Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Newsy Star Trek Online Najbliższa przyszłość Star Trek Online

Najbliższa przyszłość Star Trek Online

Wyświetlanie 10 wpisów - od 1 do 10 (z 10 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Piotr
    Klucznik

Dołączona grafika

Wczoraj na oficjalnej stronie gry pojawił się nowy State of the Game. Daniel Stahl przekazał w nim, że STO ma się świetnie, a ekipa, której liczebność przez ostatni rok niemal się podwoiła, szykuje dla graczy nowe atrakcje. Większość z nich związana jest z sezonem 7, którego premiera już w listopadzie, ale są też inne.

Oto lista tego, co zobaczymy w nadchodzącym półroczu:

• System rozwoju postaci oparty na reputacji.
    • Ambasada floty, będąca rozszerzeniem systemu rozbudowy bazy.
    • Nowe misje flotowe dla 5 i 20 graczy dopuszczające drużyny składające się z członków różnych frakcji.
    • Nowy sektor oferujący misje dzienne dla graczy na najwyższym poziomie.
    • Romulańska kolonia - nowa strefa, największa do tej pory, oferująca misje z udziałem BOffów.
    • Zapowiadany od dawna STF Into the Hive, gdzie spotkamy królową Borg.
    • Nowe paczki z DOffami i nowe przedmioty.
    • Więcej opcji w Foundry i nowe sposoby prezentowania stworzonych misji.
    • Usprawnienia interface'u, w tym kolejek.
    • Odnowiony event zimowy.
    • Event rocznicowy na trzecie urodziny STO.
    isikdur
    Uczestnik

Nom nom nom!Event zimowy mnie cieszy bo w tym roku sie nie załapałem. No i misje na 20 graczy 🙂 Lubię tę sieczkę.

Match
    Uczestnik

Najbardziej cieszy mnie możliwość mieszanych drużyn w misjach flotowych.Choć najbardziej chciałbym, żeby dalej pociągnęli fabułę - choć zdajęsobie sprawę, że to ostatnia rzecz jak może zdarzyć się w STO.

Slawek
    Moderator

Season 7 to będzie właśnie kontynuacja głównego wątku fabularnego - stąd nowy sektor, kolonia, misje itp.Niemniej jednak osobiście już do wszystkiego co gada Stahl podchodzę z ogromnym dystansem. Uwierzę jak zobaczę.Mimo wszystko, najbardziej intryguje mnie system reputacji oraz nowy STF. Obawiam się zaś kolejnej placówki floty, gdyż niemal na pewno będzie to kolejny sposób na wyciągnięcie od graczy surowców, dilithium lub kasy - jak gdyby bazy nie były już wystarczająco zasobożerne.

mad
    Uczestnik

winter event a tam fajny bat'leth do zdobycia... jakby tylko jakis serial zaczeli przygotowywać jako ciąg dalszy to byłaby rewelka

Zarathos
    Uczestnik

Sezone 5 poświęcony PvP... nie, sorry, 6. A nie, to nie ten przycisk. Ale 7 to już na pewno... JASNE.Jesień się zaczyna, jesień się zaczyna. SW:TOR będzie free to play, SW:TOR będzie free to play 😀

Slawek
    Moderator

Jesień się zaczyna, jesień się zaczyna. SW:TOR będzie free to play, SW:TOR będzie free to play 😀

Taki to F2P będzie, że bez płacenia sobie najwyżej story mode przejdziesz. Może...

Cryptic przynajmniej nie cuduje teraz z tym PvP i otwarcie przyznaje, że jakikolwiek rozwój będzie się ciągnął do Season 9 i dalej. Cóż, miła odmiana od "soon(tm)".

Zarathos
    Uczestnik

Przynajmniej będzie jakieś story w tym mode. A w season 9 to chyba nie będzie już dla kogo robić tego PvP sądząc po tym, co się teraz dzieje w kolejkach.

Belgron
    Uczestnik

Nowe misje flotowe, nowy sektor, romulańska kolonia ... fajnie 😉 Tylko czemu mam wrażenie że z tymi nowościami będzie dokładnie tak samo jak z innymi tego typu. 😛 Ludzie zagrają raz, dwa razy ... i zapomną, bo znowu Crapic nie pomyślał że trzeba dać jakieś przyzwoite nagrody żeby gracze chcieli w te nowości grać.

Slawek
    Moderator

Jeśli wierzyć wstępnym planom, to ten system rozwoju postaci może być interesujący. Takie levelowanie bez levelowania, ale przekładające się na nowe nagrody i zdolności (skille) do zdobycia. Oczywiście wiązać się to będzie z nieludzkim grindem zapewne, ale wiadomo, że np. nagrody z STFów zostaną tam przeniesione (czyt. Mk XII nie będą polegały tylko i wyłącznie na szczęściu, ale będzie je można odblokować po jakimś czasie właśnie za sprawą tego systemu).Dzienne patrole w nowym sektorze też chętnie przyjmę jeśli będzie to coś w stylu Deferi - zawsze to nowa metoda zdobywania dilithium. To samo tyczy się nowego STFa. Co do "Adventure Zone" to podchodzę sceptycznie, bo tu faktycznie może się skończyć jak z Deferą lub Nukarą - czyli fajne pierwsze wrażenie, a potem "nie chce mi się/nie opłaca się".I niech mi wreszcie Vestę dadzą! ;P

Wyświetlanie 10 wpisów - od 1 do 10 (z 10 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram