Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa PBEM - propozycja.

PBEM - propozycja.

Wyświetlanie 10 wpisów - od 16 do 25 (z 25 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

"Wszystko już było" jak powiedział pewien muzyk broniący się przed oskarżeniem o plagiat. Tak to już jest z "powielaniem" pomysłów. Żaden nie jest nowy a im więcej gier tym lepiej. Niech zdecyduje "niewidzialna ręka rynku", po prostu przetrwają lepsze gry, takie które będą miały napływ świeżej krwi, bo to jest moim zdaniem główny powód upadania PBEMów brak napływu świeżej krwi. Ja się na studiach obijam to mam czas na gry 😀 więc pewnie i u Erica zagram 😉

I. Thorne
    Uczestnik

Nie dziwię się Agnes, że poruszyła temat nieobecności Erica. Jak by wyglądała gra, kiedy MG znika bez słowa na dłuższy czas? Nim to się zrobi trzeba powiadmić o tym graczy i wyznaczyć nowego Mistrza.A teraz mam osobiste pytanie Eric. Od czerwca będziesz mieć czas bo się skończą matury. A co w październiku? Będziesz studiowac w miejscu, gdzie bez problemu bedzie dostępna sieć i będziesz mieć czas na jej używanie? Bo jeśli nie to co będzie z grą po 4 miesiącach?

Eric Keitel
    Uczestnik

Studiuję na miejscu. Żeby być ścisłym, jakieś 50-60 minut drogi od domu, licząc dojazd pociągiem. Zamierzam też w wakacje kupić notebooka z bezprzewodowym dostępem do internetu - więc tak, będę po październiku także. Podsumowując - naprawdę teraz będę miał czas.

Zarathos
    Uczestnik

Do października, bo z tym byciem na pierwszym roku różnie bywa. Na mnie niestety nie licz w grze - to już by było o jedną grę za dużo - ile można :DNiemniej jednak życzę powodzenia.

Eric Keitel
    Uczestnik

Po pierwsze dzięki. Naprawdę, przyda się ;-)A co do pierwszego roku - wiem że bywa różnie. Ale ja naprawdę, mimo że jestem leniwy, mam świetną pamięć. Z nauką sobie poradzę, i chociaż dwie godzinki dziennie, na samą grę i sprawy z nią związane znajdę.

J.L.Picard
    Uczestnik

pociągiem. Zamierzam też w wakacje kupić notebooka z bezprzewodowym dostępem do internetu

I zamierzasz z tym laptopem pociągami jeździc? Nie wiem jak jest w miejscu gdzie studiujesz,ale tam gdzie ja mieszkam zostałbyś już pierwszego dnia okradziony więc przemyśl to sobie.

A co do gry - może mi ktoś wyjaśnic na jakich zasadach odbywa się gra tj w jaki sposób gracze się ze sobą kontaktują? Chodzi mi o dokładne i szczegółowe wyjaśnienie sposobu bo sam domyśliłem się ,że przez email

Eric Keitel
    Uczestnik

Korzystamy z listy dyskusyjnej, na którą wysyłane są wszystkie posty - przypomina to nieco forum. Tutaj masz link do listy Excelsiora / Bazy 166

http://games.groups.yahoo.com/group/exc_bg166/

Posty wysyłane mogą być bezpośrednio ze strony (w tym przypadku yahoo) lub z normalnej skrzynki pocztowej. Wszyscy gracze zarejestrowani na listę, w momencie wysłania przez kogoś posta, dostają go na swoją skrzynkę pocztową. Przejrzyj jak wyglądają takie posty. Na dniach ruszy forum techniczne gry, tam opisane będzie wszystko bardzo, wybaczcie wyrażenie, łopatologicznie, zarówno sposoby kontaktowania się, jak i dane z których podczas gry będziemy korzystać.

EMH Mark IX
    Uczestnik

Do poniedziałku nie dam rady bo jestem poza Koszalinem ale na początku tygodnia zarejestruję się - jako EMH (bo jestem do tej postaci przywiązany ze względu na specyficzne podejście do życia i poczucie humoru Doc'a, poza tym przyda się nieco lokalnego kolorytu) i jako.......niespodzianka 🙂 Eric już częściowo wtajemniczony ale trzeba będzie uzgodnić kilka szczegółów.Powiem tak - na pewno nie będziecie się nudzić 😆

I. Thorne
    Uczestnik

Ja niestety muszę bezterminowo odłożyć swe uczestnictwo z powodu permanentnego braku czasu.Do tego mistrzowanie nowej bitwy jeszcze bardziej zmniejszy tą minimalną ilość jaką mam.

fluor
    Klucznik

EMH, milo Cie bedzie widziec znowu w akcji 🙂

Wyświetlanie 10 wpisów - od 16 do 25 (z 25 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram