Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Polityka Ocena rządów PO

Ocena rządów PO

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 233 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Elvenking
    Uczestnik

Romek, czy na zachodzie ludzie po studiach pracują za 300 Euro miesięcznie? Czy żeby zamieszkać we własnym domu muszą spłacać kredyty po 40 lat? Wystarczy krótkie spojrzenie na sytuację żeby sobie zobrazować - przykładowo kilka lat temu był w mojej okolicy zawsze duży ruch w dobrych delikatesach i sklepach spożywczych z nieco wyższej półki - teraz pustoszeją one, za to tłumy walą do Biedronki, to też mówi o stanie finansów przeciętnego Polaka. Dlatego ja nie wiem jacy naiwniacy patrzą jeszcze na słupki i propagandę Tuska, przecież to już zabawne nawet nie jest.

Romek 63
    Uczestnik

Albo jedno albo drugie 😆 Albo duża część zachodnich dziennikarzy i ekonomistów to osoby totalnie niekompetentni w sprawach polskiej gospodarki albo celowo piszą dobrze wiedząc że jest źle - z jakiś tam ważnych dla nich powodów 😮 Albo druga opcja - Polakom się tylko wydaje że jest coraz gorzej a tymczasem jest coraz lepiej 😆 Albo to co na temat polskiej gospodarki głosi PO jest prawdą - albo to co głosi PiS. Nie będę się spierał o to która wizja jest prawdziwa 🙄 Chciałem tylko pokazać że oceny są bardzo różne - i te w Polsce i te za granicą. Jednak wydaje mi się że artykułów widzących pozytywy jest znacznie więcej niż tych widzących negatywy. Ale może to wina jakiegoś światowego spisku odnośnie kreowania wizerunku Polski 😉

Silver Phoenix
    Uczestnik

Albo duża część zachodnich dziennikarzy i ekonomistów to osoby totalnie niekompetentni w sprawach polskiej gospodarki...

W przypadku dziennikarzy? Nic nowego. Przyjrzyj się naszemu amerykanizującemu się społeczeństwu oraz naszym rodzimym dziennikarzom. Z niejednego "fachowość" aż kipi. A skoro biorą przykład z Zachodu...

druga opcja - Polakom się tylko wydaje że jest coraz gorzej a tymczasem jest coraz lepiej

Coraz lepiej, tak? No to po kolei:

- plany wprowadzenia płatnych obwodnic (!);

- coraz wyższe ceny paliw (jaki procent z tego to akcyza? Owszem, kurs dolara robi swoje, ale nie da się tylko jego obarczyć winą);

- nieudolny NFZ oraz jego skandaliczne wyceny zabiegów; przypomnij sobie wyczerpane limity wizyt u specjalistów pod koniec roku;

- nieudolni ministrowie na stanowiskach, których zajmować nie powinni (Klich, Grabarczyk, Kopacz);

- zmiany w szkoleniu lekarzy, proponowane przez panią minister ;

- podwyżka VAT-u ;

- plany zniesienia ulgi prorodzinnej (mam na myśli możliwość odliczenia przy składaniu PIT-u pewnej kwoty, jaką obecnie dysponuje każda rodzina, wychowująca dziecko) i pozostawienia jej rodzinom, które mają troje i więcej dzieci (nic to, że aby mieć trójkę, trzeba mieć najpierw dwójkę - stać nas na to?);

- wprowadzenie wolnego w Trzech Króli i odebranie w zamian za to oddawania wolnego za święta, przypadające w w sobotę (dla osób, pracujących w pięciodniowym tygodniu pracy) - "super" sprawa; do tego ciągłe trąbienie, ile to mamy wolnego.... A tak się składa, że wiem dość dobrze, ile wolnego ma zagranica - handluję z nią. I powiem krótko: bzdurę się nam wciska;

- wprowadzenie VAT-u na książki i prasę - niby niewiele, ale fakt jest faktem; za tę samą gazetę muszę zapłacić dziś więcej;

- jeszcze jedno: skoro jest coraz lepiej, to dlaczego stać nas na coraz mniej? I nie mam tu na myśli inflacji.

To tak od ręki. Jeśli to jest wg kogoś lepiej... Cóż.

Albo to co na temat polskiej gospodarki głosi PO jest prawdą - albo to co głosi PiS.

Ani jedni ani drudzy nie mają racji. Ujmę to tak: ja akurat głosowałem na PO. Tyle tylko, że jak mi ktoś plunie w oczy, to nie powiem, że deszcz pada. A tak właśnie postępuje rząd. Z jednej strony pierniczą o polityce prorodzinnej - a z drugiej kombinują, jakby tu rodziców orżnąć. Czy wiesz, ile kosztują ubranka niemowlęce? Jedzenie dla niemowląt? Zainteresuj się tym, wtedy porozmawiamy o prorodzinnej Polsce. Ja mam to na co dzień.

Stać mnie na to. Mam to szczęście, że stać mnie na normalne życie i jeszcze mogę co nieco odłożyć. Ale bez pierdół, liczyć też umiem. I wiem, kiedy ktoś robi mnie w przysłowiowego wała.

Zdawałem sobie sprawę z tego, że wiele obietnic wyborczych PO nie da się zrealizować. Ba, część z nich było ze sobą sprzecznych. Ale w najśmielszych snach nie przypuszczałem, że tyle uda im się wręcz koncertowo spieprzyć. Jeśli ktoś jest nieudolny, to mu to wytknę - nieważne, z jakiej jest opcji politycznej. A niestety, coraz częściej nasz kochany rząd daje nam do zrozumienia, że ma nas za idiotów.

Tego nie lubię.

Jednak wydaje mi się że artykułów widzących pozytywy jest znacznie więcej niż tych widzących negatywy. Ale może to wina jakiegoś światowego spisku odnośnie kreowania wizerunku Polski

Ilu z tych tzw. "dziennikarzy" żyło przez kilka lat w naszym kraju? Ilu z nich obserwowało zmiany i ilu z nich doświadczało ich na własnej skórze? To nie żaden spisek, to sięganie do statystyki. A statystyką się wygodnie manipuluje. Mam Ci może przypomnieć o polskiej propozycji w sprawie liczenia deficytu - czyli wyłączeniu OFE? I już słupki ładniej by wyglądały... To jest właśnie statystyka. Jak dobrze dobierzesz dane do wykresów, wszystko możesz udowodnić.

Barusz
    Uczestnik

Albo jedno albo drugie 😆 Albo duża część zachodnich dziennikarzy i ekonomistów to osoby totalnie niekompetentni w sprawach polskiej gospodarki albo celowo piszą dobrze wiedząc że jest źle - z jakiś tam ważnych dla nich powodów 😮 Albo druga opcja - Polakom się tylko wydaje że jest coraz gorzej a tymczasem jest coraz lepiej 😆 Albo to co na temat polskiej gospodarki głosi PO jest prawdą - albo to co głosi PiS. Nie będę się spierał o to która wizja jest prawdziwa 🙄 Chciałem tylko pokazać że oceny są bardzo różne - i te w Polsce i te za granicą. Jednak wydaje mi się że artykułów widzących pozytywy jest znacznie więcej niż tych widzących negatywy. Ale może to wina jakiegoś światowego spisku odnośnie kreowania wizerunku Polski 😉

To prostrze niż ci się wydaje. Chodzi im w pierwszym rzędzie o to, by uderzyć we własne rządy. "Patrzcie, nawet tacy Polacy sobie radzą, nawet oni błyszczą na waszym tle". Stąd i tylko stąd taki a nie inny przekaz.

Rozumiem, że dla niektórych, po ponad trzech latach rządów premiera Tuska to może być szok, ale... w świecie zachodnim media są z reguły antyrządowe (!!!) i jest im to poczytywane za cnotę (!!!).

Romek 63
    Uczestnik

To nie żaden spisek, to sięganie do statystyki. A statystyką się wygodnie manipuluje. Mam Ci może przypomnieć o polskiej propozycji w sprawie liczenia deficytu - czyli wyłączeniu OFE? I już słupki ładniej by wyglądały... To jest właśnie statystyka. Jak dobrze dobierzesz dane do wykresów, wszystko możesz udowodnić.

Mylisz się - dla mnie to typowy spisek skoro zgodnie piszą że w prawie całej Europie jest źle, a w Polsce dobrze 😆 Bo jaki cel by w tym mieli skoro nie spisek ? 😆

Ja nie neguję istnienia w Polsce tych problemów o których piszesz ale to wszystko jest mały pikuś w porównaniu z tym co kryzys zrobił w innych państwach UE. Np. w Bułgarii tną pensje o 20 %, w Hiszpanii bezrobocie skoczyło do 20 %, w Grecji ludzie wyszli na ulice, a wielu innych państwach jest nie wiele lepiej. Oczywiście teoretycznie z twojego punktu widzenia i przeciętnego Polaka w tym kryzysie w wielu bogatych państwach Europy żyje się znacznie lepiej niż w Polsce, ale to trzeba patrzyć o ile im się pogorszyło, a nie na to że mają lepiej, bo my potrzebujemy jeszcze co najmniej 20 lat by nadrobić zaległości z czasów ubiegłego ustroju i zbliżyć się do nich poziomem BKB na 1 mieszkańca.

To prostsze niż ci się wydaje. Chodzi im w pierwszym rzędzie o to, by uderzyć we własne rządy. "Patrzcie, nawet tacy Polacy sobie radzą, nawet oni błyszczą na waszym tle". Stąd i tylko stąd taki a nie inny przekaz.

Gdyby tylko o to chodziło to w każdym państwie manipulowano by statystykami inaczej i jako tego któremu dobrze idzie raczej pokazywano by głównego historycznego wroga lub konkurenta. A tu masz Ci - wszyscy uparli się by pokazywać Polskę jako przykład dobrej gospodarki. Wniosek może być tylko jeden to światowy spisek kreujący Polskę na tygrysa gospodarczego 😆

Barusz
    Uczestnik

Nie, Polska nie jest szczególnie często pokazywana jako wzór. A manilupacje - tu akurat można łatwo wpaść, lepiej już pokazać na Polaków.Rozumie, że główny wróg Francózów to Niemcy, główny wróg Niemców to Anglicy itd, prawda? No, tak...

Silver Phoenix
    Uczestnik

Ja nie neguję istnienia w Polsce tych problemów o których piszesz ale to wszystko jest mały pikuś w porównaniu z tym co kryzys zrobił w innych państwach UE. Np. w Bułgarii tną pensje o 20 %, w Hiszpanii bezrobocie skoczyło do 20 %, w Grecji ludzie wyszli na ulice, a wielu innych państwach jest nie wiele lepiej.

Ale co mnie to obchodzi? Wybacz, mam gdzieś bezrobocie w Hiszpanii, skoro na własnym podwórku borykam się na co dzień z problemami, które wymieniłem. Tak patrząc to nic nie róbmy, w porównaniu np. z Sudanem to przecież mocarstwem jesteśmy!

Oczywiście teoretycznie z twojego punktu widzenia i przeciętnego Polaka w tym kryzysie w wielu bogatych państwach Europy żyje się znacznie lepiej niż w Polsce, ale to trzeba patrzyć o ile im się pogorszyło, a nie na to że mają lepiej, bo my potrzebujemy jeszcze co najmniej 20 lat by nadrobić zaległości z czasów ubiegłego ustroju i zbliżyć się do nich poziomem BKB na 1 mieszkańca.

Teoretycznie?Dobre sobie.

Przelicz sobie, ile przeciętny Anglik jest w stanie nabyć litrów paliwa za swoją średnią krajową. Albo bochenków chleba.

Nawet po Twoim "pogorszeniu" ich stopa życiowa jest wyższa niż nasza. I to nie teoretycznie - a praktycznie.

my potrzebujemy jeszcze co najmniej 20 lat by nadrobić zaległości z czasów ubiegłego ustroju i zbliżyć się do nich poziomem BKB na 1 mieszkańca.

Tak - tyle tylko, że to się samo nie zrobi. A niestety, nasz obecny rząd coraz bardziej kładzie na wszystko lagę. Gdzie jest reforma opieki zdrowotnej? Problemy na PKP nie zaczęły się wczoraj - gdzie reakcja rządu? Mamy coraz mniej obywateli w wieku produkcyjnym - gdzie rządowe działania, by było lepiej? Gdzie są uproszczenia podatków? Podatek liniowy - gdzie się podziało sztandarowe hasło wyborcze? Czemu nie zreformowano KRUS-u tak, by odcedzić prawdziwych rolników od farbowanych? To nie są zadania na 20 lat, jedna kadencja spokojnie by wystarczyła - a efekty byłyby niemal natychmiastowe. Gdzie uproszczenia procedur dotyczące przetargów na autostrady?

Podobno musimy oszczędzać, bo budżet cienki. Jak rozumiem przyjęcie dodatkowych 30 tys. urzędników pozwoli owe oszczędności znaleźć?

Wybrałem - rozliczam.

A tu masz Ci - wszyscy uparli się by pokazywać Polskę jako przykład dobrej gospodarki.

Jak rozumiem posiadasz przekrój przez wszystkie publikacje prasowe świata, czytałeś wszystkie w oryginale...

Polska na fali, rotfl. Chyba na takiej, jaka "Posejdona" wywróciła.

Barusz
    Uczestnik

Ale co mnie to obchodzi? Wybacz, mam gdzieś bezrobocie w Hiszpanii, skoro na własnym podwórku borykam się na co dzień z problemami, które wymieniłem. Tak patrząc to nic nie róbmy, w porównaniu np. z Sudanem to przecież mocarstwem jesteśmy!

To tak nie działa. Jeżeli rzeczywiście w Hiszpanii byłoby źle, a u nas dobrze, jeżeli rzeczywiście u nich sprawy mają się coraz gorzej, a u nas coraz lepiej, to byłby to argument za rzecz obecnych polskich władz. Że prowadzą dobrą politykę. Bo oba kraje są przecież jakoś tam porównywalne.

Ale tak nie jest.

Elvenking
    Uczestnik

Podatek liniowy - gdzie się podziało sztandarowe hasło wyborcze?

A wiesz, swoją drogą to ciekawa sprawa - o ile pamiętam jeszcze PiS przygotował aktualnie obowiązującą ustawę o zniesieniu najwyższej stawki podatkowej, dzięki czemu teraz mamy dwie. To był jakiś krok w stronę podatku liniowego. Teraz rządzi PO i kombinują żeby z powrotem wróciła najwyższa stawka 😆

Dołączona grafika

Romek 63
    Uczestnik

Jak rozumiem posiadasz przekrój przez wszystkie publikacje prasowe świata, czytałeś wszystkie w oryginale...

Powiem Ci że aby o tym wiedzieć nie trzeba nawet czytać w oryginale wszystkich publikacji prasowych świata 🙄 Wejdź w grafikę Google i poszukaj w dowolnym języku wykresów obrazujących wzrost PKB poszczególnych Państw w czasie tego kryzysu. Wszystkie wykresy pokazują Polskę w czołówce wzrostu 🙄

No tak, ale pewnie Twoim zdaniem Google też kłamie i należy do międzynarodowego spisku 😀

Silver Phoenix
    Uczestnik

Swoje zdanie zachowam dla siebie, zaś Tobie sugeruję zaprzestanie snucia domysłów, co siedzi w cudzych umysłach. Kiepski w tym jesteś, niestety...

Mam gdzieś NWO, Żydów, masonów, cyklistów, nawozy sztuczne, rosyjską mgłę, grypę oraz wszelkie inne teorie spiskowe. Jedyny spisek jaki mnie interesuje to ten na życie Hitlera - ze względów historycznych. Po prostu nikt mi nie będzie wmawiał, że żyje mi się lepiej w momencie, gdy mój portfel mówi co innego. Żadne słupki tego nie zmienią. Żadne słupki nie zmienią też tego, że rząd wbił laskę w reformy i czeka jedynie na wybory - broń Boże, żeby coś ruszyć, bo straci poparcie którejś grupy społecznej.

Ciekawe, że nie odniosłeś się w ogóle do reszty poruszonych przeze mnie problemów - propagandowe broszurki się skończyły? 😉

Jeszcze jedno...

jeśli w tym samym czasie, gdy wzrosły nasze zarobki, o tyle samo podniosły się ceny towarów, które kupujemy, mieliśmy do czynienia tylko ze wzrostem nominalnym. Nie możemy bowiem kupić więcej niż poprzednio.

Ale wzrost PKB jest... http://pl.wikipedia.org/wiki/Wzrost_gospodarczy

Romek 63
    Uczestnik

Tak - tyle tylko, że to się samo nie zrobi. A niestety, nasz obecny rząd coraz bardziej kładzie na wszystko lagę.

Nie piszę więcej dzisiaj bo zbieram się już do spania - źle się domyśliłeś 😀

Poza tym tu wystarczy jeden argument tak na prawdę. Skoro nie podobają Ci się rządy PO i twierdzisz że można by było rządzić w Polsce znacznie lepiej, to namów ludzi by głosowali na tę dobrą partię która będzie dobrze rządzić 😀 albo sam załóż tę partię skoro wiesz jak należy dobrze rządzić i twierdzisz że da się to zrealizować w praktyce. Jeśli założysz taką partię z dobrym programem to ja tez na nią zagłosuję 🙄 Niestety jestem pewien że partię którą wskażesz lub stworzysz 99% Polaków jak to się dobitnie mówi - po prostu oleje 😀 Tak więc proponowałbym Tobie i tym co tak bardzo PO krytykują by sami pokazali co w polityce potrafią 🙄 Internet daje teraz olbrzymie możliwości więc już nie można się zasłaniać brakiem środków. Udowodniło to Polskie społeczeństwo w poprzednich wyborach wynosząc pewnego polskiego kandydata na prezydenta na piedestał sławy przekraczający granice Polski mimo że poziom intelektualny tego pana i erudycja nie były wysokiego lotu łagodnie mówiąc 😆 http://www.youtube.com/watch?v=EjnBVyZ0ic8

Niestety smutna prawda jest taka że winne temu jakich mamy rządzących jest polskie społeczeństwo które potrafi wypromować na cały świat tego typu specjalistę a nie potrafi wypromować dobrych kandydatów. Bo przeciętny Polak ma sprawy państwowe gdzieś jeśli tylko musi dokonać jakiegokolwiek intelektualnego i organizacyjnego wysiłku. Za to śmiać się z kandydatów i rozsławiać najgorszych - o tak TO POTRAFIMY GENIALNIE 😆 A przy tym krytykować i krytykować rządzących, którzy i tak są za dobrzy jak na to nasze polskie społeczeństwo 😆 Po prostu nie mogę wyjść z podziwu że Polska jeszcze rządzą w miarę choć kompetentni ludzie. Z naszym polskim podejściem do idei społeczeństwa obywatelskiego to - POWINNO NAMI RZĄDZIĆ STADO BARANÓW 😆 Aż dziwi mnie że jeszcze tak nie jest 😆 Polskie społeczeństwo nie zasłużyło sobie nawet na takich polityków jakich mamy 😆 Nie darmo już w dobie odrodzenia i oświecenia polscy intelektualiści twierdzili, że Polak jako patriota jest wieli ale jako obywatel jest karłem 🙁 Niestety nic się przez stulecia w tej kwestii nie zmieniło 🙁 W XVIII wieku Polska była chyba wyjątkiem w Europie bo państwem posiadającym demokrację szlachecką. Większość dużych państw miała oświeconą dyktaturę, a mimo to przez durną politykę sprawowaną z woli polskich obywateli Polska zniknęła z mapy Europy 🙁 Może marszałek Piłsudski miał rację że demokracja dla tak politycznie głupiego narodu się nie nadaje ? Może władza musi naszych obywateli trzymać za pysk by było dobrze 😛

Sondaż :

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,8...waza__ze_w.html

Trzy czwarte z nas spodziewa się w tym roku podwyżki. Cztery piąte uważa, że nie miałoby problemu ze znalezieniem nowej posady. "Metro" informuje, że są to wyniki raportu "Monitor Rynku Pracy" - sondaży internetowych przeprowadzonych wśród pracowników 26 krajów Europy, Azji, Australii i obu Ameryk przez Survey Sampling International.

Aż 81 proc. Polaków uważa, że w razie utraty posady, w ciągu pół roku znalazłoby nową. Jesteśmy najbardziej pewni swego spośród 18 przebadanych państw europejskich! Na drugim miejscu plasują się Czesi (79 proc.). W łatwość znalezienia nowej pracy wierzy 67 proc. Niemców, 61 proc. Brytyjczyków, 57 proc. Francuzów, 56 proc. Węgrów i tylko 49 proc. Hiszpanów.

Kolejny sfałszowany sondaż ?

Silver Phoenix
    Uczestnik

sam załóż tę partię skoro wiesz jak należy dobrze rządzić i twierdzisz że da się to zrealizować w praktyce. Jeśli założysz taką partię z dobrym programem to ja tez na nią zagłosuję rolleyes.gif Niestety jestem pewien że partię którą wskażesz lub stworzysz 99% Polaków jak to się dobitnie mówi - po prostu oleje

Oczywiście, że oleje. Ludzie wolą być okłamywani, niż spojrzeć prawdzie w oczy. A niestety, swoje wystąpienie musiałbym zacząć od stwierdzenia, że jest źle - i przez pewien czas będzie jeszcze gorzej. Ludzie nie lubią wystąpień merytorycznych - wolą krzykaczy. Tak, tu masz rację - olaliby.

Tak więc proponowałbym Tobie i tym co tak bardzo PO krytykują by sami pokazali co w polityce potrafią

Dzięki, ja już swoje plany na przyszłość mam. Bycie na jakimkolwiek świeczniku wybitnie z nimi koliduje.

Bo przeciętny Polak ma sprawy państwowe gdzieś jeśli tylko musi dokonać jakiegokolwiek intelektualnego i organizacyjnego wysiłku.

A pewnie, ci co bardziej rozgarnięci są zajęci wykorzystywaniem intelektu w celu lepszego ustawienia się w życiu. W tym kierunku idzie ich wysiłek.

A przy tym krytykować i krytykować rządzących, którzy i tak są za dobrzy jak na to nasze polskie społeczeństwo

Sorry Winnetou. Wybrałem - osądzam. Jak mi się sprzęt w domu nie sprawuje na miarę moich oczekiwań - wymiana. Jeśli ktoś liczy na to, że wyborcy zapomną, co im obiecano podczas kampanii, jeśli nie spełni się choć części obietnic - jest ciężkim przypadkiem słabującego na umyśle. Nie po to wybierałem swoich przedstawicieli, żeby teraz odpierniczać za nich całą robotę.

Z naszym polskim podejściem do idei społeczeństwa obywatelskiego to - POWINNO NAMI RZĄDZIĆ STADO BARANÓW laugh.gif Aż dziwi mnie że jeszcze tak nie jest laugh.gif

...

Nie?

Poza tym to nie rządzenie, to trzymanie się koryta 🙂

Tak odnośnie kompetencji przypomniały mi się dwie rzeczy...

1. Na jesieni 2010 wszedł w życie przepis, umożliwiający m.in. odholowanie źle zaparkowanego samochodu z drogi wewnętrznej (spora część osiedlowych uliczek oraz np. parkingi przy hipermarketach --> miejsca dla niepełnosprawnych). Tyle tylko, że aby do tego doszło uliczka/parking musi być oznaczona jako strefa ruchu. Ponieważ takiego znaku dotąd nie było, zaistniała potrzeba jego wprowadzenia. Do dziś tego nie zrobiono.

I ten burdel trwa prawie pół roku...

2. Na początku roku weszła w życie nowelizacja Prawa o ruchu drogowym, ale zapomniano o nowym taryfikatorze... Naprawiono już to przeoczenie, ale fakt jest faktem. Przy kompetentnym nadzorze w ogóle nie powinno dojść do podobnej sytuacji 🙂

Może marszałek Piłsudski miał rację że demokracja dla tak politycznie głupiego narodu się nie nadaje ? Może władza musi naszych obywateli trzymać za pysk by było dobrze tongue.gif

Chyba po raz pierwszy w historii (ludzie, złotymi głoskami w pamiętnikach/blogach zapisywać! Gazem!) się z Tobą zgodzę. Ten kraj potrzebuje jednej partii: Polskiej Dyktatury tudzież Zamordyzmu Stosowanego.

Odnośnie edycji posta powyżej z godz. 08.38:

Mów do mnie jeszcze...

http://banki.wp.pl/kat,6598,title,Polakom-...ml?ticaid=1baa2

http://finanse.wp.pl/kat,102634,title,Ekon...,wiadomosc.html

Skoro tak lubisz podpierać się słupkami i sondażami, to proszę bardzo...

Galactica
    Uczestnik

Nie da się ukryć. W Polsce demokracja jest najbardziej szkodliwym systemem. Już raz doprowadziła do katastrofy i nie ukrywam, że może zrobić to ponownie.Zmieńmy sobie ustrój.Tylko taki do nas dostosowany i własny, wyjątkowy. Żebyśmy go po paru latach nie rozwalili.A i tak byśmy na niego narzekali więc to powinno być prawo podstawowe zapisane w konstytucji, chronione przez wojsko i uwzględnione w przysiędze naczelnikowskiej. ❗

Match
    Uczestnik

Nie da się ukryć. W Polsce demokracja jest najbardziej szkodliwym systemem. Już raz doprowadziła do katastrofy

Kiedy?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 233 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram