Forum Fantastyka Star Trek Napisy...

Napisy...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 241 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • izbkp
    Uczestnik

To fajnie , że są ale gdzie?:)

Zapewne w Internecie. Zapewne mozna je znalezc pod adresem pod ktorym "ukrylo" sie to forum w Prima Aprylis... ;P

A powaznie - wykaz troche checi i sam poszukaj. Tylko w tym temacie adres byl podawany kilka razy... Mozesz tez skorzystac z google... Na pierwszej stronie wynikow znalazlem adresy, takze i do napisow po angielsku, do dodatkow z sezonow 2, 3 i 5.

A do reszty nie ma, bo to chyba ze 30 tych extrasów jest.

Moje doswiadczenie podpowiada, ze z napisami jest tak, ze albo mozna je latwo znalezc, albo ich nie ma, albo ktos tylko "udaje, ze szuka" 😉

Piotr
    Klucznik

A probowales na przyklad przeczytac FAQ na tym forum? 😛

fije
    Uczestnik

No i po co tak mędrkować? Skoro już zadaliście sobie trud i odpowiedzileiscie na mojego posta to nie mozecie podac adresu, skoro nie moge znaleść.

Szukałem na http://napisy.gwflota.com i tam nie ma

izbkp
    Uczestnik

Szukałem na http://napisy.gwflota.com i tam nie ma.

Zapewne masz awarie monitora... Bo tam wlasnie sa...

fije
    Uczestnik

Monitor sprawny, a napisów nie widze, może coś z oczami:)

izbkp
    Uczestnik

Monitor sprawny, a napisów nie widze, może coś z oczami:)

Zapisz sie wiec na kurs szydelkowania bo najwyrazniej komputery i Internet nie sa Twoim powolaniem ;P

ps. http://napisy.gwflota.com/framespage.php?k...subs&serial=tng

fije
    Uczestnik

Urocze... Ale ja szukam napisów do ekstrasów, wiec chyba nie doczytałeś.... bo że sa tam napisy do odcinków to wiem

izbkp
    Uczestnik

Urocze... Ale ja szukam napisów do ekstrasów, wiec chyba nie doczytałeś.... bo że sa tam napisy do odcinków to wiem

Nie mów do mnie "nie doczytałeś" bo mi się zajady porobią ;P

http://lexx.eu.org/~izbkp/tt.png

fije
    Uczestnik

Zwracam honor, sorki, zaraz jade po okularki 😎

tomjag
    Uczestnik

Wielka, wielka prośba - czy ktoś by mi pomógł w zdobyciu napisów (po naszemu oczywiście) do DS-9? próbowałem na think tank, ale wyskakuje mi, że te sa uszkodzoneproszę pomóżcie!!!

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

tomjag to dziwne bo ja na biezaco sciagam napisy z Tanka 😉 No i po rozzipowaniu wszystko gra ;> Na wszelki wypadek podaje linka do podstrony z napisami do DS9 - link.

tomjag
    Uczestnik

Próbuje juz od pewnego czasu wejść na tą stronę i nie chce mi się wyswietlić. Nie wiem, czy to coś u mnie szwankuje, czy może coś z serwerem. Jakby ktoś może miał napisy do pierwszego i drugiego odcinka sezonu pierwszego DS9, to może by mi przesłał na moją pocztę. Z góry dziękuje.

Mój adres tomjag.trek@wp.pl 😀

Dopisuje się do postu, ponieważ udało mi się poprawnie ściągnąć napisy, więc na razie dziękuje pomoc na razie nie będzie konieczna 😆

I. Thorne
    Uczestnik

Ja ostatnio wziąłem się na edycję napisów z Tanka, ponieważ wystepują w nich czasami rażąće błędy logiczne i językowe (np. Centrum zamiast Wieży czy okręt dowódczy zamiast flagowy, sa też problemy z nazwami własnymi i przymiotnikami). Na razie przerabiam pierwszy sezon, ale prace się posuwają.Jak ktoś chce to mogę przesłać je na maila.

Piotr
    Klucznik

np. Centrum zamiast Wieży

Hmm, jak na moj gust to Wieza jest dosc niefortunnym tlumaczeniem, ktore zdaje sie, wymyslil Polsat lub TVP1. Centrum dowodzenia zdecydowanie lepiej spelnia swoja role. Zakladajac ze mowa o Ops na DS9. 😉

I. Thorne
    Uczestnik

Zgadza się, ale pojęcie Wieża już się utrwaliło w polskim słowniku trekkera 🙂 Do tej pory nie spotkałem nikogo, kto używałby innego określenia.I jeszcze jedno. Ja nie robię napisów tylko je edytuje i wprowadzam korekty. Nazwisko lub pseudonim tłumacza jest zachowane (to on odwalił czarną robotę, więc mu się należy 🙂 ).

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 241 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram