Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Anton Michaił Ziwlicki

PBF - Chorąży Anton Michaił Ziwlicki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 244 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

W środku obiadu odezwał się komunikator i przerwała ci Ola - Kapitanie wiem gdzie są naukowcy mają w tej jaskini drugi obóz jakieś 5 kilometrów pod powierzchnią.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

- Dziękuje pani to bardzo dobra wiadomość , niech pani wyekspediuje jednego naukowca z ekipy, proszę postarać się żeby miał niezbędne dane i pośle go do hangaru za 20 min startujemy.Włączam komunikator- Pierwszy tu kapitan - odezwałem się- Słucham - padło z głośnika- Proszę przygotować członka ochrony i pielęgniarkę oraz niech pobiorą niezbędny sprzęt i będą w hangarze za 20 min bo wracamy na powierzchnię, a ja lecę z nimi, pani przejmuje okręt.- Kapitanie to rozsądne - odparła Irine - nie wiem czy powinien oficer dowodzący lecieć ?- Wiem Pierwszy - dodaję z uśmiechem - ruszam z nimi bo dobrze by było ażbym to ja nawiązał kontakt z naukowcami poczują się przez to ważniejsi.- Dobrze zatem, posyłam ludzi do hangaru.Sam zbieram się od obiadu, pobieram tricoder, fazer, apteczkę oraz zestaw ratunkowy, wkładam do plecaka apteczkę i zestaw ratunkowy replikuje gogle i szal oraz kurtkę i idę do hangaru.

Pitmistrz
    Uczestnik

W hangarze zastałeś pilota i ochroniarza wnoszących pasy pasy antygrawitacyjne do promu.Po chwili pojawiła się także pielęgniarka całkiem śliczna Bolianka.Ostatni pojawił się Wolkan mogliście ruszać.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

- Ruszamy - rzuciłem wsiadając do promu - zasiadam na miejscu drugiego pilota.- Prom 1 do mostka - włączyłem radio promu - proszę o pozwolenie na start i otwarcie wrót hangaru- Macie pozwolenie Prom 1 , wrota otwieram.Po kilku chwilach wrota hangaru otworzyły się a prom zwolnił cumy magnetyczne i powoli się uniósł, chwilę zawisł nieruchomo a potem podążył do przodu. Po kilku chwilach lecieliśmy już ku planecie .- Ciekawe co nas tam spotka w tej jaskini - cicho spytałem siebie samego

Pitmistrz
    Uczestnik

Wolkan szybko przybył z odpowiedzią - Ruiny posterunku z czasów imperium T'kon mają ponad 600.000 lat.Z badać doktora Mossa wynika że część jeszcze funkcjonuje.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

- W takim razie - odezwałem się obracając do wolkaniana - może dowiem się co było w znalezionych danych Panie ...? - wymownie patrzę na niego

Pitmistrz
    Uczestnik

Zanim Wolkan zdążył odpowiedzieć konsola pilota zapiszczała a z systemu komunikacji odezwała się Irina - Kapitanie dookoła planety tworzy się potężne pole energetyczne powierzchnia zaczyna się stabilizować a atmosfe... - kiedy jej głos umilkł światło na promie zamigało a pilot powiedział - tracimy moc chyba jednak zostaniemy na orbicie - w tym samym czasie poczułeś że zaczynasz się unosić a dookoła zapadła kompletna ciemność.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Przytrzymuje się fotela jedną ręka druga zapinam pasy, następnie włączam oświetlenie awaryjne o ile działa. - Wszyscy przypiąć się pasami - rzucam przez ramię, ręką sięgam do komunikatora na piersi włączając go - Qui zgłoś się tu prom 01 - powtarzam to ze dwa razy w międzyczasie wyglądam przez iluminator sprawdzając co się dzieje na zewnątrz.

Pitmistrz
    Uczestnik

Oświetlenie nie zadziałało a komunikator pozostał głuchy.Po chwili promem szarpnęło a po kilkunastu sekundach czerń kosmosu ustąpiła wnętrzu hangaru.Kiedy próbowaliście wyjść drzwi odmówiły posłuszeństwa i nie obyło się od interwencji z zewnątrz.Kiedy opuściłeś prom zobaczyłeś że w hangarze migają żółte światła.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

- Obsługa zająć się promem i przygotować do statku - począłem wydawać rozkazy - grupa zwiadowcza proszę przejść do pokoju pogotowia i czekać na dalsze instrukcje. JA udają się na mostek, wchodząc na niego rzucam krótko - Pierwszy pełny raport !!

Pitmistrz
    Uczestnik

- Na planecie dzieją się dziwne rzeczy sir - usłyszałeś w odpowiedzi - całą planet otoczyło olbrzymie pole energetyczne, powierzchnia się ustabilizowała a atmosfera zaczęła oczyszczać.Mamy także drobny problem pole energetyczne zakłóca nasze systemy energetyczne moc rdzenia warp spadła o 7% na razie nie przeszkadza to w normalnym funkcjonowaniu okrętu ale jak tak dalej pójdzie mogą być kłopoty.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Skinąłem głowa Irinie na znak że zrozumiałem raport następnie.- Sternik przenieść statek na wyższą orbitę planety tak abyśmy znaleźli się poza zakłóceniami. - Naukowy proszę zbadać pole jakie otacza planetę i ustalić jak zabezpieczyć prom i statek przed jego dzianiem.Następnie podchodzę i siadam na fotelu dowódcy i zwracam się do Iriny - Dobra robota pierwszy , grunt to szybka reakcja - uśmiecham się do niej - macie jakieś pomysły na co natrafiliśmy ??

Pitmistrz
    Uczestnik

Sternik szybko potwierdził rozkaz i okręt zmienił orbitę tymczasem naukowa robiła skany.- Nigdy o czymś podobnym nie słyszałam sir może to jakaś technologia pozostała po imperium T'kon według legendy mogli oin przemieszczać całe układy gwiezdne więc coś takiego to był by dla nich pikuś.

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

- Też o tym słyszałem - stwierdziłem do Iriny - tylko co wykombinowali ci na dole !?, może uruchomili coś przypadkiem. Tak czy siak Pierwszy musimy jakos dostac się na powierzchnię , dlatego niech Pani zajmie się przygotowaniem kapsuły ratunkowej tak by można było w niej bezpiecznie wylądować bez zasilania. - Nawigator proszę obliczyć orbitę opadania i tor lotu kapsuły tak żeby wylądować jak najbliżej obozu i jaskini zakładając brak zasilania.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po usłyszeniu rozkazów Irina wyszła a sternik zajął się obliczeniami.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 244 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram