Forum › Rozmowy (nie)kontrolowane › Polityka › Nowy Globalny Ład - unie kontynentalne i grupa G-20
Nowy Globalny Ład :
Hm... The New Word Order. Po co? Mnie tam obecny szyk zdania odpowiada.
Anyways, w imię czego niby miałyby zostać zrealizowane te wszystkie przedstawiane tu lewackie pomysły? I czy wiara w bozię będzie jednym z narzędzi popragujących tę globalną neokomunę?
EDIT: doczytałem resztę wątku. O święty jezusie na patyku, niestety zgadłem 🙁
Nie pojmuję, jak jeszcze można mieć wątpliwości co do pokrewieństwa systemów totalitarnych z teokracją.
Anyways, w imię czego niby miałyby zostać zrealizowane te wszystkie przedstawiane tu lewackie pomysły? I czy wiara w bozię będzie jednym z narzędzi popragujących tę globalną neokomunę?
Rzeczywiście jeśli komuś odpowiada obecny porządek świata gdzie miliony głodują, setki milionów jeśli nie więcej miliony żyją poniżej progu ubóstwa, obok siebie występuje wielkie bogactwo i nędza, przemoc jest na porządku dziennym, rządy nie radzą sobie ze zorganizowaną przestępczością, setki milionów nie mają stałej pracy, a jednocześni inni pracują po kilkanaście godzin na dobę, łamane są prawa człowieka i zasady demokracji, itd. To rzeczywiście żaden nowy porządek świata nie jest potrzebny. A zresztą i tak temu wszystkiemu winna jest religia i wiara i jeśli tylko je wyeliminujemy to na pewno będzie dobrze 😆 A jak dobrze widać ja tu wszędzie w swoich postach propaguję komunizm, totalitaryzm, kult boga i boski kult przywódcy globalnego rządu, propaguję teologiczne bzdury i wiarę w gusła, oraz podważam wiedzę naukową i hamuję postęp 😆 Żyj sobie nadal szczęśliwie w tym przekonaniu 🙄
Poza tym przeczytaj sobie raz jeszcze moją ostatnią odpowiedź w dyskusji o bogu. Wynika z niej jasno że przeczysz samemu sobie 🙄
Próbkę światowego rządu i wspólnej waluty mamy w UE i Euro,jak na razie kiepsko sobie radzą wystarczył kryzys i wszystko trzeszczy w szwach. A to tylko teren Europy. Teraz w europie będą desydować Niemcy i Francja a właściwie chyba w większym stopniu Niemcy.Jesli UE i euro nie przetrwają kryzysu to tylko potwerdzą że były sztucznymi tworami i wszelkie wizje zjednoczenia najpierw Europy a potem świata są sztuczne i prędzej czy później zostaną niweczone przez sprzeczne interesy polityczne i gospodarcze różnych krajów. A co w takim zjednoczonym świecie zrobić z odmiennościami kulturalnymi,obyczajowymi i religijnymi krajów islamskich i azjatyckich i jak niby to miało by wyglądać: w styu ZSRR ,USA (wszyscy na jedno kopyto ) czy jakaś szeroka autonomia?
A co w takim zjednoczonym świecie zrobić z odmiennościami kulturalnymi,obyczajowymi i religijnymi krajów islamskich i azjatyckich i jak niby to miało by wyglądać: w styu ZSRR ,USA (wszyscy na jedno kopyto ) czy jakaś szeroka autonomia?
Nie widzę ani potrzeby ani możliwości powoływania światowej władzy politycznej. Jednak wskazany byłby światowy rząd gospodarczy zbudowany na bazie G-20 tak jak to proponował w 2009 roku na szczycie G-20 premier Gordon Brown. To nie była by polityczna federacja ale jedynie gospodarcza konfederacja na wzór byłej EWG, tyle że na skalę globalną. To działało sprawnie i nic wtedy specjalnie w tej organizacji nie trzeszczało.
Rzeczywiście jeśli komuś odpowiada obecny porządek świata gdzie miliony głodują, setki milionów jeśli nie więcej miliony żyją poniżej progu ubóstwa, obok siebie występuje wielkie bogactwo i nędza, przemoc jest na porządku dziennym, rządy nie radzą sobie ze zorganizowaną przestępczością, setki milionów nie mają stałej pracy, a jednocześni inni pracują po kilkanaście godzin na dobę, łamane są prawa człowieka i zasady demokracji, itd. To rzeczywiście żaden nowy porządek świata nie jest potrzebny.
Tylko po co mi powrót komuny nazwany dla niepoznaki "nowym porządekiem" w krajach mających się dobrze? Żeby rownać w dół? Wprowadzaj sobie ten porządek w dżunglach i na pustyniach za swoje pieniądze a nie za moje, marny populisto.
A o głód w Afryce miej pretensję do swoich misjonarzy, którzy zamiast wędki i gumek wożą tam rybę i zabobon namawiając do bezmyślnego rozmnażania.
A zresztą i tak temu wszystkiemu winna jest religia i wiara i jeśli tylko je wyeliminujemy to na pewno będzie dobrze 😆 A jak dobrze widać ja tu wszędzie w swoich postach propaguję komunizm, totalitaryzm, kult boga i boski kult przywódcy globalnego rządu, propaguję teologiczne bzdury i wiarę w gusła, oraz podważam wiedzę naukową i hamuję postęp
Po owocach ich poznacie. Największy syf na świecie występuje w krajach najbardziej religijnych lub komunistycznych. A władzę zdobywano tam właśnie z takimi hasłami na sztandarach jakie ty propagujesz, populisto.
Poza tym przeczytaj sobie raz jeszcze moją ostatnią odpowiedź w dyskusji o bogu. Wynika z niej jasno że przeczysz samemu sobie 🙄
Ci się wydaje, bo protekcjonalnie pozwoliłem ci ostatnie słówko mieć, mimo iż błędne.
Kontrola nad gospodarką wprost przekłada się na kontrolę innych aspektów działalności państw, wydaje mi się że oddzielanie tych pojęć jest utopią.Skrypek - tak, systemy totalitarne (niektóre) były "teokracjami ateistycznymi" - siłą narzucano ateizm. Fajny pomysł, nie?
Skrypek - tak, systemy totalitarne (niektóre) były "teokracjami ateistycznymi" - siłą narzucano ateizm. Fajny pomysł, nie?
Dobrze wiesz, że to nieprawda. Komuna nie walczyła o prawdę tylko o władzę zastepując żydowskiego bożka swoim. Tak samo komuna nie walczyła o ateizm jak kościoł nie walczy o dobro człowieka tylko o umocnienie swojej władzy.
I te dwie partie przecież zawsze się ostatecznie dogadywały i wspólnie rypały społeczeństwo na grube miliony.
No i masz przecież w wątku żywy przykład, jak pięknie wiara w teizm i wiara w komunę kwitną na tym samym gruncie. Sojusz papieża z rządem światowym (to chyba jest ten cały słynny ekumenizm) to spełnienie marzeń takiego elektoratu jak Romek.
To przykre, że brak Ci podstawowych wiadomości o sprawie o którą tak wojujesz.
To przykre, że brak Ci podstawowych wiadomości o sprawie o którą tak wojujesz.
Jakich podstawowych wiadomości o jakiej sprawie? Ja znam kłamstwa teistów i komunistów, nie brakuje mi ich.
W któreś niesłusznie uwierzyłeś i myślisz, że ja też powinienem?
Lewactwo jest obrzydliwe i mówię mu nie, tak samo jak rządowi światowemu.
No i masz przecież w wątku żywy przykład, jak pięknie wiara w teizm i wiara w komunę kwitną na tym samym gruncie. Sojusz papieża z rządem światowym (to chyba jest ten cały słynny ekumenizm) to spełnienie marzeń takiego elektoratu jak Romek.
Może poczytaj sobie najpierw w encyklopedii co znaczą słowa ekumenizm, totalitaryzm i komunizm, bo widzę że z koncepcją światowego rządu gospodarczego kojarzy Ci się wszystko tylko nie poprawienie zarządzania gospodarką na świecie 😆
Największy syf na świecie występuje w krajach najbardziej religijnych lub komunistycznych. A władzę zdobywano tam właśnie z takimi hasłami na sztandarach jakie ty propagujesz, populisto.
Co do państw komunistycznych w Europie, to mimo że nie było demokracji a gospodarka funkcjonowała bardzo źle to jednak nie było bezrobocia, przestępczości zorganizowanej i takiej sfery różnej patologii w społeczeństwie jaka jest obecnie w krajach kapitalistycznych. Na przykład za władzy komunistycznej w Polsce ośrodki pomocy społecznej w ogóle nie istniały gdyż były zbędne z tego względu że nie istnieli ludzie nie potrafiący się utrzymać za własne zarobki ale każdy miał zagwarantowaną pracę i mieszkanie, i nie musiał żyć w obawie i stresie że je utraci. Bezdomni nie wałęsali się po ulicach tak jak dzisiaj. Tak więc z tym największym syfem to jednak lekka przesada. Ten system miał duże wady ale i pewne zalety. Tylko nie wyciągaj zaraz z tego wniosku że nawołuję niby do powrotu do gospodarki komunistycznej 😆 Bo Ty lubisz przekręcać moje wypowiedzi. A po drugie żadne państwo komunistyczne czy wyznaniowe nie głosiło programu tworzenia jakiejś światowej konfederacji gospodarczej, tym bardziej opartej na gospodarce rynkowej i demokracji. A tu masz przykład osoby nawołującej na początku XX wieku do powstania rządu światowego. To z pewnością twoim zdaniem typowy komunista, teista, religijny zacofaniec i niedouczony zdziecinniały człowiek bo tylko tacy głoszą tego typu poglądy 😆 http://www.iluminaci.pl/info/albert-einste...adzie-swiatowym
A o głód w Afryce miej pretensję do swoich misjonarzy, którzy zamiast wędki i gumek wożą tam rybę i zabobon namawiając do bezmyślnego rozmnażania.
Misjonarze nie są moi bo ja tej ich działalności potępiającej stosowanie prezerwatyw nigdy nie pochwalałem ale wręcz przeciwnie krytykowałem.
Tylko po co mi powrót komuny nazwany dla niepoznaki "nowym porządekiem" w krajach mających się dobrze? Żeby rownać w dół? Wprowadzaj sobie ten porządek w dżunglach i na pustyniach za swoje pieniądze a nie za moje, marny populisto.
Otóż po pierwsze powtarzające się systematyczne w krajach uprzemysłowionych i nawet demokratycznych kryzysy gospodarcze pokazują że ten porządek wcale nie jest dobry. Po drugie niestety to kraje uprzemysłowione poprzez wywieranie nacisku na bank światowy i Światową Organizację Handlu utrudniają rozwój przemysłu i rolnictwa w krajach biednych choć oficjalnie głoszą że pomagają. To się dla nich opłaca bo w ten sposób po pierwsze niszczą konkurencję, a po drugie zapewniają sobie tanie surowce i tanią silę roboczą. A rozwiązanie problemu w ramach samych państw biednych nie jest możliwe gdyż obecnie światowa gospodarka to system naczyń połączonych. Na dodatek protekcjonistyczna i wzajemnie niespójna polityka gospodarcza wielkich potęg gospodarczych jest główną przyczyną obecnego kryzysu. Proponuję Ci poczytać co nieco na temat obecnego kryzysu i wcześniejszych zanim zaczniesz tu głosić swoje niepodważalne mądrości. Np. polecam Ci takie lektury: "Wielki kryzys globalizacji" - Patric Artus, Marie-Paule Virard, "Neoliberalizm. Historia katastrofy" - David Harvey, " Świat do przeróbki" - Witold M. Orłowski 🙄 Poza tym ja nie nawołuję do dotowania państw biednych przez bogate ale do stworzenia sprawiedliwych zasad globalnego handlu, tak wiec nie będzie to robione za Twoje pieniądze - takiego niezakłamanego przykładowego altruisty jak Ty. 🙄 Nie przyznaję się do populizmu ale jeśli już, to nie wyzywaj mnie od marnych populistów bo z marnymi populistami to nawet nie warto dyskutować. Groźni są tylko Ci najzdolniejsi 😆
Romku,Czy ty trollujesz czy naprawdę wierzysz w tę ochydną komunistyczną propagandę jaką tu wypisujesz?
Romek - to, że się nie mówiło o patologiach to nie znaczy że nie istniały.
Może z powodu zamordyzmu był nieco lepiej ukryte, ale z pewnością były.
http://c355.republika.pl/patologiePRL.htm - garść danych (odnośnie choćby "braku bezrobocia")
Romek - to, że się nie mówiło o patologiach to nie znaczy że nie istniały.
Może z powodu zamordyzmu był nieco lepiej ukryte, ale z pewnością były.
http://c355.republika.pl/patologiePRL.htm - garść danych (odnośnie choćby "braku bezrobocia")
Gorąco polecam fragment "ALKOHOLIZM, NARKOMANIA I BEZDOMNOŚĆ".
Ładnie świadczy o wiarygodności agenta Romka.
ale do stworzenia sprawiedliwych zasad globalnego handlu
Nigdy nic takiego nie istniało i istnieć nie będzie,zawsze kraje silniejsze będą wykorzystywać słabsze ,zmienią się tylko metody i nazwy propagandowe. Kraje silniejsze zawsze będą miały najpierw na oku swój interes np : szczyt klimatyczny
Jeśli Afryka stała by się niezależna ekonomicznie skończyły by się tanie surowce. To nie pasuje wielu politykom afrykańskim bo skończyły by się łapówki od światowych koncernów. Kraje afrykańskie są częściowo sobie winne same z powodu panująceej w wielu z nich korupcji i walk o władzę,podsycanych przez kraje europejskie.