Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Polityka Ocena rządów PO

Ocena rządów PO

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 233 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Jamjumetley
    Uczestnik

Co do bronienia prokuratury, to fragmenty (...) są dla mnie absolutnie wystarczjącym dowodem. A jeżeli ktoś następnie porównuje jej politykę informacyjną do... polityki informacyjnej wywiadu. Nieźle.

Jeżeli twoim zdaniem bronię prokuratury - ok, masz prawo do własnych opinii. Możesz też oceniać ją negatywnie. Ja trochę poczekam.

Co do zaprzestania działania naszego wywiadu wojskowego - odsyłam po raz kolejny do wzmiankowanych powyżej statystyk. Ilu Polaków zginęło na misjach a ile spośród naszych sojuszników?

Nie widziałem tych statystyk. Ważną kwestią jest też o których sojusznikach mowa. Podejrzewam, że tych większych, silniejszych, wystawionych na pierwszy ogień.

Gdy idzie o poszanowanie symboli religijnych odsyłam do przykładu krzyża postawionego przez harcerzy przed pałacem prezydenckim. Słyszałej o nim? Więc, ile przetrwał po zakończeniu kampanii prezydenckiej? Pamiętasz zabawny obrazek satyryczny z Przekroju, był tu podawany niedawno.

Cały wątek żydowski zaczął się od tego:

Jeżeli na pokładzie byłby np. jakiś poseł wyznania mojżeszpowego, to pod jego biurem poselskim stanełaby Gwiazda Dawida, jest w tym coś dziwnego, zaskakującego?

Match powiedział:

Widzę to nieco inaczej,

a niech by ktoś spróbował gwiazdę Dawida postawić, dopiero by się "prawdziwi polacy" i "obrońcy najświętszej wiary" znaleźli...

Zgadzam się z tymi słowami i uważam, że prędzej, czy później zostałaby zniszczona. Krzyża natomiast nikt nie bezcześci. Ma zostać przeniesiony w inne miejsce z pełnym poszanowaniem.

Galactica
    Uczestnik

Krzyż sobie mógł spokojnie stać tam gdzie stoi do wybudowania pomnika tylko niestety pan Prezydent Elekt powiedział co powiedział i się zaczeło.

Ciekawe co by było gdyby w katastrofie zginął muzułmanin, a na jego cześć postwawiono tam Półksiężyc ❓

Wczorajsza dyskusja nad podwyżką WAT była jak narazie debatą nad deklaracjami, bo dokumentu jeszcze nie ma. Ciekawie brzmiała jedna z wypowiedzi p. ministra Rostowskiego o poprzednim rządzie, ale jej nie pamiętam.

Co do zapewnień pana premiera, że podstawowe artykuły nie podrożeją to można je sobie między bajki włożyć. Jak więkrzość rzeczy podrożeje związanych z produkcją żywności to czemu ona sama ma nie zdrożeć ❓ Nie mówiąc o zwiękrzeniu kosztów pracy, zwolnieniach itd.

Hazardowa przyjeła raport. Od RMF FM i posłuchajcie Faktów z 13. Od siebie dodam tylko: bez komentarza.

Romek 63
    Uczestnik

No tak, jest jeszcze pewna opcja alternatywna:

Senyszyn: zamiast podwyżki VAT, zabrać klerowi 😀

Trzeba przykręcić klerowi kurek z naszą kasą. Będzie tego już nie 5 mld zł, ale 6 czy nawet 7 mld zł oszczędności w budżecie - uważa posłanka SLD, [...]

http://wiadomosci.onet.pl/2206677,11,senys...erowi,item.html

lszekg
    Uczestnik

Nie przejdzie. Nigdy w historii nie przeszło. Szczególnie jeśli ktoś ośmiela się sugerować takie rzeczy tuż po pokazie możliwości łączenia "wiary" i polityki.

Barusz
    Uczestnik

Pewna scena Pazura+Zamachowski z "Trzy Kolory: Biały" się przypomina - kto oglądał, ten skojarzy 😉

mario es
    Uczestnik

Odnośnie różnorakich afer w rządzie PO ciekawa dygresja;

Dołączona grafika

Galactica
    Uczestnik

Ludzie premiera wybiorą rady nadzorcze kluczowych państwowych spółek

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-ludz...wych,nId,318675

Ja chcę do tego komitetu ❗ Kasa prawie za darmo i zero odpowiedzialności. By żyło się lepiej. Mnie 😆

Romek 63
    Uczestnik

Ale te fotki Tuska z tymi aferami to dobre. Uśmiałem się do łez 😆

Erixin
    Uczestnik

No i się rypła z OFE. Zaczynam się zastanawiać czy aby to nie PRL.

Galactica
    Uczestnik

Wiadomo jakoś dziurę trzeba łatać. Widać rząd uważa, że wie lepiej co robić z naszymi pieniędzmi niż my sami.Dlatego wolę ten komitet. Stała, dobrze płatna praca bez odpowiedzialności. Wystarczy zagłosować tak jak ktoś chce. Pasuje się tam dostać, ale trzeba być członkiem platformy

Cross
    Klucznik

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/trojm...-wiadomosc.html

Najlepiej szacunek dla rządzących wymusić siłą. Oj, jak pachnie starym systemem...

Diabeu
    Uczestnik

Jakiś szacunek do narodowych wartości musi być.Napisz jeszcze, że komuna się wraca 😉

Romek 63
    Uczestnik

Też tak myślę że jakiś szacunek do narodowych wartości musi być. Ważne jest tylko to by przepis ten nie był nadużywany. Mam jednak nadzieję że w demokratycznym państwie nie będzie nadużywany. Ale na przykład na Białorusi to pewnie by był.Powinien być stosowany tylko w wyjątkowych przypadkach gdy jest to jakieś bardzo publiczne zachowanie 😛

Erixin
    Uczestnik

Zgadzam się z tobą Romku. Jednakże mam wrażenie, ze jest to zabezpieczenie przed ewentualanym atakowaniem atakowaniem aktualnego prezydenta. Partia która aktualnie jest u władzy nie należała do wybrednych w doborze słów i czynów gdy prezydentem był Lech Kaczyński. W sytuacji gdy PO nie ma szans na realizację swoich obietnic wyborczych, podnoszenia podatków dla przedsiębiorców i szarego obywatela i demaskowania PR zagrywek, których byliśmy świadkami przez ostatnie 5 lat zabezpiecza się przed nie wybrednymi atakami nie zadowolonych obywateli.W nie których mediach już jest kampania wyborcza. Zaczyna się czarny PR wobec partii opozycyjnych. Nic nowego standarcik z którym mieliśmy do czynienia w ostatnich latach.

Cross
    Klucznik

No panowie, przecież ewidentnie widać po co jest ta nowelizacja ustawy, a Wy to łykacie 🙂 Ciekawe, że symbole narodowe (co do poszanowania których większość się zgodzi) połączono tu gładko z politykami (prezydent, premier, parlament). To jest jak najbardziej woniejące dawnymi systemami. Na szacunek to rządzący powinni sobie zasłużyć, a nie egzekwować go paragrafami.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 233 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram