Forum Fantastyka Star Trek Nawiązania

Nawiązania

Wyświetlanie 15 wpisów - od 526 do 540 (z 651 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Jamjumetley
    Uczestnik

Język klingoński, planeta klasy M, phaser, walka Kirka z Gornem, kilku ludzi w mundurach Gwiezdnej Floty i nawiązania do wielu innych filmów sci-fi w komedii Paul. Główną rolę gra Simon Pegg, czyli Scotty z nowego Star Trek.

"the needs of the many outweigh the needs of the few" - mówi to Leonard Nimoy... w Transformers 3.

Tak, też zawyłem z rozpaczy w tym momencie...

W filmie na telewizorze w tle pokazują i komentują także fragment któregoś odcinka TOS.

A Sam, odwiedzając swoją lubą w miejscu jej pracy, porównuje wygląd biura do wnętrza Enterprise. Swoją drogą - Transformers 3 było o niebo lepsze od beznadziejnej dwójki.

master_bruce
    Uczestnik

W pierwszym numerze nowej serii "Defenders" Red She-Hulk tak wita Namora:

Dołączona grafika

Cross
    Klucznik

Tak z ciekawości, bo wypadłem z obiegu: dlaczego ona jest "red"?

master_bruce
    Uczestnik

U Hulków trochę dzieje :)To nie ta kuzynka bannera Jennifer Walters, tylko ta jego laska Betty Ross, która skażona krwią Abominationa stała się czerwoną hulczycą :)notabene, jej ojeciec gen.Thadeus "Thunderbolt" Ross jest teraz Red Hulkiem i zasila skład Avengers 😀

Cross
    Klucznik

Tego Abominationa?

Dołączona grafika

To grubo, faktycznie...

master_bruce
    Uczestnik

tak, tego....

Skoro już przy hulkach jesteśmy przed "Planet Hulk" jeszcze przed wysłaniem go w kosmos to Hulk (ten prawdziwy, Bruce Banner) śmiało podążał tam, gdzie nie dotarł jeszcze żaden napromieniowany Gamma Hulk:

Dołączona grafika

kadr pochodzi z "Fantastic Four" #533 (przetłumaczony przez CFC)

MikE
    Uczestnik

http://religiapokoju.blox.pl/2011/10/Jeste...-Zachodzie.html

Bardzo fajny artykuł i nawiązanie do Star Trek 🙂

Jamjumetley
    Uczestnik

Joker nie zawodzi... Choć właściwie to zawodzi 😀

Coen
    Uczestnik

DC Online?

Jamjumetley
    Uczestnik

Mortal Kombat vs. DC Universe, choć z tego co zdążyłem zauważyć, od strony przerywników filmowych są bardzo podobne.

Jamjumetley
    Uczestnik

Alf, kilkanaście minut temu. Nie dam rady przytoczyć słowo w słowo, ale mniej więcej tak wyglądały dwie kwestie:

- Zaraz użyję mojego zatrzymywacza czasu (time freezing phaser).

- Oglądaliśmy Star Trek.

Reyden
    Uczestnik

Fringe 1x19 Dialog między parą głównych bohaterów a jedną z postaci wygląda mniej więcej tak :... Tworzenia super żołnierzy .- Super żołnierzy ?- Tak , takich jak Khan Noonian Soong , żeby walczyli za nas na wojnie . - Której ?- Przepraszam - Khan ? - Tak - Jak w Gniewie ?- Tak - Wojna przeciwko ?- Zbuntowanym Romulanom chcącym zmienić linię czasu , zaprzysięgłym wrogom Federacji .- Zjednoczonej Federacji Planet ?- Tak - I wiesz bo ?- Bo jestem synem Sareka .- Czyli Spockiem ?- Tak .Dalej nawzajem sobie pokazują gest Ta'al .

Slawek
    Moderator

Dołączona grafika

Shaka, when the walls fell...

Barusz
    Uczestnik
    Elvenking
    Uczestnik

Hm, tej postaci w Skyrimie sobie nie przypominam, miałeś oko, że to wyczaiłeś 😀 Tyle tam NPCów, że przestałem zwracać uwagę na ich nazwiska.Filmik Barusza - miazga 😆

Wyświetlanie 15 wpisów - od 526 do 540 (z 651 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram