Forum › Fantastyka › Gry › oGame
Zmienia się co chwilę, po każdym odświeżeniu strony, ale produkcja jest liczona w ilości materiału wytwarzanego na godzinę, zużycie energii podobnie np. kopalnia metalu na poziome 8 wytwarza 514 sztuk surowca na godzinę i zużywa 172 jednostki energii w tym samym czasie.
Gra przypomina mi dwie dość stare gierki. Jedną z nich jest Kolony na Atari XL/XE (kto pamięta jeszcze te komputery 🙂 ), a drugą Acendancy już na PC-ta (ale dla DOSa).Wracając do głównego tematu, przyłączyłem się do gry i zobaczymy co z tego będzie. Chwilowo rozwijam energetykę i kopalnie, jak to na etapach początkowych bywa. Mam nadzieję zabawić na dłużej w tej gierce i być wartościowym członkiem sojuszu. :D:D
Tia... a ja sie bede mscil 🙂 Ferengi jeden mnie zlupil. Ja tu jak na porzadnego Federaste przystalo pokojowa egzystencje prowadze a tu mnie Ferenginary jedne lupia. I to tylko czlonkowie TSSylonow sie na mnie uwzieli. Reszta jest calkiem mila. Ale teraz przestawilem sie na tryb wojenny... Zarathos mode OFFStyczynski mode ON
To trzeba było napisać temu co Cie miał zamiar napadać, że to Ty - skąd miał wiedzieć że leci zbierać surowce na koledze z forum? ;> Z zasady znajomych nie ganiamy - przynajmniej ja tak robię, ale z tego co wiem to inni też raczej się tej reguły trzymają. Daj znać gdzie Cię szukać w przyszłości to będziemy omijać. 😉
Zarathos: czy ty nie masz przypadkiem nicka Azazell?? Jeśli tak to mogłeś napisać, że to ty, a nie że "pokojowy federasta". Gdyby nie ten twój post tutaj to już i ode mnie byś zaraz oberwał... ale byłem miły i wycofałem flote i czas zmarnowałem... ;> A jeśli chcesz to zapraszamy do sojuszu ;>
eee, bojowe sojusze mnie nie interesuja. jestem pokojowym federasta :PChce badac wszechswiat a nie go podbijac... chwilowo wam odpuszcze 😛
Zarathos, patrząc na to jak rozwija się taki W.G. nie wiem czy da się w tej grze przetrwać "pokojowo". Dlatego potrzebujemy wzmocnić sojusz aby oni nie wzięli się za nas pierwsi.
zawsze da sie pokojowo. przeszedlem wszystkie cywilizacje nie zaczynajac ani jednej wojny. inna sprawa ze jak gralm z ludzmi to sie zawsze idiota znalazl co chcial podbijac... marnie konczyl 😀
Tylko, że tutaj mamy grupe ludzi którzy są potężni i chcą podbijać. Nie wiem kto tu wtedy marnie skończy ;>
do 100 pkt w rankingu bede samotnym strzelcem. jak przezyje to do was dolacze. narazie mam prawie polowe 🙂
Zarathos, trzeba bylo mowic, ze to Ty! ;> Skad mielismy wiedziec? Swoich bysmy nie atakowali.A co do pokojowej egzystencji - buduj pare dzialek, bo do 100 punktow nie bedzie latwo dojsc bez. ;>
nie boj sie, po twoim ataku (wiesz co, sisko w wormholu wiruje - atakowac pierwszemu :P) mam juz calkiem systemy obronne sie rozbudowuje. Teraz planuje jak ci sie odwdzieczyc.A, i ok, zmienie zobie nazwe tak coby wszyscy wiedzieli co ja za jeden
Coś mi sie widzi, że sojusze cierpią na brak nowej krwi. Dopiero 8 pkt i od razu dwie oferty. Ciekawe.PS. Naprawdę gra się w toto jak w Dark Galaxy...
Dopiero 8 pkt i od razu dwie oferty.
To chyba dlatego, że jak dołączyli ludzie grający w StarCrafta i zrobili sojusz na ponad 100 osób, to inni chcą się jakoś zabezpieczyć. ;> Pewnie parę osób im wypadnie ale i tak moga niedługo byc groźni dla pozostałych sojuszy i stąd takie zainteresiwanie nowymi. My prześladować nie będziemy, za to chętnie przyjmiemy do TSSylons gdybyś chciał pobyć w grupie. 😉 To się przydaje gdy ktoś chce Cię zaatakować albo gdy ma się już trochę surowców na wymianę.
PS. Tylko daj znać pod jakim nickiem grasz, żebyśmy Cię przypadkiem nie złupili z rozpędu za kilka dni, gdybyś jednak zdecydował się na samotną grę. 😉
Tylko daj znać pod jakim nickiem grasz, żebyśmy Cię przypadkiem nie złupili z rozpędu za kilka dni, gdybyś jednak zdecydował się na samotną grę
Kto mnie zna nieco lepiej - pozna 😛
A co do sojuszu - looz. Najpierw muszę zobaczyć "ale o ch.. chodzi" 🙂
Jak zrozumiem i skumam trochę - pewnie zgłoszę akces. Ale z gołym zadkiem pchać się nie zamierzam 😀