Forum Fantastyka Star Trek Nawiązania

Nawiązania

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 651 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Reyden
    Uczestnik

Film Spokojnie to tylko Awaria .Wygląd wnętrza bazy księżycowej przypomina wygląd Entka , nawet monitor jest taki sam , do tego aluzja do samotwierających się drzwi w TOS . Oraz Scena kiedy Ted Striker zawraca wachadłwiec - za prędkościomierz robi ekran z naniesioną skalą WARP - co prawda jest to tylko WARP 0,5 i chyba WARP 1 ale to jednak coś .

Lo'Rel
    Uczestnik

Przeglądając niezmierzone zasoby juuutuba w przypływie wspomnień z lat młodych, kiedy miało się lat naście jeszcze, czyli mniej więcej 10 lat temu, szukałem teledysków i piosenek ogólnie. Natknąłem się na TO. Co? Wtedy się tego słuchało 🙂 lubiłem ten teledysk, szczególnie to fajne nawiązanie do ST w 3:07 min.

Czy ktoś to w ogóle pamięta?

Dalek
    Uczestnik

Pierwszy raz to widzę (a dużo starszy nie jesteś ;P). Anyway crap straszny, ale plamki fajne ;).

Lo'Rel
    Uczestnik

Przez różne etapy muzyczne się przechodziło 😛 od dancowej papki z Vivy do Depeche Mode m.in. Straszne, nie straszne, ale zawsze to miło jak zobaczy się znajome wizerunki 🙂

Lo'Rel
    Uczestnik

Znowu mam 🙂 Za długimi namowami w końcu obejrzałem film "Eurotrip". Jakoś tak wciąż odkładałem na bok, ale w końcu zobaczyłem. Pierwsze nawiązanie, to nazwa restauracji w Paryżu w której bohaterowie jedli kolację: Jean-Luc. Drugie nawiązanie według mnie to imię głównego bohatera: Scotty.

Eviva
    Uczestnik

Film Spokojnie to tylko Awaria .

Wygląd wnętrza bazy księżycowej przypomina wygląd Entka , nawet monitor jest taki sam , do tego aluzja do samotwierających się drzwi w TOS .

Oraz Scena kiedy Ted Striker zawraca wachadłwiec - za prędkościomierz robi ekran z naniesioną skalą WARP - co prawda jest to tylko WARP 0,5 i chyba WARP 1 ale to jednak coś .

Najlepszym nawiązaniem jest William Shatner i jego zachowanie w tym filmie 🙂

Jamjumetley
    Uczestnik

Wczoraj (niedziela, 19.09.2010) TVP1 puściła Toy Story 2. Wiedziałem, że umieszczone jest nawiązanie do Gwiezdnych Wojen, ale nie zdawałem sobie wcześniej sprawy, że o Star Trek też się twórcy zatroszczyli. Zwróćcie uwagę jak Buzz żegna się z Buzzem (czas: 2 minuty, 55 sekund):

A skoro w temacie bajek, to w Epoce Lodowcowej również mamy vulcańskie pozdrowienie. Widoczne w scenie podróży przez jaskinię, gdy bohaterowie mijają zamarznięty latający spodek. Niestety nie znalazłem odpowiedniego klipu.

pumax
    Uczestnik

wow! Nawet nie zwróciłam na to uwagi wcześniej 🙂 aż przeszukam epokę w celu znalezienia fragmentu 🙂

Match
    Uczestnik

Ponownie SG-1 (cytuję i przekładam z pamięci)Thor holuje ziemski okręt, żeby nasz dzielny oddział rozprawił się z Replikatorami, Jack wraca i przekazuje rozkazy:J(ack):Nie zgodzili się!C(arter):Nie zgofzili się pomóc Asgardowi?J:Przeciwnie, prezydent polecił nas Bogu... czyli pewnie uważa, że nie wrócimy.C:Więc na co się nie zgodzili?J:Na mój pomysł, żeby nazwać okręt Enterprise

Bartas
    Uczestnik

JJ w epoce chyba też to dziecko pokazuje to pozdrowienie...

Jamjumetley
    Uczestnik

No, właśnie o to mi chodziło 😉

Bartas
    Uczestnik

Acha 🙂 nie załapałem 🙂 późna godzina 😉

Match
    Uczestnik

Czy czegoś Wam to nie przypomina?

Dołączona grafika

Slawek
    Moderator

Nie.

Match
    Uczestnik

Zdjęcie trochę niewyraźne, ale jak dla mnie to klingoński disruptor, nawet kolor promienia ten sam

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 651 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram