Forum Fantastyka Star Trek Nawiązania

Nawiązania

Wyświetlanie 15 wpisów - od 331 do 345 (z 651 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Toreth
    Uczestnik

Więcej czytać, słuchać, oglądać i myśleć w czasie o treku 😆

Rety, ciągle to robię! Czytam, słucham muzyki, uczę się i wszędzie widzę spiczaste uszy Spocka... Czasem zasłaniają mi nawet bieżące wiadomości.

To jeszcze nic. Mnie się podobają przede wszystkim faceci z grzywką 😆

Cross
    Klucznik

Do słuchania nie zmuszam, bo nie każdy trawi taką muzykę (ja akurat lubię), ale zobaczcie nazwę zespołu 🙂

http://www.myspace.com/battleofwolf359

Toreth
    Uczestnik

Muzyka, której słuchają zbuntowane nastolatki Borg :DTo lecące w tle, dopóki nie zaczął drzeć japy i nie zaczęła się "cześć właściwa utworu", mi się podobało 🙂

Eviva
    Uczestnik

To jeszcze nic. Mnie się podobają przede wszystkim faceci z grzywką 😆

Mnie się tacy zawsze podobali. Grzywka ma w sobie cos magicznego, ale gdy dodasz do tego jeszcze te śliczne uszy...

Toreth
    Uczestnik

... i brwi....

Eviva
    Uczestnik

... i brwi....

Jak sama kiedyś zauważyłaś - to komplet 😆

Barusz
    Uczestnik

... i brwi....

...i brązowo-zielonkawa skóra...

Napisał Barusz patrząc na avek Toreth... 😉

Toreth
    Uczestnik

Co do koloru skóry to ja nie mam żadnych ograniczeń życzeniowych 😀

Eviva
    Uczestnik

... i brwi....

...i brązowo-zielonkawa skóra...

Napisał Barusz patrząc na avek Toreth... 😉

Bardzo oryginalna - mnie się podoba.

Reyden
    Uczestnik

Znalazłem małe nawiązanie do ST w 19 odcinku serialu Spellbinder 2 ( u nas leciał pt. W Krainie Władcy smoków , serial w kooperacji australiisko-chińsko-polskiej ) .W tym odcinku 2 nastolatków znajduje lódź umożliwiającą podróże miedzywymiarowe , po uruchomieniu łodzi jeden z nich mówi coś takiego :Kurs na Alfa Centauri Warp 7

Kamil
    Uczestnik

Wczoraj oglądałem ostatni odcinek 3 sezonu i dwa pierwsze 4 Stargate Atlantis. Chodzi mi dokładnie o Elizabeth i jej nanoboty zdałem se sprawe że ona jest tak jakby Borg Queen ze Star Treka. Ten motyw z kolektywem i wogle. To że jest pierwszą organiczną istotą połączoną z technologią replikatorów. Myślę że mamy wyjaśnienie z kąd jest borg.

Jamjumetley
    Uczestnik

Brat włączył sobie dzisiaj z DVD "Drużynę A". Siedzą sobie wszyscy w eleganckim hotelu i zastanawiają się jak dostać się do Ekwadoru. BA oczywiście podkreśla, że do żadnego samolotu nie wsiądzie. Mardock bawi się jakąś małą konsolą z przyciskami. Coś nacisnął i w pokoju robi się ciemno. Włącza się światło, ale punktowe (takie jak na filmach gdzie UFO porywa ludzi 🙂 - snop światła z sufitu). Po chwili Mardock wypowiada znaną nam wszystkim kwestię: "Beam us up Scotty!".

Barusz
    Uczestnik

Suplement do dyskusji o teleportacji/videoportacji trzy strony temu - przed chwilą w Szkle Kontaktowym na TVN24 red. Sianecki skomentował materiał zza kulis telewizji pokazujący podobną nową wizualizację słowami: "z teleportacją trzeba uważać, bo teleportowaliśmy Ingę Rosińską i teraz ona od nas się teleportowała [śmiech]", jeśli ktoś nie wie, to red. Rosińska została rzeczniczką prasową przewodniczącego Parlamentu Europejskiego.

"Teraz już nikt złośliwie nie krytykuje Kate Moss, że wygląda jak uciekinierka ze Star Treka, jak mówiono kilka miesięcy temu." - cytat z portalu dziennik.pl 😉

fluor
    Klucznik

W Wiadomościach (TVP1) był materiał z okazji światowego zlotu esperanto i wspomniano tam także o innych sztucznych językach - tolkienowskich oraz o klingońskim. Temu ostatniemu towarzyszył fragment zapisany pIqaDem (prawdopodobnie "Ojcze Nasz", ale trochę za szybko mi na ekranie mignęło) i fragment z TOS pokazujący załogę Enterprise. Językoznawca Tomasz Łysakowski (nie jestem pewny nazwiska) zauważył, że ludzie uczą się klingońskiego, by poczuć się wyjątkowi w jakiś sposób.

Barusz
    Uczestnik

Dla wszystkich którzy, jak ja, nie oglądali Wiadomości w telewizji:

http://www.tvp.info/wiadomosci/wideo/26072009-1930

Materiał od 13:43, wzmianka o klingońskim od 15:38 😉

Wyświetlanie 15 wpisów - od 331 do 345 (z 651 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram