Forum Fantastyka Star Trek Nawiązania

Nawiązania

Wyświetlanie 15 wpisów - od 376 do 390 (z 651 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Reyden
    Uczestnik

Najnowsze wydanie tygodnika TV To i Owo , na końcu mamy parę recenzji sprzętu - w tym laptop Alienware .I co widać na zdjęciu tego laptopa - na jego ekranie mamy obrazek okrętu rodem z ST .

Zarathos
    Uczestnik
    Eviva
    Uczestnik

Lubiłam "Ulicę Sezamkową", póki nie zrobiono "polskiej wersji". Jak to zwykle u nas, była do chrzanu.

zdarom
    Uczestnik

Właśnie widziałem kawałek filmy "Król kosza" i jakiś amerykanin wystraszył się tubylców w afryce po czym pokazał im dwa paluchy na znak pokoju a następnie wolkańskie pozdrowienie i wyrecytował "Long live and prosper" 🙂

Cross
    Klucznik

Punkowy zespół Peter and the Test Tube Babies grający od lat 70-tych:

http://www.youtube.com/watch?v=LqpbdDTQwQo

I. Thorne
    Uczestnik

W sobotę w wieczorynce Garfield i Przyjaciele był Świń Trek z samymi nawiązaniami do TOSu.Jednak klasyką był sternik-kurczak w wielkiej papasze na głowie z czerwona gwiazdą i brodą bojara. Co chwillę też krzyczał coś o kapitalistycznych burżujach.

Toreth
    Uczestnik

Polecam piosenkę "Toy Colletion" - Katie Melua śpiewa m.in. o kapitanie Kirku, walczącym ze śmiertelnymi wrogami 🙂

Reyden
    Uczestnik

W NCIS 1x14 w pokoju ofiary są pudełka śniadaniowe - 2 są z ST - jeden z Kirkiem , Spockiem i resztą , drugie ma motyw z Nemesis podobny do jednego z plakatów promujących film - odwrócony tyłem Shinzon trzymający w ręku nóż .

Eviva
    Uczestnik

Polecam piosenkę "Toy Colletion" - Katie Melua śpiewa m.in. o kapitanie Kirku, walczącym ze śmiertelnymi wrogami 🙂

Nie sprzedam mojej kolekcji zabawek

Gdybym to zrobiła, płakałabym

Kto mówi, czego potrzebujesz, a czego nie?

Na pustynnej wyspie są rzeczy, które zachowam

Niektóre dzieci mają rodziców, którzy czytają im historie

Cóż, ja usłyszałam swoją bezpośrednio od źródła

Kapitan Kirk dzielił swoją historię i sławę

Podczas walki ze śmiertelną siłą (...)

Jamjumetley
    Uczestnik

Battlestar Galactica - sezon 4 - The Ties That Bind - na drzwiach do zbrojowni widnieje napis: 1701D. Raczej nie przypadek 😀

Lo'Rel
    Uczestnik

W takim wypadku... nie ma przypadków 🙂

Barusz
    Uczestnik

Jak doszedłeś do tej sceny, to już wkrótce ujrzysz na ekranie znajomą twarz - pewnej kobiecej postaci, którą pani prezydent spotka w szpitalu ;)Co do numerków, szybki test... Pamiętacie, jak w Miniserii Helo został na Caprice, ustępując miejsca Baltarowi? Wcześniej Boomer i Helo losowali komo wziąć na pokład. Jaka liczba została wylosowana jako ostatnia? ;>

Jamjumetley
    Uczestnik

Strzelam - 47?

Barusz
    Uczestnik

BRAVO! Kamera ładnie robi zbliżenie na kartkę, gdy ta staruszka podaje ją doktorkowi 😉

Reyden
    Uczestnik

Jak już jesteśmy przy BSG to w scenach floty prowadzonej przez BSG można czasami zobaczyć starego ENT ( tego z TOS i filmów I-VI ) .

Wyświetlanie 15 wpisów - od 376 do 390 (z 651 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram