Forum › Fantastyka › Gry › oGame
Taaak... szczególnie gra się robi interesująca jak atakuje cie ktoś z twojego sojuszu niszcząc całą obronę...
Już to chyba wyjaśniliśmy na forum sojuszu i na ircu nie widzę powodu, żeby wątek przenosić tutaj. Mamy w grze ludzi, którzy przyszli do sojuszu "z zewnątrz" i niestety nie było możliwości, żeby sprawdzić kim są gdy się u nas pojawiali. Ale to już całkiem inna bajka, i nie ma raczej powodu żeby ją opowiadać. ;>
Nie wiem czy zniechęcisz - imo jak ktoś chce grać to mu się raczej nie odwidzi po Twoich postach. Po prostu wg mnie powtarzanie tego samego kilka razy w różnych miejscach jest bez sensu. Szczególnie, że sprawa została już w miarę wyjaśniona. A zwłaszcza dotyczy to miejsca gdzie większości osób raczej sprawa nie zainteresuje - w końcu po coś to nasze forum sojuszu powstało i tam wszyscy zaangażowani mogą się wypowiadać. Wewnętrzne sprawy sojuszu raczej nie są tematem, który powinniśmy tutaj omawiać - z wielu powodów.
Slusznie, slusznie. Szpiedzy sa wszedzie. ;> 😛 Poza tym sprawe juz ladnie zalatwilismy i jeszcze poprawimy. ;> Ide dalej pladrowac. 😀
Jest tu ktos z sojusz UFP z http://www.ogame.org- universe 3?riri
Do czasu. 😉 No chyba, że ze względu na niewielka ilość punktów nie warto Cię napadać. 😛
Hmm, widzę, że temat powoli umiera razem z graczami. ;> A ja się zastanawiałam czy ktoś jeszcze oprócz mnie dalej gra. O tych, co jeszcze ostali się w naszym sojuszu wiem, ale ciekawi mnie czy ktoś jeszcze wytrwał tak długo? 😉 I co nadal Was trzyma w ogame, co chcecie osiągnąć? Wiele osób, które odchodzą mówi, że gra staje się po pewnym czasie montotonna i w sumie troche w tym niestety racji. Ja na razie walczę żeby wynaleźć grawitony (jeszcze "tylko" 280 k energii i są moje :D) i utrzymać się w top 20 - to akurat na razie się udaje. ;)A może ktoś nowy zaraził się Ogame? W razie czego sojusz BSG jeszcze istnieje i stoi otworem dla wszystkich forumowiczów grających na Uni1 - o ile mają już trochę punktów. 😛
Wiele osób, które odchodzą mówi, że gra staje się po pewnym czasie montotonna i w sumie troche w tym niestety racji.
"Trochę"?
Jesteś bardzo delikatna w doborze słów 🙂
Gram, bo... Czemu nie? To takie trudne wysłać dwa razy dziennie flotę transportowców z surowcami do stoczni i raz na dobę posłać fleetsave? Ba, czasem nawet się nawet jakieś badanie trafi... A punkty rosną.
Na solidne polowanie nie mam niestety czasu - trzeba zarabiać na chlebek, a siedzenie po nocach w tym nie pomaga 😛
Niemniej jednak - te kilka k pkt zawsze choć troszkę pomaga sojuszowi. A skoro tak...
To...
Gramy!
Hmm, a tak z zupełnie innej beczki, to czy ktoś zauważył, że niektóre statki z ogame całkiem przypominają te znane z Babylon 5?
Chodzi mi zwłaszcza o duże transportery, duże myśliwce, okręty wojenne i krążowniki. O ile myśliwce i krążowniki to tylko konstrukcje częściowo podobne do serialowych, to dla mnie duży transporter i BS są niemal wiernymi kopiami okretów Sojuszu Ziemskiego.
Tu są linki dla porównania:
Oczywiście wszystkie statki z domyślnego skina epicblue, jeżeli ktoś używa innego, to ma pewnie inne ciekawe konstrukcje, gdyż z tego co pamiętam w jednym ze skinów można było znaleźć Phoenixa z ST-VIII - First Contact. 😉
PS. Podobno w Galaxy Wars są statki żywcem skopiowane z B5 i nawet nazwy mają podobne. 😛
Właśnie się kurcze wciągnąłem w tą grę he he faktycznie wciąga jak bagno, jestem zielony i nowiutki jak niemowle oczywiście zalogowany jako Bonifacius 😀 . Początki sa trudne musiałem się zaciągnąc do soujuszu, który w ogole chciał mnie przyjąć, a teraz jeszcze surowce mam na poziomie - hm raczej dziesiątek, ale dopiero zaczynam więc sie jescze nie martwię.Boni
Widzę, że żaden z senatorów nie zareklamował naszego sojuszu. Toteż ja to uczynię:W uni21 rozpoczęło swoją działalność dzielne Romulan Star Empire pod wodzą Pretora Slovaaka. Zapraszamy do R.S.E wszystkich chętnych.
He, no w końcu. Jestem w pewnym sojuszu po protekcji kuzyna, ale jest on strasznie zamknięty - jakoś nie czyje sie tam dobrze, chyba złoże wypowiedzenie. Romulanie he he he no sóż - zawsze to bliżej Treka ;)Szukałem, szukałem i nic nie znalazłem na UNI21 🙁
Szukałem, szukałem i nic nie znalazłem na UNI21 🙁
[post="32855"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Hejsa! Wpisz sobie R.S.E [dokładnie R kropka S kropka E bez kropki] i to jesteśmy my. W razie problemów pisz na nasze gg.
Ku chwale Imperium!