Forum Fantastyka Star Trek Nawiązania

Nawiązania

Wyświetlanie 15 wpisów - od 286 do 300 (z 651 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Ti'Vah
    Uczestnik

Czy te "hologramy" były rzeczywiste? Czy prowadzący programy rzeczywiście je widzieli? Jak to działa?

Jamjumetley
    Uczestnik

Gdzie tam... Sfilmowali ją pewnie na blue(green)boxie i wstawili do obrazu. Prowadzący nie mógł jej widzieć...

Barusz
    Uczestnik

Według mnie nie sfilmowali, wtedy jakość byłaby lepsza (=taka jak w Stanach). Skoro się szarpneli na coś takiego i to bez żadnych zapowiedzi, to działało to jakby pani z Brukseli była na wielkim ekranie, tylko, że przerobili to na hologram ;)Kamil, dzięki za linki, o tym, że skopiowali to z CNN jest mowa też w zalinkowanym artykule z Rzepy 😉

Ti'Vah
    Uczestnik

Czyli jedyna niezwykłość to filmowanie na żywo i od razu wklejanie jej tak by telewidzowie ją widzieli. Szkoda.

Jamjumetley
    Uczestnik

Tutaj jest link: tvn24.pl. Tłumaczą jak to zrobili. Trochę mało informacji, ale często pojawia się słowo "hologram". Chyba Barusz miał rację. Jeżeli tak to zwracam honor 😉

EDIT:

Jeszcze jeden link, który popiera moje pierwsze odczucia 😉

Barusz
    Uczestnik

W każdym razie udzielił im się klimat 😉 Przed chwilą na TVN24 była lista nowych polskich posłów do PE, podana w formie nawiązującej do czołówek Gwiezdnych Wojen i z muzyką z nich 😆

Jamjumetley
    Uczestnik

Szczęka mi opadła jak usłyszałem motyw z Gwiezdnych Wojen. Lubię dzieło Lucasa, ale co ono ma do wyborów europejskich? Równie dobrze mogli by pokazywać nazwiska jak w czołówce TNG: nazwisko - przelatujący Enterprise - nazwisko - przelatujący Enterprise itd 😛

Coen
    Uczestnik

A która muza z GW to była? Marsz imperialny?:P

Barusz
    Uczestnik
    Eviva
    Uczestnik

We wczorajszym odcinku "Diagnoza: morderstwo" na kanale Universal pewna firma komputerowa nazywa się Triskelion. Dla niezorientowanych: "Gamers from Triskelion", jeden z odcinków TOS.

Cross
    Klucznik

Wątpię czy to akurat z inspiracji Trekiem. Ten wyraz jest dość popularny.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Triskelion

Eviva
    Uczestnik

Wątpię czy to akurat z inspiracji Trekiem. Ten wyraz jest dość popularny.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Triskelion

A nie wiedziałam. Nie jestem nieomylna, co robić. Ale i tak przyjemnie to było usłyszeć dla takiej fanki TOSu jak ja.

Crane
    Uczestnik

Taki trochę czarny humor, chociaż pewnie w USA będzie to miało niezłe wzięcie.

zdarom
    Uczestnik

Fajne trumny, ciekawe czy wygodne?

Barusz
    Uczestnik

Zdarom startuje w konkursie "Czarny humor na polskich forach internetowych" ;> 😆

Wyświetlanie 15 wpisów - od 286 do 300 (z 651 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram