Forum Fantastyka Star Trek Nowy serial ST

Nowy serial ST

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 339 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • lszekg
    Uczestnik

Szczerze to jeden z moich znajomych (gdyby go pomalować) wyglądał by jak B4.

Comm_Luke
    Uczestnik

Pomijając już możliwość wykorzystania znajomych do roli B4 😉 to nie wiem, czy jest sens odgrzebywania w ogóle problemu androida i Soonga. A co do wykorzystania osoby byłego kapitana w serialu to akurat moim zdaniem świetny pomysł. Podstarzały Riker by się nadał 😀 A jeśli chodzi o zaangażowanie floty, to przecież, niekoniecznie serial musiałby opowiadać o prezydencie Federacji, alternatywnie opowieść mogłaby opowiadać o np. szczytach władzy w GF.

Krystopher Win
    Uczestnik

A ja sadze ze nowy serial powinien dziać się na pokładzie nowej klasy okrętu badawczo-bojowego z nową załogą żeby tylko kapitan nie był sztywniakiem jak Archer i nie był stary jak Picard, mozliwy podobny lecz młodszy do Kirka a pierwszym oficerem mogła by być kobitka jakaś fajna laska podobna do Saffi Larsen z gry Star Trek Bridge Commander, akcja działa by się po wydarzeniach z ST NEMESIS.

Eviva
    Uczestnik

Dla mnie bomba. Jeśli jeszcze dodacie kapitanowi urodę i wdzięk porównywalny zshatnerowskim, bedę w siódmym niebie.

Anonimowy
    Gość

W siódmym to pewnie by Twoja starsza była ;), Ty wolałabys drugiego Spocka ;). Co do Rikera to mozna by go admirałem zrobić i niech bierze udział w intrygach. Czasem może i statkiem dowodzić. Pickarda mozna by usmiercic w podejrzanych okolicznościach. Z Daty mozna zrezygnować, bo młodszego Spinera nie da sie zrobić (chyba, że klona), mógł się popsuć ;>. Co do reszty mozna połączyć pomysł Com_Luka i Krystofera 🙂

zdarom
    Uczestnik

Niestety Daty i tak nie zrobią bo został zabity (a szkoda bo to bardzo fajna postać, jedna z najlepszych) jest jednak B4 ale jest ciemny.

Lo'Rel
    Uczestnik

Ale na końcu B-4 się oświeca więc scenarzyści zostawili jakąś tam furtkę. Ja strasznie żałuję że skasowali ENTka. Czwarty sezon otworzył bardzo dużo możliwości. Wątki polityczne, spiski i intrygi, zawirowania międzygatunkowe, to było szalenie ciekawe. Dlatego tez ewentualny nowy serial powinien skupić się na takich wątkach. Duże rozbudowane historie niekończące się na jednym czy dwóch epizodach, a ciągnących się przez wiele odcinków, czy cały sezon. Może być okręt, a nawet powinien być. Byle nic po VOYu i Nemesis, dla mnie to nie miałby sensu. Wojna federacyjno - Klingońska jest niezapisaną księgą. Ale też nie bardzo ma rację bytu. Klingonów stworzono w czasach zimnej wojny, by przedstawiali ówczesny Wschód, może przydałby się nowy wróg? Ale wojna już była w DS9 więc też nie bardzo jest sens. Może faktycznie szczyty władzy w UFP? Całkiem niezły pomysł. Choć i tak twierdzę, że na fali nowego Treka nakręcą serial remake TOSu, byle tylko nie schrzanili. Tam można umieścić większość proponowanych wątków i jeszcze lepiej ukazać relacje między załogą.

Eviva
    Uczestnik

Choć i tak twierdzę, że na fali nowego Treka nakręcą serial remake TOSu, byle tylko nie schrzanili. Tam można umieścić większość proponowanych wątków i jeszcze lepiej ukazać relacje między załogą.

Lo'Rel, bodaj Cię Bóg błogosławił (choć w Niego nie wierzysz) za dobre słowo. Toż to byłaby dla mnie frajda, taki remake TOSu.

Oby tylko, powtórzę za Tobą, nie schrzanili.

I. Thorne
    Uczestnik

Remake ale pod warunkiem dania innego statku.Jest wielu chętnych by pokazac USS Exelsior pod dowództwem Sulu, lata prawie przełomu wieków.Dam tylko jeden temat na tamte czasy, granica z Kardazjanami (FC z nimi był około 2320, ale nie wiem czy to kanoniczna informacja, jeśli tak to odpadają), Tzenkethi, Talarianami. Problemy z Klingonami i Romulanami też zawsze będą.

Eviva
    Uczestnik

Sulu nie interesuje mnie jako postać solowa. Dla mnie serial miałby rację bytu tylko, gdyby traktował o całej załodze. I czego właściwie chcesz od "Enterprise"?

I. Thorne
    Uczestnik

No przecież Sulu nie będzie latał promem :>Chyba, że chcesz znowu całą ekipę z TOSa jako załogę.

Eviva
    Uczestnik

No przecież Sulu nie będzie latał promem :>

Chyba, że chcesz znowu całą ekipę z TOSa jako załogę.

No właśnie że chcę. Chcęchcęchcęchcęchcę!

zdarom
    Uczestnik

No właśnie że chcę. Chcęchcęchcęchcęchcę!

To na pewno by to schrzanili, a przynajmniej nie spodobało by się to tym co przyzwyczaili się do oryginalnych aktorów z TOS'a. Jeśli już to jakiś inny statek z tamtych czasów.

Lo'Rel
    Uczestnik

Jeśli remake to wyłącznie Enterprise. I może powstać z tego bardzo ciekawa historia.

Barusz
    Uczestnik

No przecież Sulu nie będzie latał promem :>

Chyba, że chcesz znowu całą ekipę z TOSa jako załogę.

Tylko, że to już by nie był remake.

Ponadto George Takei ma ponad siedemdziesiąt lat, więc nie mógłby raczej grać głównej postaci w serialu, bo to jest ciężka fizyczna praca. Chyba, że chciałbyś kogo innego.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 339 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram