Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Anton Michaił Ziwlicki

PBF - Chorąży Anton Michaił Ziwlicki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 244 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Po kolejne przechadzce trafiliście na identyczne rozwidlenie z identycznym urządzeniem lecz tym razem wydawało ono z siebie jakieś trzeszczące dźwięki.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

- Słuchajcie - zwróciłem się do reszt ekipy- w ten sposób długo będziemy szukać archeologów, podzielimy się na dwa zespoły ja z wolkaninem, oficer ochrony z sanitariuszem, my idziemy lewym wy prawym korytarzem, spotykamy się tu za 30 min. Po wydaniu poleceni i czy działają tu komunikatory ( ale pewnie nie działają) ruszałem lewym korytarzem a za mną wolkanin.

Pitmistrz
    Uczestnik

Komunikatory działały ale z powodu zakłóceń ich zasięg był ograniczony do 10 metrów.Droga w dół zabrała wam kolejne 10 min lecz tym razem ściany jaskini ustąpiły miejsca sztucznym ścianom.Technologia ich wykonania nie przypominała niczego co do tej pory widziałeś a umieszczone w suficie lampy dawały delikatne światło.Widać było że wszystko jest tutaj bardzo stare ale nadal sprawne kiedy spróbowałeś dotknąć ściany ze zdziwieniem odkryłeś że chroni ją pole siłowe.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Idziemy dalej rozglądając się uważnie żeby nie wpaść na coś podejrzanego jak minie jeszcze z 10 min zawracamy i wracamy do punktu wyjścia, gdzie mam nadzieję zastaniemy drugą parę z oddziału zwiadowczego.

Pitmistrz
    Uczestnik

Idąc dalej natrafiliście na kolejne rozwidlenie, tym razem do wyboru był trzy drogi w tym jedna zablokowana przez pole siłowe.Z powodu braku czasu rozejrzeliście się szybko do okola i zawróciliście.Na rozwidleniu już czekała reszta grupy ale okazało się że znaleźli tylko olbrzymie podwodne jezioro.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

W takim razie ruszamy korytarzem który badała moja para , dochodzimy do potrójnego rozwidlenia i rozdzielamy się jak poprzednio i znowu umawiamy spotkanie za 30 min.

Pitmistrz
    Uczestnik

Idąc korytarzem natrafiliście na kolejne pole siłowe lecz tym razem generator był uszkodzony i pole pojawiał się i znikało.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Spróbujemy sforsować pole , wyczekując moment kiedy zniknie, a w między czasie na podłodze widać jakieś ślady po archeologach.

Pitmistrz
    Uczestnik

Planeta Pole przeszedłeś bez problemu podobnie jak twój towarzysz.Jako że podłogę pokrywała graba warstwa kurzu mogłeś bez problemu stwierdzić że ktoś tędy nie dawno chodził.Idąc dale natknęliście się na drzwi po prawej stronie korytarza były odrobinę uchylone a ze środka wydobywało się pulsacyjne światło.USS QuiKiedy czekałaś na wieści z planety GF przysłała wam informację że okręt został ostatecznie przydzielony do 20 federacyjnej floty pod dowództwem Admirał Kalamila z siedzibą na DS 7.Była tam także prośba o uaktualnienie statusu misji.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

PlanetaMój towarzysz ostrożnie uchyla dziwi a ja zaglądam do środka i ....USS QuiIrina potwierdziła przyjęcie przydziału oraz wysłała krótką informację o misji że akcja ratownicza jest w toku i że niedługo powinni spodziewać się obszerniejszego raportu. - Gdzie jesteś kapitanie- pomyślała.

Pitmistrz
    Uczestnik

Niestety drzwi nie ustąpiły ale udało ci się zajrzeć przez szparę, w środku zauważyłeś małe pomieszczenie zapełnione bronią białą. Najwyraźniej była to zbrojownia lub jakiś magazyn, niestety szanse dostania się do środka były małe zwłaszcza że koło drzwi nie było żadnego panelu lub mechanizmu otwierającego.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Skoro po dłuższej obserwacji nie dostrzegam ruchu ruszamy ostrożnie dalej.

Pitmistrz
    Uczestnik

Idąc dalej natrafiacie na kolejne drzwi tym razem po obu stronach korytarza.Przyglądając się drzwiom po prawej odkrywasz że chroni je pole siłowe a po ich powierzchni chodzą jak by mrówki.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Proszę wolkanina o przyprowadzenie pary zwiadowców którzy poszli drugim korytarzem sam staram się zbadać i odkryć sposób otwarcia dziwi, może pomoże mi trkoder w tym zadaniu.

Pitmistrz
    Uczestnik

Niestety trikorder jest całkowicie blokowany a wszystkie twoje próby choćby dotknięcia drzwi ogranicza pole siłowe.Po jakiś 15min wrócił Wolkan i poinformował cię że pole się naprawiło i zostaliście uwięzieni po tej stronie.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 244 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram