Forum Fantastyka Star Trek Nawiązania

Nawiązania

Wyświetlanie 15 wpisów - od 496 do 510 (z 651 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Barusz
    Uczestnik

Konwenty nerdów to stały motyw amerykańskich serialach, był ten po wielokroć wzmiankowany nawet w tym temacie z Laboratorium Dextera, oczywiście w Big Bang Theory i w wielu innych. Tutaj było to nowatorsko zrobione przez ten motyw wojny domowej 😉

fluor
    Klucznik

Ciekawe nawiązanie: startujący dziś kolejny etap kampanii Plus GSM.

Romek 63
    Uczestnik

Reklamy Plusa zawsze najbardziej mi się podobały 😀

A tak przy okazji to znalazłem też taki artykuł.

Fenomen Star Treka

http://www.polskieradio.pl/23/512/Artykul/...omen-Star-Treka

Gość Czwórki wyjaśnia, że fenomen całej serii tłumaczyć można tym, że Star Trek powstał za wcześnie, wyprzedził swoje czasy. – Musiał zaczekać na publiczność, która ten serial pokocha. Taka publiczność się pojawiła.

Jamjumetley
    Uczestnik

Zbliżam się nieubłaganie do końca The X-Files i ciągle da się znaleźć nawiązania do Treka. Małe podsumowanie z kilku odcinków:

Sezon 7: "Hollywood A D"

- Producent filmowy, łażący krok w krok za parą agentów opowiada o swoich planach co do filmu. Oto co słyszał o Mulderze od Skinnera:

He said that you come at things maybe a little fahkatke, a little Star Trekky, which is the exact vibe I'm looking for for this thing I'm doing.

Sezon 8: kilka odcinków

- Kilkakrotnie przewijają się przez ekran trekowi aktorzy: Denise Crosby (Tasha Yar) i Judson Earney Scott (Joachim w Star Trek II).

Sezon 9: "4-D"

- Agent Doggett jest sparaliżowany. Jedyny sposób w jaki może komunikować się z otoczeniem to wystukując palcem słowa w alfabecie Morse'a, które maszyna przetwarza i wyświetla na ekranie. Kiedy Monica Reyes opowiada mu o światach równoległych, ten "przemawia" takimi oto słowami:

Dołączona grafika

Na marginesie i pozatrekowo dodam, że wcześniej w tym samym odcinku, bohaterowie zajadają się polską kiełbasą, która cytując Doggetta jest "najlepsza w mieście". Monica stwierdza, że przyniesie talerze, na co John odpowiada: "Daj spokój. Kto je polską kiełbasę z talerza?" 😀

Sezon 9: "Lord of the Flies"

- Dwóch kolesi nagrywa program w stylu Jackass. Jeden z nich komentuje co drugi zaraz zrobi:

His name is captain Dare and he'll be famous one day for going where no dudes have gone before.

Piotr
    Klucznik

"the needs of the many outweigh the needs of the few" - mówi to Leonard Nimoy... w Transformers 3.

Slawek
    Moderator

"the needs of the many outweigh the needs of the few" - mówi to Leonard Nimoy... w Transformers 3.

Tak, też zawyłem z rozpaczy w tym momencie...

W filmie na telewizorze w tle pokazują i komentują także fragment któregoś odcinka TOS.

Barusz
    Uczestnik

Sequel startrekowej reklamy Plusa już od ładnych kilku tygodni chodzi w telewizji, ale dopiero dziś znalazłem go na yt:

Cross
    Klucznik

Najnowszy (dziesiąty) odcinek Terra Nova, klasycznie:

Jim, i'm a doctor not a chemist.

🙂

Jamjumetley
    Uczestnik

Dzisiaj w TVN24 w programie Świat według Jacka, prowadzący poruszył temat akcji mającej na celu walkę o prawa osób homoseksualnych do małżeństwa. Szczegółów nie znam, bo słuchałem tylko jednym uchem, ale wśród gwiazd kina, telewizji, sportu itd. Pałasiński (jak ja nie lubię sposobu mówienia tego człowieka) wymienił również "George'a Takei czyli Hikaru Sulu z serialu Star Trek".

MikE
    Uczestnik

Z tego co wiem George Takei był jednym z pierwszych aktórów którzy otwarcie mówili o swoim homoseksualizmie...ponoć tez masa fanek była zawiedziona najlepsze jest to że to właśnie Takei był uznawany za sexy ciacho przez kobietay a nie np Kirk który to zawsze zgarniał najlepsze towary... no oprócz tego zmiennokształtnego z Undiscovered Country 😀

Eviva
    Uczestnik

Która go uznawała, ta uznawała. Ja zawsze wolałam Kirka, a najbardziej poniekąd Spocka, którego KOOOOOCHAM! Dołączona grafika

Natomiast Sulu mnie raczej denerwował, choć nie umiałabym powiedzieć, czemu.

MikE
    Uczestnik

No ja Eviva nie odpowiem tobie na to pytanie bo żaden z nich nie jest w moim guście 🙂 ze starej ekipy Uhura a znowszych serii to Tpol i Sato 😀 one dwie ja sam i możemy rozpocząć gwiezdną wędrówkę 😀

Cross
    Klucznik

Ja to widzę bardziej tak:

Dołączona grafika

Coen
    Uczestnik

Po to tyle kobiet w Treku, aby każdy znalazł jakąś dla siebie 😉 Mój gust w miarę pokrywa się z tym Worfa - Od Kheylar, przez Troy po Jadzię 😉 Przy czym ta środkowa najbardziej.

Barusz
    Uczestnik

Jeszcze była Grilka oraz Ezri, z którą zaliczył bara-bara na jakiejś nieznanej planecie, z której porwali ich Breenowie 😉

Wyświetlanie 15 wpisów - od 496 do 510 (z 651 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram