Forum Fantastyka Star Trek Napisy...

Napisy...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 241 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

Cenzura konstytucyjnie zakazana?A autocenzura? A cenzura w telewizji gdy padają przekleństwa? :>

Dalek
    Uczestnik

Pisałem pare postów wcześniej, że program komputerowy nie podpada pod dozwolony użytek prywatnym.Jesli chodzi o program to możemy tylko:1) Zrobić niezbęną kopię. Kopia jest niebędna jeśli producent nie gwarantuje dostarczenia nowego nośnika za zniszczony.2) obserować działanie programu (test czarnej skrzynki)3) dokonać dekompilacji w celu umożliwniea współpracy programu z innym programemCo do zdejmowania zabezpeiczeń to generalnie można w ramch dozwolonego użytku prywantego. Ale już pewno niedługo, dyrektyw IPRED i IPRED2 trzeba będzie wprowadzić.

Piotr
    Klucznik

A moze by tak wrocic do tematu? Bo robienie kopii programu/filmu nie ma wiele wspolnego z kwestia legalnosci napisow. ;>Mnie zastanawia jedna rzecz. Tlumaczenie nielegalne nie jest, rozpowszechnianie juz tak. Jaka to pociecha dla tlumaczy, ktorzy przeciez zwykle osobiscie wrzucali napisy na www.

Dalek
    Uczestnik

Tłumacze nie mają się raczej czego bać. Policja ma już swoich kozłów ofiarnych. Ściganie reszty jest już z ekonomicznego punktu widzenia nieopłacalne. Zresztą tak walczy się z "piractwem" - ucina się mu głowę.

izbkp
    Uczestnik

Tłumacze nie mają się raczej czego bać. Policja ma już swoich kozłów ofiarnych. Ściganie reszty jest już z ekonomicznego punktu widzenia nieopłacalne. Zresztą tak walczy się z "piractwem" - ucina się mu głowę.

Bo ta głowa była podniesiona za wysoko... Pamiętam jak poprzedni "właściciel" serwisu napisy.info lansował się na rekina polskiego e-biznesu, pamiętam, że reklamy w tym serwisie można było kupić w jednej z największych polski agencji reklamy internetowej etc... Podobnie było z serwisem napisy.org, który reklamował sklep swojego właściciela ze stacjonarnymi odtwarzaczami dvd/divx...

J.L.Picard
    Uczestnik

No fuck! &*^*(*&(*. Zaledwie 2 tygodnie mnie w kraju nie ma i już napisy.org zamykają!.Aż wyc się chce. Jeśli jeszcze zamkną grupe hatak to nie wiem co zrobie. Jak to na Bash.org ktoś stwierdził: Jak oni zamknęli tych administratorów skoro przez 5 dni trupa w parku nie mogli znaleźc?

Gosiek
    Uczestnik

W ramach kontynuacji sprawy kilka linków:

atak "odwetowy" na serwery policji - link

kto ściągał napisy ten nie pójdzie siedzieć - link

list otwarty tłumaczy - link

Szczerze mówiąc, to ten atak mnie rozbawił do łez. 😆

Dalek
    Uczestnik

Szczerze mówiąc, to ten atak mnie rozbawił do łez.

A ja uważam, że tylko zaszkodził sprawie. Hakerzy swym działaniem potwierdzili, że mamy "do czynienia z bandą przestępców".

Gosiek
    Uczestnik

Z tym że zaszkodził to ja się jak najbardziej zgadzam, ale głupota ludzi, którzy ataku dokonali i tak mnie śmieszy. Inaczej musiałabym nad nią zapłakać. 😉

I. Thorne
    Uczestnik

Rzeczywiście smieszny atak. Podjeli go wtedy gdy policyjni informatycy spali w swoich łóżkach. Czy to na pewno byli prawdziwi hakerzy czy kilku dzieciaków co nauczyło się kilku sztuczek?Wracając do głównego problemu ta akcja była bez sensu. Za kilka tygodni (najpóźniej) pojawi się nowy adres i ludzie, którzy mają ościągane napisy z powrotem je wrzucą. Ja też mam trochę i jeśli będzie kazja to je dodam (przy okazji dorzucę swoją korektę 😛 ).

klapaucjusz
    Uczestnik

Tego typu działanie, jak blokowanie serwerów poprzez przesyłanie mu dużej ilości danych nie jest niezgodne z prawem, więc tekst o namierzającej napastników policji brzmi jak propaganda.

I. Thorne
    Uczestnik

- Tak? Dobra, ciekawe coś by powiedział jak prowadziłbys firmę internetową, a wredna konkurencja wciąż blokowałaby ci Twą stronę. To też jest zgodne z prawem?

Acer
    Uczestnik

z racji tego ze TT w tej chwili nie dziala, mam pytanie czy posiada ktos napisy do 4 sezonu andromedy? nigdzie niestety nie potrafie ich znalesc 🙁

J.L.Picard
    Uczestnik

Wejdx na hatak.pl i tam poszukaj,

Krusty
    Uczestnik

Ja też mam prośbę nagrywam dla znajmego Voya ale nie mam napisów, więc jakby ktoś miał jescze jakieś zbiory pobrane z TT to byłbym wdzięczny.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 241 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram