Forum Fantastyka Star Trek Nowy serial ST

Nowy serial ST

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 339 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Coen
    Uczestnik

Jeśli dostaniemy serial to najpewniej spóźnione o 30 lat Star Trek Faza 2, czyli ToS 2. Najmniej wymagające, maja aktorów, scenografie, modele w kompie...

Eviva
    Uczestnik

Niech dadzą choć cokolwiek. Nie to, zebym się skarżyła, ale niestety to najwcześniej za jakie pięć lat... No dobrze, jednak się skarżę! Ja chcę już!

Reyden
    Uczestnik

ST XI dał nam nadzieję że coś się ruszy w światku ST .Może nawet nowy serial .Niestety z powodu fabuły filmu będzie to najprawdopodobniej TOS 2.0 .Bo kręcenie serialu w czasach post Nemesis obecnie jest lekko nie na miejscu , musieli by to w strawny sposób rozwiązać , inaczej będzie to dziwnie wyglądać .A co do ew. tego kto to będzie robił - wystarczy ściągnąć paru weteranów ST - RDM , Jeri Taylor , M. Piller , Ira Steven Behr , R.H. Wolfe ; dorzucić do tego kilku innych np. JMS ( chciał podobno kręcić ST ) i obsadzić nimi reżyserię i scenariusz ; dać zakaz zbliżania się do nowego serialu dla duetu BB . Potem dać dobrych ale mało znanych aktorów do ról pierwszoplanowych i mamy połowę sukcesu w ręku . Nie zależnie czy to będzie TOS 2.0 czy serial osadzony pod koniec XXIV wieku .

Xalein
    Uczestnik

Po części zgadzam się z przedmówcą - uważam że dobrze dobrana załoga może zrobić dobry serial - w sumie czas nie ma znaczenia, ponieważ w XXIV można nakręcić serial, gdzie stolica Imperium Romulańskiego została zniszczona, a w alternatywnej rzeczywistości serial, w którym Wolkanie nie mają swojego świata. Bez względu na to która z tych koncepcji wygrałaby, nie chce aby serial opowiadał o załodze statku Enterprise. Ten statek już się przejadł - powinni dać nową załogę, nowy statek.PS Filmy jak najbardziej niech opowiadają o załodze Enterprise'a.

The D
    Uczestnik

Jak zapewne pamiętasz misja kolonizcyjna z rzeczonego okresu była wzmiankowana w ENT: Terra Nova i był to jeden z najżałośniejszych odcinków w tym serialu.

Pomysł ciekawy, ale... mnie jakoś nie bierze.

Właśnie z odcinka Terra Nova wziąłem pomysł na serial o misji kolonizacyjnej. Ale samego odcinka nie widziałem (w ogóle większość Entka jeszcze przede mną). Czytałem za to trochę literatury na ten temat (powieść "Lovelock" Carda i opowiadanie "Raje utracone" Le Guinn) i oba ujęcia, choć bardzo różne wyszły całkiem ciekawie.

Eviva
    Uczestnik

Bez względu na to która z tych koncepcji wygrałaby, nie chce aby serial opowiadał o załodze statku Enterprise. Ten statek już się przejadł - powinni dać nową załogę, nowy statek.

Zależy, jak komu. Mnie tam wcale nie, a nie wydaje mi się, żebym była zjawiskiem jedynym w swoim rodzaju i to patologicznym na dobitkę.

PS Filmy jak najbardziej niech opowiadają o załodze Enterprise'a.

Dzięki za łaskawe przyzwolenie 😛

Jamjumetley
    Uczestnik

Zależy, jak komu. Mnie tam wcale nie, a nie wydaje mi się, żebym była zjawiskiem jedynym w swoim rodzaju i to patologicznym na dobitkę.

Nie jesteś 🙂 Chyba, że jest nas dwoje 😀

Xalein
    Uczestnik

Ja tylko wyraziłem swoje skromne zdanie.

Lo'Rel
    Uczestnik

Zważywszy na okoliczności serial nie o Enterprise nie wchodzi w rachubę. Mamy reset, wątpię by robili cokolwiek innego niż Kirk i s-ka. Ja bym był za.

Eviva
    Uczestnik

Nie jesteś 🙂 Chyba, że jest nas dwoje 😀

Zawsze choć miłe towarzystwo, to tez jest coś warte, nie :)?

Zważywszy na okoliczności serial nie o Enterprise nie wchodzi w rachubę. Mamy reset, wątpię by robili cokolwiek innego niż Kirk i s-ka. Ja bym był za.

No to jesteśmy razem za - jak rzadko

Mar
    Uczestnik

Ja jestem nawet bardzo za! Nie sądzę, żeby opowieści o Enterprise kiedykolwiek mi się znudziły 🙂

Eviva
    Uczestnik

Ja jestem nawet bardzo za! Nie sądzę, żeby opowieści o Enterprise kiedykolwiek mi się znudziły 🙂

🙂 Zdecydowanie Cię polubiłam.

r_ADM
    Uczestnik

Na szczescie milosnikow entka w stanach bylo na tyle malo, ze raczej nikt nie pokusi sie o wskrzeszanie tego serialu 🙂

Lo'Rel
    Uczestnik

Dla jasności, nie miałem na myśli serialu Enterprise, ale NCC 1701.

Toreth
    Uczestnik

Ja właśnie czytam i się zastanawiam: czy mowa o statku/ach i czy mam dołączyć do deklarujących się wielbicieli, czy mowa o serialu ENT...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 339 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram