Forum Fantastyka Gry oGame

oGame

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 141 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Slawek
    Moderator

Mnie to powoli nudzi. Gram aby grać. Nikogo nie atakuje bo nie mam cierpliwości do przeczesywania układu za układem w poszukiwaniu celu który i tak mi ucieknie całą flota z surowcami na 5min przed atakiem (lub wszystko wyda). Ot włączam gre, na każdej planetce dam coś do roboty jak są fundusze, z niektórych planet przetransportuje surowce na inne i wyłączam.

Gosiek
    Uczestnik

No i właśnie dlatego się nudzi, że nie atakujesz. 😉 W sumie z tego jest najwięcej zabawy - dopadnięcie kogoś, na kogo się polowało kilka dni czy rozbicie silnego przeciwnika to najciekawsze rzeczy, jakie oferuje ogame. Samo budowanie kopalni czy odkrycia szybko się nudzą - w końcu rozbudowa dla samej rozbudowy nie ma sensu. Odkrycia też sprawdzają się głównie przy budownie nowych statków. Imo bez walki ogame traci większość swojego uroku.Piotr - już niedługo Twój problem z celami zniknie, wystarczy, że większość graczy przekroczy 5 k punktów. 😉

Domko
    Uczestnik

A propos 5k punktów, to nie wiem jak z tym jest. Podobno nie można atakować graczy, którzy mają mniej, a ja mam 900 parę punktów i dostałem baty. Czy 5k to znaczy 5.000, bo jeśli tak, to i tak ta blokada nie działa.

Gosiek
    Uczestnik

Nie można akatkować graczy 5 razy słabszych. Jeżeli masz 900 pkt to każdy, kto ma ich mniej niż 4500 może cię zaatakować. Zasada ta przestaje obowiązywać, gdy osiągnie się właśnie 5 k punktów - wtedy można być atakowanym również przez graczy 5 i więcej razy silniejszych.

Domko
    Uczestnik

No to wszystko jasne. Dzięki za wyjaśnienie.

Zarathos
    Uczestnik

gram jak T'R - ot tak sobie. W suemie gram tylko dlatego, ze chce wszystko wynalezc - postawilem sobie taki cel. Walki mnie nie bawia, a kolonizacja - jak cos jest w ukladzie to owaszem, ale tak to nie ma po co... czy raczej nie chce sie

Slawek
    Moderator

Może inaczej, jak bym miał czas, cierpliwość i ochotę szukać celów do ataku to jasne, że bym atakował. Ale tak to wolę zrobić coś pożyteczniejszego jak już siedze przy kompie. Może jak zrobie większą flotę lub silniejsze okręty to będę coś wysyłał na silniejsze cele. Tak to sobie daruje.

TeMPOraL
    Uczestnik

Ja sobie też ostatnio zacząłem grać w OGame; żyję w Uniwersum VI i stworzyłem mały sojusz [ EAS ] 🙂 Gierka rzeczywiście wciąga, i wygląda lepiej od niezmiernie popularnych w naszej szkole AstroWars'ów [http://www.astrowars.com].

mattik
    Uczestnik

Ja chcialbym oddać w dobre ręce dwie planetki moje:) Amerike i Alaskę:) Chętni niech piszą na mattik@op.pl.

Piotr
    Klucznik

TeMPOraL, a moze interesuje Cie Uni 1? Mamy wolne konta w sojuszu.

PorteX
    Uczestnik

A ile pkt. mają te konta?? ja gram na uni1 obecnie mam 5971pkt. i 386 miejsce ale jakbyście mieli lepsze konto to dajcie znać 🙂

Coen
    Uczestnik

Sprzedam 50 000 Deuteru, w zamian za 50 000 kryształu i 75 000 metalu. Oferta wazna tylko dla osób majacych planety w lokachach 300 i 400 uni 1

TeMPOraL
    Uczestnik

Przejąłem konto od Mattika [thx, postaram się nie zepsuć :)]; gram teraz na Univ VI jako TeMPOraL i na Univ I jako Mattik [konta na różnych universach dopuszczalne przez regulamin].

Gosiek
    Uczestnik

TeMPOraL - to zmień sobie nicka w grze i zarejestruj się na forum sojuszu - tu jest link. Graczy z innych sojuszy też zapraszamy. 😉 Zwłaszcza w sprawach handlowych takich jak post Coena - tam prędzej znajdzie się kupców.

Riri
    Uczestnik

Ja gram uni 3, jako riri, spojusz: GE ( Galactic Empire:P)

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 141 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram