Forum Fantastyka Star Trek Nawiązania

Nawiązania

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 651 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Toreth
    Uczestnik

Nie wiem czy to tu pasuje, ale w 5 sezonie "Dr House" odcinek (chyba) 16.

House mówi: "Bold Man Go Where No Man Has Gone Before"

W 4 sezonie pyta, czy pacjent z zieloną krwią jest Vulcanem.

To w zasadzie nie nawiązanie, ale w najnowszym Family Guy występuje cała ekipa TNG, włącznie z Denise Crosby. Odcinek głupiutki, ale i tak miło było posłuchać ich wszystkich razem, szczególnie, że są drobne, zabawne nawiązania do serialu TNG.

Shina
    Uczestnik

"Top Gear", odcinek z Colinem Bakerem (jeden z aktorów grających Doktora w serialu "Doctor Who" ). Kiedy Baker jechał samochodem przy trasie stał między innymi Klingon oraz Cyberman, dwóch Daleków (kosmici z "Doctora" ), Darth Vader i Ming z "Flash Gordona".Gra "Sam & Max - sezon 1". W opcjach gry oprócz napisów i podpisów można włączyć napęd Worp (nie udało mi się jeszcze ustalić co to daje ;)).Poza tym z tego co wiem w "Boston Legal" jest trochę trekowych nawiązań.

fluor
    Klucznik

Teraz na Polsacie można obejrzeć Colma Meaneya, czyli Milesa O'Briena w filmie "Przekładaniec" (Layer Cake). Imię granej przez niego postaci - Gene 🙂

Eviva
    Uczestnik

A mnie wzięło na wspomnienia.

Starsi forumowicze mogą pamiętać serię "Jason of Star Command". U nas miało to tytuł "Jason z Gwiezdnego Patrolu" i leciało bodajże w soboty rano.

W roli komendanta Kosmicznej Akademii ( 😛 ) - nie kto inny a James Doohan.

Pamiętam, jeszcze i jak pamiętam! To było bardzo fajne, choć wizualnie kiepściutkie. Rzeczywiście raczej widowisko telewizyjne niż serial.

Jeśli zdecydujecie się oglądać, to na własne ryzyko 😛

Gdzie to niby można pooglądać,bracie? Chętnie bym odświeżyła stare wzruszenia.

zdarom
    Uczestnik

W dosyć nowym filmie jakim jest "Spirit - duch miasta" niejaki Octopus mówi do Spirit'a:

Kiedy cię wywożono, byłeś martwy i zimny jak kamień.

Nie było w tobie nawet tchnienia życia.

Byłeś idealny.

Martwy jak "Star Trek".

Ale jak dla mnie Star Trek nie był i raczej nie będzie martwy (przynajmniej na razie)

wczoraj oglądałem baję "Małpy w kosmosie" i jedna z nich w czasie lotu rakietą naciska jakiś guziki i mówi - "Odpalić torpedy fotonowe"

Slawek
    Moderator

W najnowszym odcinku South Park - Pinewood Derby - jest trochę nawiązań do Star Treka, głównie First Contact.

Jamjumetley
    Uczestnik

W Stargate: Atlantis ("The Defiant One") Sheppard, McKay i ktoś tam jeszcze lądują zamaskowanym Puddlejumperem na pustyni. Wysiadają, a Sheppard rzuca coś w stylu "Let's remember where we parked".

Toreth
    Uczestnik

Najnowszy CSI (9x20) zaczyna się od pseudo-Trekowego filmu... ciekawe uszy ma jeden z bohaterów (mniemam, że pseudo-Spock :D)... na pseudo-Trekowym konwencie. Hidges kupuje pseudo-Trekowy trikorder 😆

Edit:

Chyba nawet sąsiedzi słyszeli, jak się śmiałam, gdy Hodges zadzwonił do Jima Brassa, by poinformować go, że ma trupa i powiedział" "He's dead, Jim" 😀

Nota bene: gość grający Hodgesa w VOYu grał tego niebieskiego wodnego stwora z bajek Naomi, Fluffers, Flutters, czy jak mu tam było.

zdarom
    Uczestnik

W teledysku Eminema to utworu We Made You jest bardzo dużo treka a dokładnie to ... a sami zobaczcie.

Reyden
    Uczestnik

Dziś na jednym z kanałów Discovery ( Science albo World ) był program o tym jak ST miał wpływ na naukę .Było tam dużo fotosów z TOS , oraz odniesienia do technologii z serialu ; program hostował Shatner .

fluor
    Klucznik

DVD z materiałami filmowymi do "Mass Effect" - screen (siedziba CD Projektu)

Toreth
    Uczestnik

Fringe, 1 sezon, 19 odcinek: bohater uważa, że William Bell tworzy super żołnierzy do walki z Romulanami z przyszłości... aha, i bohater twierdzi też, że jest Spockiem, synem Sareka 😀

Match
    Uczestnik

A co powiecie na trekowe "Troskliwe Misie"?

http://www.youtube.com/watch?v=_4w4Hy-6euU

😀

Piotr
    Klucznik

Supernatural 4x21 - Dean mowi o aniolach "shady politicians of planet Vulcan". 😉

Toreth
    Uczestnik

Nie jest to nawiązanie filmowe co prawda, ale za to z życia 😉

Płynęłam wczoraj TurboJetem z Hongkongu do Makao i nazywał się ten pojazd wodny... Horta. Od razu mi się nasunęło "NO SINK I" 😆

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 651 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram