Forum Fantastyka Star Trek Nowy serial ST

Nowy serial ST

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 339 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Lo'Rel
    Uczestnik

No gdzie tam, jeszcze wskrzeszenia Entka brakowało...

Mar
    Uczestnik

Ja jestem nawet bardzo za! Nie sądzę, żeby opowieści o Enterprise kiedykolwiek mi się znudziły 🙂

🙂 Zdecydowanie Cię polubiłam.

Bardzo mi miło! 🙂

A tak przy okazji - moja wypowiedź dotyczyła statku 🙂

Eviva
    Uczestnik

A tak przy okazji - moja wypowiedź dotyczyła statku 🙂

Moja też - uwielbiam ten statek, i to w wersji Constitution, nie Galaxy. Jest po prostu wspaniały. Poleciałabym nim choćby dzisiaj (swoją drogą żaden byłby ze mnie tam pożytek, ale może przydałby się ktoś do, bo ja wiem? wykłócania się, gdy trzeba? mącenia? marudzenia?)

Lo'Rel
    Uczestnik

bo ja wiem? wykłócania się, gdy trzeba? mącenia? marudzenia?

Pokładowy maruda też jest potrzebny ;>

Coen
    Uczestnik

Ja natomiast zgodzę się z Xaleinem, że Entek mi się przejadł, tak samo zresztą jak i sama federacja. Wiem, że amerykanie o amerykanach będą kręcić seriale i w pełni to rozumiem, ale przejadło mi się już to w ST.

Zarathos
    Uczestnik

Nie ma szans na zrobienie serialu o Klingonach, tak samo jak nie ma szans na zrobienie serialu o Cylonach, Vorlonach czy zrobienie filmu SW z główną postacią nie będącą człowiekiem.

Coen
    Uczestnik

Co nie zmienia faktu, że taki bym wolał.

Xalein
    Uczestnik

Może z tą federacją to nie tak dokońca, ale można by nakręcić serial ze statkiem Federacji gdzie byłby tylko jeden człowiek w załodze, bo nie wierzę że wszystkie statki mają tak dużo ludzi w załodze. Federację z ujęcia rasy, której świat nie jest stolicą...

Eviva
    Uczestnik

Zgodziłabym się, ale pod warunkiem, zeby ta rasą byli Wolkanie. Albo w ostateczności Andorianie, bo lubie ich antenki.

Toreth
    Uczestnik

Może z tą federacją to nie tak dokońca, ale można by nakręcić serial ze statkiem Federacji gdzie byłby tylko jeden człowiek w załodze, bo nie wierzę że wszystkie statki mają tak dużo ludzi w załodze. Federację z ujęcia rasy, której świat nie jest stolicą...

Statki były dominowane przez jedną rasę zazwyczaj - z powodów praktycznych. Trudno wsadzić na jeden statek istoty, wymagające różnych środowisk życia.

W "Immunity Syndrome" TOS-a mamy przykład Intrepida: statku z samymi Vulcanami. Choć teraz nie jestem pewna, czy był to był statek federacyjny, czy vulcański.

Mar
    Uczestnik

Zgodziłabym się, ale pod warunkiem, zeby ta rasą byli Wolkanie. Albo w ostateczności Andorianie, bo lubie ich antenki.

Przy całej mojej ogromnej sympatii dla Wolkan, nie wiem czy wytrzymałabym film o statku, na którym byliby sami Wolkanie. No, chyba żeby dorzucić im kogoś mającego skłonności do mieszania i wpychania kija w każde mrowisko 😉

Eviva
    Uczestnik

Przy całej mojej ogromnej sympatii dla Wolkan, nie wiem czy wytrzymałabym film o statku, na którym byliby sami Wolkanie. No, chyba żeby dorzucić im kogoś mającego skłonności do mieszania i wpychania kija w każde mrowisko 😉

Dokładnie o to mi chodziło. tak jak na statku pełnym ludzi był Spock dla kontrastu, tak na statku Wolkan mógłby być taki Ziemianin w typie mojego Andy'ego z fanfiku. Co, zły pomysł?

Mar
    Uczestnik

Wkurzający Ziemianin na statku pełnym Wolkan...chętnie bym to zobaczyła ;)Niestety nie zapoznałam się jeszcze z Andy'm, ale już go odnalazłam i chętnie poczytam 🙂

zdarom
    Uczestnik

Statek na którym są samo Volkanie? Chyba bym zasną przy nich, z całym szacunkiem dla tej rasy ale to by było nudne(bez emocji).

Eviva
    Uczestnik

Statek na którym są samo Volkanie? Chyba bym zasną przy nich, z całym szacunkiem dla tej rasy ale to by było nudne(bez emocji).

Kto wie - zalezy, co by się działo i do jakich zachowań byliby zmuszani

Niestety nie zapoznałam się jeszcze z Andy'm, ale już go odnalazłam i chętnie poczytam 🙂

No to mam nadzieję, że Ci się spodoba 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 339 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram