Forum Fantastyka Star Trek Nawiązania

Nawiązania

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 651 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • The D
    Uczestnik

Twórcy nBSG puszczają oko do fanów Star Treka. W ostatnim odcinku (3. epizod 4. sezonu) Tight wyznacza tajne spotkanie w zbrojowni numer 1701-D.

cinus
    Uczestnik

może nie st ale w filmie pt. Sydney White (notabene całkiem niezła komedia) jeden z kolesi na propozycję udziału w wyborach do rady studiów(czy czegoś takiego - samorząd itd.) stwierdza, że prawdopodobieństwo ich zwycięstawa jest takie samo, jak to, że "Admirał Adama jest cylonem" 🙂

Reyden
    Uczestnik

Ostatnio przeglądając filmy SF na Filmweb natrafiłem na pewien film , sam film nie ma nic wspólnego z ST ani nie ma w nim żadnych nawiązań po za jednym - stacja w tym filmie wygląda identycznie jak jeden z typów stacji GF ( ta z ST II/III ) :

Dołączona grafika

cinus
    Uczestnik

Nie wiem czy było już, ale chyba nie:W SG-1 04x12 Tangent jest taka rozmówka pomiedzy Danielem a ojcem Sam vel Selmak:-Jak chcecie ich z tamtąd wyciągnąć?-Nie wiem... myślałem, że możesz ich... no wiesz... teleportować?-Ha, a kto ja jestem, Scotty? :>

The D
    Uczestnik

W filmie Starship Troopers 3 najnowszy hit wykonywany przez marszałka ma tytuł "A good day to die"

-- Edit --

Dla zainteresowanych znalazłem linka:

http://www.youtube.com/watch?v=1VWsRWxcnws

Q__
    Uczestnik

W filmie Starship Troopers 3 najnowszy hit wykonywany przez marszałka ma tytuł "A good day to die"

A w tekście padają słowa o gotowości, by umrzeć za Federację, to podobało mi się jeszcze bardziej ;).

(Do kultury Klingonów mam, jak wiadomo, stosunek dość chłodny, natomiast za Federację byłbym gotów walczyć, gdyby tylko istniała.)

Anonimowy
    Gość

Nie wiem czy było już, ale chyba nie:

W SG-1 04x12 Tangent jest taka rozmówka pomiedzy Danielem a ojcem Sam vel Selmak:

-Jak chcecie ich z tamtąd wyciągnąć?

-Nie wiem... myślałem, że możesz ich... no wiesz... teleportować?

-Ha, a kto ja jestem, Scotty?

:>

Ja znam trochę inną wersję ostatnich dwóch zdań z tej rozmowy

Daniel: Miałem nadzieję, że ich jakoś stamtąd przeniesiesz.

Jacob: To nie Star Trek, a ja nie jestem Scotty.

Eviva
    Uczestnik

(Do kultury Klingonów mam, jak wiadomo, stosunek dość chłodny, natomiast za Federację byłbym gotów walczyć, gdyby tylko istniała.)

W pewnym sensie istnieje - i my, jako trekkerzy, do niej nalezymy.. Ja w kazdym razie na pewno.

cinus
    Uczestnik

Nie wiem czy było już, ale chyba nie:

W SG-1 04x12 Tangent jest taka rozmówka pomiedzy Danielem a ojcem Sam vel Selmak:

-Jak chcecie ich z tamtąd wyciągnąć?

-Nie wiem... myślałem, że możesz ich... no wiesz... teleportować?

-Ha, a kto ja jestem, Scotty?

:>

Ja znam trochę inną wersję ostatnich dwóch zdań z tej rozmowy

Daniel: Miałem nadzieję, że ich jakoś stamtąd przeniesiesz.

Jacob: To nie Star Trek, a ja nie jestem Scotty.

Nie pamiętam już na jakim tłumaczeniu się opierałem 😉

zdarom
    Uczestnik

A na początku "The Spiderwick Chronicles" Mallory mówi do brata : "dzięki Spock jesteś chlubą Federacji"

Anonimowy
    Gość

Nie pamiętam już na jakim tłumaczeniu się opierałem 😉

Ja na AXN-ie a ten odcinek leciał w poniedziałek, więc mam na świerzo. 🙂

Anonimowy
    Gość

W jednym z odcinków "Kosmolotów" jest taka scenka:Androidka siedzi przed ekranem, na którym widać komputerową twarz o znajomych rysach z elfimi uszami. Postać mówi o sposobie wydostania się za statku -widma po czym pada zdanie:- Czemu wszyscy kojarzą mnie z postacią, którą grałem i to tylko przez 3 sezony? Przecież zrobiłem "Trzech facetów i dziecko"!

cinus
    Uczestnik

Dzisiaj ogladalem Ace Ventura: Psi detektyw. W pewnym momencie zeskakuje on do basenu, sciaga okulary i w charakterystycznym gescie znanym z TOSa symuluje otwarcie komunikatora i mowi cos w stylu:captains log, stardate xxxxxetc 😉

Reyden
    Uczestnik

W finałowym odcinku drugiego sezonu Kameleona jest małe nawiązanie do ST . Jarod nosi tam nazwisko Spock 😎

Anonimowy
    Gość

Ostatnio oglądałem film dokumentalny o badaniu oceanów na National Geografic. W opisie podwodnej stacji badawczej jest porównanie wyposażenia do : "statku Enterprise badającego odległe planety".

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 651 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram