Forum Fantastyka Star Trek Nawiązania

Nawiązania

Wyświetlanie 15 wpisów - od 301 do 315 (z 651 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Lo'Rel
    Uczestnik

Całkiem zabawna trumna 😛 zamówię sobie taka urnę, jak już mnie spalą to będę "siedział" w takiej trekowej 😛

Urocza dyskusja, która z tego wynikła, została przeniesiona do Pogaduszek. 😉

Jamjumetley
    Uczestnik

Taka urna, to dobra do cukierków albo orzeszków na imprezę 🙂

EDIT: Może wcześniej już wszystko z tego artykułu zostało podane, ale dla odnotowania faktu, że taki wpis na Gateworld powstał: Top 5 nawiązań Stargate do Star Trek.

Slawek
    Moderator

Może trochę na siłę, ale mnie rozbawiło - Komentarz udzielony w ankiecie do mojej pracy dyplomowej, dotyczącej postrzegania Polaków w Wielkiej Brytanii:

If you could only have a language that does not sound like Klingon of Star Trek I would love you even more hahhahahahhaha 🙂

The D
    Uczestnik

Niedawno w pracy widziałem w systemie komputerowym klienta "Tuvok9". Widocznie któryś z testerów jest fanem Voyagera 🙂

Eviva
    Uczestnik

Wczoraj na AXN szedł odcinek "Kryminalnych zagadek Las Vegas", dosłownie naszpikowany TOSowymi aluzjami. Oglądał ktoś?

Toreth
    Uczestnik

Ten z Hodgesem-fanem? Już go tu kiedyś wspominałam. Uśmiałam się przy "He's dead, Jim" 😀

I. Thorne
    Uczestnik

Nie jest to bezpośrednie nawiązanie, ale w najnowszym CD Action jest trochę o treku. Opisują film, grę i ST Online. W ostatniej jest zdjęcie klęczacego Klingona (na pewno go znacie) i tekst mniej więcej taki "Na widok Romulanina Klingon padł na kolana." Naprawde mi się podobało.

Eviva
    Uczestnik

Ten z Hodgesem-fanem? Już go tu kiedyś wspominałam. Uśmiałam się przy "He's dead, Jim" 😀

Ja wyłapywałam na bieżąco, co jest z którego odcinka, ale będę musiała obejrzeć jeszcze raz, żeby wynotować wszystko. Dobrze, ze nagrałam.

Barusz
    Uczestnik

Jeżeli nagrałaś, to napisz proszę dwa-trzy nazwiska gościnnie występujących tam aktorów. Dzięki temu inni będą mogli, choćby dzięki IMDb, zidentyfikować ten odcinek i ewentualnie go objerzeć ;>

Eviva
    Uczestnik

Jeżeli nagrałaś, to napisz proszę dwa-trzy nazwiska gościnnie występujących tam aktorów. Dzięki temu inni będą mogli, choćby dzięki IMDb zidentyfikować ten odcinek i ewentualnie go objerzeć ;>

Wrzucę, jak tylko będę miała chwilę.

Toreth
    Uczestnik

CSI, sezon 9, odcinek 20, tytuł odcinka: A Space OdditySię wie, gdzie szukać 😉

Eviva
    Uczestnik

CSI, sezon 9, odcinek 20, tytuł odcinka: A Space Oddity

Się wie, gdzie szukać 😉

Co ciekawe, tytuł odcinka też jest nawiązaniem - tyle że do pierwszego przeboju Davida Bowie, "Space Oddity" Uwielbiam Davida Bowie.

Velo
    Uczestnik

http://sfa.nasa.gov/MISSIONPOSTERS/exp21/E...ew%20Poster.pdf

Rzućcie okiem na plakat 21 załogi Międzynarodowej Stacji Kosmicznej 🙂

Nawiązanie jest... od razu rozpoznawalne 😀

Barusz
    Uczestnik

Fajne, tylko dlaczego kombinacja mundurów z TNG z widokiem NX? Pewnie dlatego, że Galaxy i inne nie dałyby charakterystycznego cienia 😉 Naprawde fajne 😉

Eviva
    Uczestnik

Świetne. naprawdę znakomite. Trek rządzi!

Wyświetlanie 15 wpisów - od 301 do 315 (z 651 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram