Forum › Rozmowy (nie)kontrolowane › Polityka › Ocena rządów PO
Co do bronienia prokuratury, to fragmenty (...) są dla mnie absolutnie wystarczjącym dowodem. A jeżeli ktoś następnie porównuje jej politykę informacyjną do... polityki informacyjnej wywiadu. Nieźle.
Jeżeli twoim zdaniem bronię prokuratury - ok, masz prawo do własnych opinii. Możesz też oceniać ją negatywnie. Ja trochę poczekam.
Co do zaprzestania działania naszego wywiadu wojskowego - odsyłam po raz kolejny do wzmiankowanych powyżej statystyk. Ilu Polaków zginęło na misjach a ile spośród naszych sojuszników?
Nie widziałem tych statystyk. Ważną kwestią jest też o których sojusznikach mowa. Podejrzewam, że tych większych, silniejszych, wystawionych na pierwszy ogień.
Gdy idzie o poszanowanie symboli religijnych odsyłam do przykładu krzyża postawionego przez harcerzy przed pałacem prezydenckim. Słyszałej o nim? Więc, ile przetrwał po zakończeniu kampanii prezydenckiej? Pamiętasz zabawny obrazek satyryczny z Przekroju, był tu podawany niedawno.
Cały wątek żydowski zaczął się od tego:
Jeżeli na pokładzie byłby np. jakiś poseł wyznania mojżeszpowego, to pod jego biurem poselskim stanełaby Gwiazda Dawida, jest w tym coś dziwnego, zaskakującego?
Match powiedział:
Widzę to nieco inaczej,
a niech by ktoś spróbował gwiazdę Dawida postawić, dopiero by się "prawdziwi polacy" i "obrońcy najświętszej wiary" znaleźli...
Zgadzam się z tymi słowami i uważam, że prędzej, czy później zostałaby zniszczona. Krzyża natomiast nikt nie bezcześci. Ma zostać przeniesiony w inne miejsce z pełnym poszanowaniem.
Krzyż sobie mógł spokojnie stać tam gdzie stoi do wybudowania pomnika tylko niestety pan Prezydent Elekt powiedział co powiedział i się zaczeło.
Ciekawe co by było gdyby w katastrofie zginął muzułmanin, a na jego cześć postwawiono tam Półksiężyc ❓
Wczorajsza dyskusja nad podwyżką WAT była jak narazie debatą nad deklaracjami, bo dokumentu jeszcze nie ma. Ciekawie brzmiała jedna z wypowiedzi p. ministra Rostowskiego o poprzednim rządzie, ale jej nie pamiętam.
Co do zapewnień pana premiera, że podstawowe artykuły nie podrożeją to można je sobie między bajki włożyć. Jak więkrzość rzeczy podrożeje związanych z produkcją żywności to czemu ona sama ma nie zdrożeć ❓ Nie mówiąc o zwiękrzeniu kosztów pracy, zwolnieniach itd.
Hazardowa przyjeła raport. Od RMF FM i posłuchajcie Faktów z 13. Od siebie dodam tylko: bez komentarza.
No tak, jest jeszcze pewna opcja alternatywna:
Senyszyn: zamiast podwyżki VAT, zabrać klerowi 😀
Trzeba przykręcić klerowi kurek z naszą kasą. Będzie tego już nie 5 mld zł, ale 6 czy nawet 7 mld zł oszczędności w budżecie - uważa posłanka SLD, [...]
http://wiadomosci.onet.pl/2206677,11,senys...erowi,item.html
Nie przejdzie. Nigdy w historii nie przeszło. Szczególnie jeśli ktoś ośmiela się sugerować takie rzeczy tuż po pokazie możliwości łączenia "wiary" i polityki.
Pewna scena Pazura+Zamachowski z "Trzy Kolory: Biały" się przypomina - kto oglądał, ten skojarzy 😉
Odnośnie różnorakich afer w rządzie PO ciekawa dygresja;

Ludzie premiera wybiorą rady nadzorcze kluczowych państwowych spółek
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-ludz...wych,nId,318675
Ja chcę do tego komitetu ❗ Kasa prawie za darmo i zero odpowiedzialności. By żyło się lepiej. Mnie 😆
Ale te fotki Tuska z tymi aferami to dobre. Uśmiałem się do łez 😆
No i się rypła z OFE. Zaczynam się zastanawiać czy aby to nie PRL.
Wiadomo jakoś dziurę trzeba łatać. Widać rząd uważa, że wie lepiej co robić z naszymi pieniędzmi niż my sami.Dlatego wolę ten komitet. Stała, dobrze płatna praca bez odpowiedzialności. Wystarczy zagłosować tak jak ktoś chce. Pasuje się tam dostać, ale trzeba być członkiem platformy
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/trojm...-wiadomosc.html
Najlepiej szacunek dla rządzących wymusić siłą. Oj, jak pachnie starym systemem...
Jakiś szacunek do narodowych wartości musi być.Napisz jeszcze, że komuna się wraca 😉
Też tak myślę że jakiś szacunek do narodowych wartości musi być. Ważne jest tylko to by przepis ten nie był nadużywany. Mam jednak nadzieję że w demokratycznym państwie nie będzie nadużywany. Ale na przykład na Białorusi to pewnie by był.Powinien być stosowany tylko w wyjątkowych przypadkach gdy jest to jakieś bardzo publiczne zachowanie 😛
Zgadzam się z tobą Romku. Jednakże mam wrażenie, ze jest to zabezpieczenie przed ewentualanym atakowaniem atakowaniem aktualnego prezydenta. Partia która aktualnie jest u władzy nie należała do wybrednych w doborze słów i czynów gdy prezydentem był Lech Kaczyński. W sytuacji gdy PO nie ma szans na realizację swoich obietnic wyborczych, podnoszenia podatków dla przedsiębiorców i szarego obywatela i demaskowania PR zagrywek, których byliśmy świadkami przez ostatnie 5 lat zabezpiecza się przed nie wybrednymi atakami nie zadowolonych obywateli.W nie których mediach już jest kampania wyborcza. Zaczyna się czarny PR wobec partii opozycyjnych. Nic nowego standarcik z którym mieliśmy do czynienia w ostatnich latach.
No panowie, przecież ewidentnie widać po co jest ta nowelizacja ustawy, a Wy to łykacie 🙂 Ciekawe, że symbole narodowe (co do poszanowania których większość się zgodzi) połączono tu gładko z politykami (prezydent, premier, parlament). To jest jak najbardziej woniejące dawnymi systemami. Na szacunek to rządzący powinni sobie zasłużyć, a nie egzekwować go paragrafami.