Forum Fantastyka Star Trek Nawiązania

Nawiązania

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 651 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • zdarom
    Uczestnik

A może entka wzioł za prom wycieczkowy. Pomóżmy tym redaktorom i wymyślmy coś ciekawszego niż klingoni i ekologia. Np: Nero to turysta i pewno jest zło bo jest młody, ma dziwne uszy i tatuaże no i łysy jak skini.

Barusz
    Uczestnik

"Oto imam, dla którego świat to za mało. Omar Bakri, brytyjski kapłan - znany z tego, że wzywał muzułmanów do ataku na Zachód - chce teraz, by jego wierni nawracali... kosmitów. (...)

Ciekawe, czy wzorem imama pójdą arabskie stacje telewizyjne i wkrótce doczekamy się muzułmańskiej wersji "Star Trek", w którym załoga statku kosmicznego nawraca wszystkie napotkane obce rasy."

===> z dzisiejszego wydania serwisu dziennik.pl. Niezbyt mądry moim zdaniem komentarz, ale można odnotować.

Anonimowy
    Gość

Kolejne nawiązanie znalazłem w SG-1. Tym razem s9 o8. Mitchell mówi do Jaffa Sodanu: dziękuję doktorze MacCoy.

Eviva
    Uczestnik

A ja czytałam kretyński horro Mastertona "Zwierciadło pikieł". Niby to drobiazg, ale Emilio, centralna postać opowieści, nosi koszulke z napisem "Star Trek".

The D
    Uczestnik

To by pasowało do linkowanego kiedyś artykułu, że trekkerzy to psychopaci i gwałciciele.

fluor
    Klucznik

Przypomina mi się pewien news, ale mówiący raczej o czymś przeciwnym - link

Eviva
    Uczestnik

To by pasowało do linkowanego kiedyś artykułu, że trekkerzy to psychopaci i gwałciciele.

Ten Emilio to ośmiolatek, przypadkiem wplątany w intrygę samego Szatana - miły i niewinny chłopiec. Do psychopaty i gwałciciela naprawdę mu daleko.

Cross
    Klucznik

Dziś o 20.00 w programie drugim TVP Kabaret Moralnego Niepokoju w jednym ze skeczy będzie parodiował Star Treka.

fluor
    Klucznik

Pierwsza minuta skeczu była fajna, później już spadł poziom ostro. Ale stroje mieli fajne i komunikatory 🙂

Cross
    Klucznik

Pierwsza minuta skeczu była fajna, później już spadł poziom ostro.

W sumie niczego więcej się nie spodziewałem, choć fakt - początkowy technobełkot był dobry, szkoda że żart czytelny raczej tylko dla trekkerów 🙂

zdarom
    Uczestnik

W sumie niczego więcej się nie spodziewałem, choć fakt - początkowy technobełkot był dobry, szkoda że żart czytelny raczej tylko dla trekkerów

Znak to że mogą należeć do trekowej społeczności, choć wcale nie muszą.

Barusz
    Uczestnik

Nie oglądałem tego, ale technobełkot do kwadratu jest zabawny także dla ludzi spoza fandomu - pamiętacie program Lettermana (02.15 ;))?

The D
    Uczestnik

Ktoś nagrywał? Bo przegapiłem 🙁

Lo'Rel
    Uczestnik

Pierwsza minuta skeczu była fajna, później już spadł poziom ostro.

Rzeczywiście, początek był niezły, potem w sumie taki sobie ten skecz. Deana nieźle wyglądała hehe ;P

fluor
    Klucznik

Katarzyna Pakosińska zawsze nieźle wygląda 😉 Ale przyznacie, że mundury mieli wyborowe - co prawda komunikatory sobie powiększyli, ale wzór był federacyjny niewątpliwie. No i trochę dziwne gwiazdki na kołnierzach zamiast nitów.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 651 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram