Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Nowy statek - pytanie
Jestescie niedobrzy, a on naprawde nie wie.
Dla inzynierow sa krazowniki czyli crusiers, znajdziesz je w oknie wyboru nowego statku. Jak nie mozesz ich znalezc to ja juz nic nie poradze.
A nie łatwiej i szybciej zajrzeć tu?
Jestescie niedobrzy, a on naprawde nie wie.
Dla inzynierow sa krazowniki czyli crusiers, znajdziesz je w oknie wyboru nowego statku. Jak nie mozesz ich znalezc to ja juz nic nie poradze.
I. Thorne ale to nie są odpowiedzi na pytanie o okręty dla Engi, tylko na kwestię spamowania jednym pytaniem w kilku tematach. I sformułowania:
iron1992: I mi się ostatnio laptop sypie dokładnie coś z baterią a kabla znaleźć nie mogłem i nie wiedziałem czy dotarło.
Helenth: Jak wcześniej wchodziłeś by napisać kolejny post, trudno było sprawdzić i upewnić się, że wysłanie ponownie tego samego, nie będzie spamem?
iron1992: szczerze mówiąc to ja sam nie wiem
Ja nie spamuje facepalmami, tylko odpisuje tak latwo, ze nasz pytajacy chyba sie zaczerwienil ze wstydu, ze to takie proste.
Dla inzynierow sa krazowniki czyli crusiers
Nie zgodzę się. To że akurat na krążowniku inżynier może w pełni wykorzystać swoje umiejętności, nie oznacza, że krążki są dla inżynierów. Inżynier świetnie sobie poradzi na eskorcie i bardzo dobrze poradzi sobie na statku sci.
Ok, postaram się opisać kwestię "najlepszego okrętu" tak, by raz na zawsze rozwiać wszelkie wątpliwości.
Po mojej firmie krążył kiedyś taki dowcip:
Nasz klient zamawiając usługę może wybrać jedną z trzech opcji:
- TANIO i SZYBKO nie będzie DOKŁADNIE,
- TANIE i DOKŁADNIE nie będzie SZYBKO,
- SZYBKO i DOKŁADNIE nie będzie TANIO.
Z okrętami jest podobnie. Mamy pełno maszyn do wyboru, ale nie było, nie ma i nie będzie jednej maszyny idealnej do każdego zadania. Zerknijmy na poniższy obrazek:

W ten sposób wyobrażam sobie możliwości okrętów. Dowolny punkt wewnątrz trójkąta będzie oznaczał możliwości statków:
Powyższe informacje to absolutna podstawa, jeśli chodzi o wiedzę o statkach w STO. Niestety to nie wszystko. Wybór idealnego okrętu dla siebie utrudniają jeszcze inne rzeczy:
Podsumowując: szukając okrętu dla siebie (i pytając o niego na forum) trzeba mniej-więcej wiedzieć, co będzie się z nim robić i czego się od niego oczekuje.
Do starych wyjadaczy: wiem, że mocno uprościłem sprawę. Wiem, że umiejętności gracza, dobry dobór Boffów, Doffów, zdolności, punktów w drzewku skilli i wyposażenia statku mogą spowodować, że będziemy zadawać spory DPS, a jednocześnie przeżywać nie jedno i robić cuda z wrogiem. Ale w powyższym poście chciałem się skupić tylko na jednym aspekcie, jakim jest goły okręt i jednocześnie opisać to w sposób zrozumiały dla nowych.
mam pytanie do osoby posiadającej Mobius Temporal Destroyer jakie są możliwości zmiany wyglądu tzn. czy mogę mu nadać kolorystykę Wells Temporal Science Vessel i czy ma taki sam mostek ?ponieważ z wyglądu bardzo mi się podoba Wells niestety jest bardzo drogi i ma słabe możliwościPS trochę się zastanawiałem gdzie to napisać czy w temacie eskorty czy statki naukowe ale uznałem ze chodzi o statek który chce kupić wiec napisałem tu 🙂