Forum Fantastyka Star Trek Nawiązania

Nawiązania

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 651 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • fluor
    Klucznik
    Eviva
    Uczestnik

W jednym z odcinków "Wymienników" (kreskówka na Disney Chanel) cała rodzina zostaje wystrzelona w kosmoc. Przelatujac obok małej asteroity widzą Gorna i istotę kirkopodobną, walczących ze sobą na lirpa, jak Kirk i Spock w "Amok Time".

Barusz
    Uczestnik

Wiem, że stare, ale dopiero teraz obejrzałem ten odcinek:

http://www.youtube.com/watch?v=Bu1TM_1vDfQ

-od drugiej minuty 😆

Cross
    Klucznik
    The D
    Uczestnik

Co prawda książka jest o polskiej fantastyce młodzieżowej, ale przyjrzyjcie się okładce:

http://www.buw.uw.edu.pl/images/nabytki/pa...rnik2008/47.jpg

Reyden
    Uczestnik

To jest chyba raczej czytanie ST .Nie licząc okrętu koło Excelsiorka i tego niżej po przeciwnej stronie Defa reszta to okręty ST .

Cross
    Klucznik

W 7 odcinku Warehouse 13 Claudia na pytanie kim jest odpowiada: "Warehouse 13. The next generation" i rozcapierza palce w znanym geście 🙂

Jamjumetley
    Uczestnik

W sumie filmik pasuje i do tematu [topic="1276"]Trek Humor[/topic] i [topic="5983"]Star Trek na YouTube[/topic], ale uznałem że nawiązanie jest oczywiste i umieszczę tutaj: The Pest 😀

Jest to fragment komedii, którą ostatni raz widziałem bardzo dawno temu. Przypomniałem sobie jakoś o niej i okazało się, że przypadkiem leży w całości na YouTube. O nawiązaniu nie pamiętałem 🙂

EDIT:

Czy można sądzić, że w ekipie Last.fm zaszył się fan Star Trek? 🙂

Dołączona grafika

Zarathos
    Uczestnik

Coś dla Coena, w gwiezdnych wojnach rasa Aing-Tii uzywa jako broni (ręcznej) naładowanych elektrycznością kijów o nazwie Vor'cha.

Aquenral
    Uczestnik

Coś dla Coena, w gwiezdnych wojnach rasa Aing-Tii uzywa jako broni (ręcznej) naładowanych elektrycznością kijów o nazwie Vor'cha.

Notabene, Aing-Tii bardziej przypominają istoty z uniwersum ST, nie SW, chociażby przez swoją unikalną umiejętność teleportacji i napęd nadświetlnego (warp?)

Zuza
    Uczestnik

W Laverage Hardison często nawiązuje do treka... w tym i w przedostatnim odcinku 😉

zdarom
    Uczestnik

Ostatnio zrobiłem sobie powtórkę Sliders'a i znalazłem kilka nawiązań do treka, oto one:Sliders [4x09] Slidecage:Po przeniesieniu się do wymiaru z którego pochodzi Quinn trafili do klatki i tedy Rembrandt mówi - "Wygląda to jak jeden z odcinków Star Trek".Sliders [4x11] California Reich:Jeden z mieszkańców świata do którego trafili i plącze się ze Sliders'ami nazywa się KirkSliders [4x13] Lipschitz Live!W 30 minucie odcinka rozmawia sobie dwóch gości i jeden mówi do drugiego - Mam coś dla ciebie na tą specjalną okazję|pierwsze wydanie Williama Shatnera.Sliders [4x15] Net WorthPo wylądowaniu okazuje się że rozdzieliło ich. Quinn i Rembrandt są po jednej stronie drzwi a Maggie i Colin po drugiej i nie można przez nie przejść i tedy:Colin- FascynująceMaggie- Nie zgrywaj Spocka

Jamjumetley
    Uczestnik

Wehikuł czasu - wersja z 2002 roku. Główny bohater wychodzi z muzeum. Żegna go hologram słowami: "Live Long and Prosper" z vulcańskim pozdrowieniem. Kiedy ów hologram wychodzi z kadru słychać charakterystyczny dźwięk drzwi od mostka 😉

Lo'Rel
    Uczestnik

Nie wiem czy to nawiązanie ale wspomnę, właśnie mignął mi program "Magiel Towarzyski" w TVN Style i w studio jako dekorację, raczej plakat wisi sobie Spock o twarzy Zacharego Quinto 🙂

fluor
    Klucznik

Program szwedzkiej telewizji o języku klingońskim, niestety nie wszystko jest zrozumiałe, ale jakość realizacji budzi podziw. Spore fragmenty to wywiady po angielsku, jest też trochę klingońskiego mówionego i ogólnie o językach sztucznych.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 651 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram