonych na twój okręt.Na pierwszy ogień poszedł sternik okazał się kadetem 3 klasy z dobrymi wynikami w akademii i licencją pilota 3 klasy.Adrian Malczewiecki urodził się na księżycu ziemi w Lake Armstrong gdzie mieszkał wraz z matką aż do wstąpienia do akademii w wieku 19 lat.Pierwsze 2 lata akademii spędził układzie sol przechodząc podstawowe szkolenia i rozszerzoną naukę pilotażu w pasie asteroid między Marsem a Jowiszem.Na 3 roku został przeniesiony do placówki akademii w układzie Tinus gdzie przechodził dodatkowe szkolenie i pilotował promy transportowe.Szczegółowe dane osobowe były o dziwo zastrzeżone ale uznałeś to za kolejny błąd komputera dlatego przeszedłeś do danych medycznych z których dowiedziałeś się ze Adrian jest uczulony na niektóre rodzaje roślin rosnące głównie na Betazed ale także spotykane na innych planetach.Dalsze przeglądanie danych przerwała wiadomosć z kturej dowiedziałęś się ze twój protest został odnotowany i odrzucony.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Włączam komunikator- Kapitan do mostka.- Tu mostek słucham kapitanie?- Proszę o połączenie z Kapitanem USS Enterprise i proszę przełączyć do mojej kajuty.

Pitmistrz
    Uczestnik

Na połączenie czekałeś tylko chwilę po czym na ekranie ukazał się kapitan Picard wpatrując się w ciebie z zainteresowanie - Witam kapitanie w czym mogę pomóc?

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Trochę się speszyłem widząc na ekranie legendę floty ale wiozłem się w garści- Witam, bardzo przepraszam że przeszkadzam ale chciałbym się spytać czy znalazłby Pan Kapitanie czas żeby spotkać się ze mną po przybyciu na stacje BG 66, chciałbym wyjaśnić pewien zapis jaki zawarł Pan w aktach mojego pierwszego mechanika. A nie jest to sprawa jaką można by omówić na odległość i przez łącza stad moja prośba o spotkanie. Przy czym chciałbym dodać że byłbym zaszczycony gdyby raczył Pan przyjąć zaproszenia na obiad na mój okręt. Co Pan na to Kapitanie ?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 244 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram