Forum Fantastyka Star Trek Nawiązania

Nawiązania

Wyświetlanie 15 wpisów - od 421 do 435 (z 651 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Jamjumetley
    Uczestnik

Nawiązanie jest ewidentne, bo w takie przypadki nie wierzę. Gra komputerowa: Command & Conquer 3: Kane's Wrath. Bynajmniej, nie chodzi mi o tytuł. Rozchodzi się o jedną z jednostek bojowych - Redeemer. Atakując przeciwnika, głosem iście borgowskim oznajmia, że "resistance is futile" 🙂

Barusz
    Uczestnik

Wczoraj, na TVP1 leciało Imperium Kontratakuje i polski lektor bodaj dosłownie tak przeczytał słowa Vadera 😉 (w oryginale: "You are beaten. It is useless to resist. Don't let yourself be destroyed as Obi-Wan did.").

Reyden
    Uczestnik

Wracając do samym nawiązań - to ciekawe czy w ST lub SW były jakieś świadome nawiązania do konkurencji .W przypadku ST przychodzi mi kilka do głowy ale to mogą również być nieświadome nawiązania np. planet Aldeeran w ST .

Barusz
    Uczestnik

Tak, było tego dużo, było to niegdyś przedmiotem jednego z pytań w quizie przed zeszłoroczną Treksferą, i na memory-alpha możesz o tym poczytać.

Reyden
    Uczestnik

2 ostatnie słowa na tym obrazku ( szczególnie razem ) :

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:UBKCJzy...011.jpg&t=1

Slawek
    Moderator

2 ostatnie słowa na tym obrazku ( szczególnie razem ) :

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:UBKCJzy...011.jpg&t=1

Że niby co?

Cross
    Klucznik

Mój kumpel otwiera rock'n'rollowy bar:

Dołączona grafika

🙂

Match
    Uczestnik

Gdzie? Jeśli w Warszawie, to chętnie poznam nowe miejsce 🙂

Cross
    Klucznik

Niestety, Pomorze Środkowe 🙂

Barusz
    Uczestnik

Sorry, ale znów nie mogłem się powstrzymać, po tym jak w kilku wątkach kilka osób (hi, Lo'Rel ;)) wyznawało miłość Voyagerowi. Przewińcie do siódmej minuty:

http://iitv.info/the-simpsons/s18e16-homerazzi.html

Lo'Rel
    Uczestnik

Barusz, wybaczam 😛 Co ja na to poradzę, że tak lubię Voyagera... Rozkwit mojej trekowej fascynacji przypadł na lata emisji Voyagera na C+ i kanałach zagranicznych. Scenka wymiata 🙂

Elvenking
    Uczestnik

W jednym z odcinków Simpsonów dosłownie na ułamek sekundy pojawia się Kirk w tym późniejszym (filmowym) wzorze munduru. Nie pamiętam tytułu odcinka, ale było tam o tym, że Burns chciał zrobić jakiś film i w tej scenie przesłuchiwał różnych ludzi do roli 🙂

Barusz
    Uczestnik

To co opisałeś to 6x18, ale Shatner dość często się pojawia w Simpsonach, choćby w 14x18 Homer pisze piosenkę, która staje się hitem, i gdy potem zaczynają się niekończące się covery, to jednym z nich jest Shatnerowski, nawet słyszymy przez chwilę tę charakterystyczną melorecytację 😆

Slawek
    Moderator
    Coen
    Uczestnik

Raczej 5:30, a gość mnie wkurzył czepiając się The Postmana, który był bardzo fajnym filmem

Wyświetlanie 15 wpisów - od 421 do 435 (z 651 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram