Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Anton Michaił Ziwlicki

PBF - Chorąży Anton Michaił Ziwlicki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 244 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Anton Ziwlicki
    Uczestnik

-A ma ktoś inne pomysły - spytałem - oprócz wysadzenia ścian, zakłócenia pola?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Sugeruję udanie się windą na inny poziom i próbę dostanie się do środka z innej strony - powiedział B'tal - Niestety wszystkie wejścia są zablokowane polami siłowymi - obalił jego plan Timon a po krótkim namyśle dodał - widzę że posiada pan trikorder można go zmodyfikować tak aby wyizolował częstotliwość pola o ile to możliwe, fazer ustawiony na wysoką częstotliwość i odpowiednią modulacje mógł by je zdestabilizować na czas potrzebny nam do wydostania się stąd.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

-B'tal umiał by pan to zrobić ?- zapytałem- jak tak to bierzemy się do roboty ja zajmę się przeróbka fazera.

Pitmistrz
    Uczestnik

Niestety Wolkan nie posiadał zbyt wielkiej wiedzy z zakresu mechaniki kadeci także nie byli pomocni.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

sam postaram się zrobić modyfikację trikordera. W miedzy czasie zwracam się do Timona- Panie Tiom może w trakcie kiedy my tu będziemy przygotowywać się do zakłócania pola , postara się pan wyłączyć pole zagłuszające jakie wytwarza aparatura tego posterunku bo w innym przypadku nie będziemy mogli skontaktować się z Qui, i niech pan też zgromadzi całą ekipę i wszystko co chcecie zabrać bo nie wiem ile czasu będziemy mieli na ewakuację jak zakłócimy pole.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Obawiam się że to nie możliwe ale pole powinno zniknąć po zakończeniu cyklu napraw. - odpowiedział Wolkan kiedy zabrałeś się za rozbieranie trikordera.Kiedy ty intensywnie próbowałeś prze konfigurować trikorder tak aby przebił się przez zakłócenia i zmierzył częstotliwość pola kadeci usiedli pod ścianą kabiny i zaczęli rozmawiać na jakiś mało interesujący dla ciebie temat, Timon zniknął.Po 30min nadal byłes daleko od ukończenie modyfikacji jednak nagle trikorder się włączył i zaczął pokazywać precyzyjne odczyty a B'tal wyszedł z windy i popatrzył na ciebie wymownie - Wygląda na to że regeneracja planety została zakończona - po czym bez problemów dotknął ściany.USS QuiNa mostku panowało ogólne znudzenie kiedy nagle konsola naukowa zapiszczała a stojąca przy niej młoda kobieta powiedziała - Ma'am pole energetyczne dookoła planety rozprasza się zlokalizowała także naszą grupę ratunkową, znajdują się jakieś 5 kilometrów pod powierzchnią planety w sporej podziemnej strukturze ciągnącej się na wiele kilometrów i wygląda na to że znaleźli nasze zagubione owieczki.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

PlanetaRozglądam się dookoła i powili wchodzę do pomieszczenia kontrolnego. Pozostali za mną. Rozglądam się z ciekawością po nim.USS QuiIrina z ciekawością spojrzała na naukową. - Dobra naukowy niech pani sprawdzi czy statek nie będzie podlegał zakłóceniom energetycznym. Jak nie wracamy na orbitę i po drodze zabieramy nasz prom.

Pitmistrz
    Uczestnik

PlanetaPomieszczenie było ogromne tak że nie mogłeś dojrzeć ukrytego w mroku sklepienia, kształt była bardzo nie regularny a w niektórych miejscach zobaczyłeś inne wyjścia.Naukowców zobaczyłeś od razu, trzech z nich wliczając Timona pakowało jakieś rzeczy tymczasem człowiek w którym rozpoznałeś Dr.Mossa robił coś przy konsolach umieszczonych na samym środku.USS QuiSkanowanie i potwierdzanie trwało chwilę ale po 10min ruszyliście z powrotem w głąb systemu po drodze zabierając do hangaru prom.- Jesteśmy z powrotem na orbicie - powiedział sternik kiedy na głównym ekranie ukazała się piękna błękitna planeta

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Planeta - Doktorze Moss czy jest pan gotowy do odlotu z tej planety?? - zapytałem.USS QuiIrina uśmiechnęła się do siebie samej. - Kapitanie tu Irina - powiedziała do komunikatora - czy jest pan tam !?

Pitmistrz
    Uczestnik

PlanetaCzłowiek popatrzyła na ciebie zdziwionym wzrokiem - Oszalałeś chłopcze mam opuść to miejsce gdzie dokonałem największego odkrycia w swoim życiu - i nie zwracając na ciebie uwagi zajął się konsolą.Kiedy ty patrzyłeś zadziwiony jego słowami odezwał się twój komunikator =/= Kapitanie tu Irina, czy jest pan tam !? =/=

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Planeta- Bardzo miło cię słyszeć pierwszy - odparłem do komunikatora - u nas wszytko w porządku i mamy naszych zagubionych archeologów. :ufp:- Cieszę się ze z wami wszytko w porządku - usłyszałem głos Iriny - czy potrzebuje pan jakieś pomocy w tej chwili?? :ufp:- Nie na razie nie, obecnie mamy inny problem, niech pani skontaktuje się z Dowództwem Floty i zda dokładny raport o tym co się wydarzyło oraz poinformuje że archeolodzy odmawiają opuszczenia planety i w związku z tym prosimy o wytyczne. :ufp: - Dobrze kapitanie czy to wszytko ? :ufp:- Nie jeszcze parę rzeczy miejcie na nas cały czas namiar transporterów żebyśmy mogli się stąd szybko wydostać oraz miejcie oczy do okoła głowy takie wyładowania energii mogły kogoś ściągnąć.- zrobiłem krótką przerwę - to wszystko Kapitan bez odbioru. Zakończyłem połączenie i podszedłem do profesora.- Proszę pana skoro nie potrzebował pan ewakuacji to po co wysyłaliście SOS? - zwróciłem się do niego - ponadto niech pan przestanie grzebać w tych konsolach bo znowu pan coś uruchomi nie do końca wiedząc co! Czy pan zdaje sobie sprawę co pan zrobił z tą planetą?USS QuiPo zakończeniu rozmowy z kapitanem Irina zaczęła wydawać komendy:- Transportery miejcie cały czas namiar na kapitana i resztę chcę móc ich transportować w każdej chwili, naukowy skanowani ciągłe całego systemu meldować wszystkie zmiany i statki jakie się pojawią. Ogłaszam alarm żółty, podnieść osłony, łączność priorytetowe połączenie z dowództwem floty.

Pitmistrz
    Uczestnik

PlanetaNaukowiec zdawał się nie słyszeć co mówisz ale kiedy wspomniałeś o planecie odpowiedział nie odwracając wzroku od konsoli - Nie do końca ale Timon poinformował mnie o tym co mu pan powiedział, jestem jak na razie bardzo zadowolony ze swoich dotychczasowych poczynań.USS QuiKiedy kazałaś podnieść osłony operacyjny zapytał - Skoro podnosimy osłony to jak mam ich w razie czego przenieść na pokład? - kiedy próbowaliście nawiązać połączenie z dowództwem na czujnikach dalekiego zasięgu pojawił się okręt w warp lecący prosto do układu.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Planeta-Wie pan co tego się obawiałem - zwracam się do naukowca- grzebie pan w starożytnej technologi nie mając zielonego pojęcia co pan może zdziałać. Zachowuje się pan jak dziecko w sklepie z cukierkami nie jak poważny naukowiec !! Trzeba najpierw dokładnie przebadać co się uruchamia nie robić coś na szybko!! Takie zachowanie jest że tak powiem nieodpowiedzialne!!USS Qui- Ustawić namiary na naszych na planecie i je trzymać jak będziemy ich przesyłać to opuścimy osłony - zwróciła się Irina do taktycznego - naukowy co to za statek się zbliża i kiedy wejdzie do systemu i gdzie jest te połączanie z GF??.

Pitmistrz
    Uczestnik

Planeta- Na razie nie zrobiłem nic złego i zostaje tutaj czy ci się to podoba czy nie chłopcze - odpowiedział człowiek nawet na ciebie na patrząc.USS Qui- Z GF otrzymałem tylko informacje że mamy czekać na USS Linago który zmierza w naszym kierunku - powiedział operacyjny - to pewnie na Nova która właśnie weszła do systemu i nas wywołuje. -Rzeczywiście po chwili na głównym ekranie pojawił się Wolkan w randze komandora i spojrzał na ciebie - Kadecie gdzie twój dowódca?Macie natychmiast przesłać z planety resztę swojej załogi i opuścić ten system, wasza misja tutaj skończona oto nowe rozkazy - w tym momencie operacyjny kiwną głową potwierdzając otrzymanie danych.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

USS Qui- Komandorze dowódca statku jest w tej chwili na planecie, nadzoruje ewakuacją personelu naukowego jaki tam się znajduje. Niestety wystąpiły pewne niespodziewane problemy.- odparła komandorowi - Uwaga opuścić osłony ale pozostać w stanie gotowości żółtej - powiedziała do załogi Irina, sama zajęła się czytaniem nowych rozkazów oraz danych jakie doszły z GF.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 244 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram