Forum Fantastyka Star Trek Napisy...

Napisy...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 241 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Gosiek
    Uczestnik

Jak ktoś chce to mogę przesłać je na maila.

A nie masz zamiaru tych poprawionych napisów zamieścić na TT, gdzie będzie miało do nich dostęp zdecydowanie więcej osób? Z Twojego posta wynika (przynajmniej dla mnie), że przerobiłeś napisy głównie dla siebie, a zainteresowanym możesz je przesłać mailem, co imo byłoby trochę... dziwne ;). Zwłaszcza w sytuacji gdy można je wrzucić na stronę.

I. Thorne
    Uczestnik

Spokojnie, jak przerobię więcej to na pewno wrzucę je na TT. Po prostu mailem moge podesłac tym, którzy juz potrzebują, a nie chcą czekać kilka miesięcy.

Piotr
    Klucznik

Zgadza się, ale pojęcie Wieża już się utrwaliło w polskim słowniku trekkera 🙂

Do tej pory nie spotkałem nikogo, kto używałby innego określenia.

Wiec jestem pierwszym, ktory nie uzywa okreslenia Wieza. ;> IMO trzymanie sie tego, do czego przyzwyczajali nas polscy tlumacze, nierzadko kiepscy, to blad. Czy tak samo jak w TV tlumaczysz nazwy planet? Cardassia -> Kardaz, Bajor -> Bajo?

I jeszcze jedno. Ja nie robię napisów tylko je edytuje i wprowadzam korekty. Nazwisko lub pseudonim tłumacza jest zachowane (to on odwalił czarną robotę, więc mu się należy 🙂 ).

Ale jako korektor powinienes sie dopisac. 😉

I. Thorne
    Uczestnik

Nazw własnych nie tłumaczę, ale numery planet robię na rzymskie (raz jest tak, a raz po arabsku) i nazwy własne piszę z dużej litery (ciekawe, że często o tym zapominamy :> ).Oczywiście, że się dopisuję, ale na samym szarym końcu :blush:

izbkp
    Uczestnik

rażąće błędy logiczne i językowe

Taaa... I lite krówki ;P

Witam serdecznie,Ostatnio sciagnalem z torrentow caly siodmy sezon star treka Star Trek : The Next Generation sezon 7 [170mb] *DVDRiP* *Alien* . Mam jeden problem: nigdzie nie moge znalezc dobrze zsynchronizowanych napisow, patrzylem na napisy.gwflota.com i nic :(((Prosze o pomocZ gory dziekujePozdrawiam serdecznie wszystkich pozytywnie nastawionychgg7231354

I. Thorne
    Uczestnik

Muszę Ciebie zmartwić. Obecnie nie ma napisó do wersji 170 MB. Czasami do niektórych odcinków są dopasowania, ale napisy na TT są głównie do wersji DVDRip (350 M:cool: bo taki format jest najpopularniejszy.Jedyna możliwość to własnoręczne dopasowanie.

dzieki za odpowiedz, chcialem sie upewnic zeby nie narobic sie na marne, ale widze ze bede sie musial ostro wziasc za synchronizacje. Oczywiscie gotowe napisy na 170mb przesle do napisy.gwflota.com.

pozdrawiam

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

Moze troche lamerskie pytanie ale czy serwis Think Tank jeszcze zyje? Probuje sie na niego dostac juz od jakiegos czasu i ciagle nici z tego. Jesli ktos ma jakies informacje to byloby milo ;).

Piotr
    Klucznik

Mi Think Tank dziala. Adres tez ten sam - http://napisy.gwflota.com/. Jakis blad musi byc u Ciebie.

Piotr
    Klucznik

Proby zamykania stron z napisami mialy juz miejsce, ale tym razem sie udalo. Pewnie przez najblizszy czas zdobycie napisow do filmow bedzie utrudnione - oto powod.

Cross
    Klucznik

Padły też napisy.info i kinomania.org. Robi się bardzo nieciekawie... 🙁

Piotr
    Klucznik

Czesc hataka, napisy24 tez sie wycofala.

Cross
    Klucznik

W sensie prawnym niestety mają rację. Scieżki dialogowe również podlegają prawom autorskim.

Pitmistrz
    Uczestnik

Na szczęście napi projekt nadal funkcjonuje tylko nie wiadomo jak długo.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 241 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram