Forum Fantastyka Star Trek Nawiązania

Nawiązania

Wyświetlanie 15 wpisów - od 451 do 465 (z 651 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Elvenking
    Uczestnik

Muzycznie to może nie najwyższe loty, bo i kawałek ma swoje lata 😉 No ale nie mogło się to po prostu tutaj nie znaleźć!Przed wami zespół S.P.O.C.K. 😆

Cross
    Klucznik

W najnowszym odcinku 6 sezonu Doctor Who podczas spotkania Amy Pond z obcym w toalecie Białego Domu przypadkowa pracownica widząc go mówi: "O, to kostium ze Star Treka?" 🙂

T'San
    Uczestnik

Muzycznie to może nie najwyższe loty, bo i kawałek ma swoje lata 😉

Jakie bity 😆 ;D

Eviva
    Uczestnik

Muzycznie to może nie najwyższe loty, bo i kawałek ma swoje lata 😉

Jakie bity 😆 ;D

Mnie tam się podoba. Ktoś miał świetny pomysł.

T'San
    Uczestnik

@Eviva

Nie trawię techno. Nawet związanego z Trekiem...

Diabeu
    Uczestnik

To to koło techno nawet nie stało, przeca to jakiś pospolity electropop / synthpop 😎 Ale marny strasznie, to trza przyznać.

T'San
    Uczestnik

Synthpop? Tia, a ja jestem kapitan Kirk.

Elvenking
    Uczestnik

Miło mi Panie Kapitanie. Jak tam miłosne podboje kosmitek? 😉

http://en.wikipedia.org/wiki/S.P.O.C.K.

Stoi jak byk. Synthpop różne oblicza ma.

T'San
    Uczestnik

Stoi jak byk. Synthpop różne oblicza ma.

Więc ten cały S.P.O.C.K. to ten sam gatunek muzyki co Red Box? Jasne.

Diabeu
    Uczestnik

Ten Red Box to, jak słychać, jakiś bardziej nowoczesny i chyba bardziej ambitny, ale też synthpop.W takim np. Death metalu jest tyle różnych brzmień, że byś nie uwierzyła.

Coen
    Uczestnik

Pewnie dlatego, że w Death metalu jest chyba z 2k100 podgatunków. Sam ostatnio czytałem o czymś takim jak Funeral Home Death Metal...

T'San
    Uczestnik

Ten Red Box to, jak słychać, jakiś bardziej nowoczesny i chyba bardziej ambitny, ale też synthpop.

W takim np. Death metalu jest tyle różnych brzmień, że byś nie uwierzyła.

Ale ja będę się dalej upierać, że to NIE jest synthpop. I nie mieszać mi tu metalu! :grozba:

Cross
    Klucznik

I nie mieszać mi tu metalu!

Chwila, chwila...

Stovokor is a death metal band from Portland, Oregon (USA). Its five members are Bill Salfelder (plnluH HoD), vocals; Merlin Carson (Che'ron muchwI' ), lead guitar; Ward Young (KhR'ELL), rhythm guitar, Jason Lewis (Khraa'Nik), bass guitar; and Jason Johansen (Qui Pe), drums. The band is named for Sto-vo-kor, the afterlife of Star Trek's fictional aliens the Klingons; but, despite acknowledging a debt to Klingon-themed karaoke,[1] the band insist they are Klingons, refuse to make appearances out of costume, and sing in Klingon. According to guitarist KhR'ELL, the band have chosen the perfect genre for their characters: "Klingons are very macho, very militaristic, and metal is definitely their music."

Diabeu
    Uczestnik

Pewnie dlatego, że w Death metalu jest chyba z 2k100 podgatunków. Sam ostatnio czytałem o czymś takim jak Funeral Home Death Metal...

Nieważne ile jest, ale ważne jest jak bardzo się różnią.

No i Tobie chodziło raczej o całość metalu ogólnie a nie odnogę Death Metalu.

A Funeral jest oczywiście, ale łączony jest z Doom metalem a nie Death metalem.

Match
    Uczestnik

Krótki przewodnik dla niezorientowanych:

http://www.youtube.com/watch?v=UXz7PHkRLgQ

Wyświetlanie 15 wpisów - od 451 do 465 (z 651 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram