Forum Fantastyka Star Trek Nawiązania

Nawiązania

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 651 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Cross
    Klucznik

czepiając się The Postmana, który był bardzo fajnym filmem

Owszem, nie był zły, szkoda tylko że naprawdę daleko od literackiego oryginału.

Coen
    Uczestnik

Tego, jak widać na szczęście, nie znam:)

Piotr
    Klucznik

W ostatnim odcinku Hawaii Five-0 (Na Me’e Laua Na), na konwencie scifi pojawił się fan w trekowym mundurze i przedstawił się jako "komandor Sisko". Co prawda miał cztery nity, ale... 😉

r_ADM
    Uczestnik

Podziwiam wytrwalosc w ogladaniu tego crapu 😉

Piotr
    Klucznik

E, jednym okiem można. 😉

Jamjumetley
    Uczestnik

Najnowszy odcinek The Big Bang Theory. Bat'leth jest głodne krwi 😉

Dołączona grafika

Jamjumetley
    Uczestnik

Od kilku miesięcy wydawana jest w odcinkach gra komputerowa spod znaku Back to the Future. Warto ściągnąć sobie za darmo pierwszy episod na stronie producenta - Telltale Games. Dlaczego?

Pamiętacie jak w filmie Marty przedstawił się jako Darth Vader z planety Vulcan? W usunietych scenach wspomieni byli też Klingoni. Na wszelki wypadek, nie będę umieszczać dużych spoilerów z gry. Nie żyby było to szczególnie ważne dla fabuły, ale fajnie samemu na niektóre smaczki trafić. Powiem tylko, że w ciagu jednej minuty padają dwa nawiązania do Star Trek 😉

Slawek
    Moderator

Kilka nawiązań z gry Magicka, które rzuciły mi się w oczy. Zapewne jest tego więcej, gdyż ten tytuł co krok coś parodiuje ;>.

http://img685.imageshack.us/img685/3394/2011041300001ee.jpg

http://img861.imageshack.us/img861/8218/2011041700001v.jpg

Jest nawet Achievement o dźwięcznej nazwie "KHAAAAAAAAN!"

Diabeu
    Uczestnik

Od kilku miesięcy wydawana jest w odcinkach gra komputerowa spod znaku Back to the Future. Warto ściągnąć sobie za darmo pierwszy episod na stronie producenta - Telltale Games. Dlaczego?

Pamiętacie jak w filmie Marty przedstawił się jako Darth Vader z planety Vulcan? W usunietych scenach wspomieni byli też Klingoni. Na wszelki wypadek, nie będę umieszczać dużych spoilerów z gry. Nie żyby było to szczególnie ważne dla fabuły, ale fajnie samemu na niektóre smaczki trafić. Powiem tylko, że w ciagu jednej minuty padają dwa nawiązania do Star Trek 😉

Warto też wspomnieć, że sama gra jest jak dla mnie rewelacyjna (a jestem die hard maniakiem Back To The Future) i jej najmocniejszą stroną są właśnie dialogi.

A tych nawiązań do Treka jest tam jeszcze więcej. Narazie jestem w połowie 2 epizodu a ma być ich aż 5 🙂

T'San
    Uczestnik

Nie wiem czy to było, ale nawiązania do Sci-Fi w piosenkach znalazłam dwa:

Red Hot Chili Peppers - Californication

"(...) może kosmos jest ostateczną granicą,

ale zrobiono go w hollywodzkiej piwnicy(...)"

I takie też Sci -Fi:

Queen - Bicycle Race

"(...)Szczęki nigdy nie były w moim stylu

I nie lubię Gwiezdnych Wojen(...)"

Wspominałam, że jak Freedie nie lubię GW? 😀

I. Thorne
    Uczestnik

Buffy 1x12.Gdy mówią Xanderowi by wyluzował i nie denerwował się końcem swiata, on odpowiada, że spokojny może byc Locutus z Borga. Najlepsze, że tłumacz robiący napisy nie załapał sensu słów i zmienił to na angielską flegmę (może dlatego, że bibliotekarz jest Anglikiem).

Barusz
    Uczestnik

...jak i Lucutus :DA bibliotekarz przecież potem grał m.in. Premiera UK w Little Britain 😉

Coen
    Uczestnik

Supernatural 6x18Dean: Wiem gdzie możemy znaleźć to gówno! W 1861!. Odwalimy Star Trek IV!Bobby: Ja oglądałem tylko Deep Space 9...:D

Slawek
    Moderator

Bobby: Ja oglądałem tylko Deep Space 9...

Widać wie co dobre ;).

Coen
    Uczestnik

No, dla mnie to najbardziej klimatyczna postać w serialu - stary, zrzędliwy i twardy jak stal łowca o niewyparzonej gębie:)

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 651 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram