Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Mistrzostwa Świata w piłce nożnej

Mistrzostwa Świata w piłce nożnej

Wyświetlanie 3 wpisów - od 61 do 63 (z 63 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Gosiek
    Uczestnik

A co mogło wyniknąć poza słuszą czerwoną kartką? Piłkarz z wielkim doświadczeniem i nazwiskiem, a zachował się jak głupi junior grający w trzeciej lidze. I osłabił drużynę w kluczowym momencie gry - tuż przed karnymi.A co do meczu - był niezły, chwilami nawet bardzo dobry, sporo akcji, 2 bramki, pierwsza połowa wyrównana, w drugiej po nieuznanym golu dla Włoch przyszedł czas dominacji Francuzów, ale nie umieli oni wykorzystać przewagi, co skończyło się przegraną w rzutach karnych. Włosi zagrali jak zawsze świetnie w obronie i w końcu nie dali się zjeść nerwom w końcówce - dzięki temu mają swój tytuł. Nie kibicowałam żadnemu z finalistów, ale jednak nie uważam żeby zwycięstwo Włochów było najlepszym, co mogło się przydarzyć piłce na tych mistrzostwach - grali mądrze taktycznie, doś skutecznie, ale nie był to futbol ani ładny ani ciekawy ani przynoszący wiele bramek. Z finałowej czwórki najbardziej podobała mi się gra drużyny niemieckiej i trochę żałuję, że to oni nie zdobyli tytułu.

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

To i ja dorzuce kilka slow komentarza 😉 Po pierwsze nie chwalac sie (a moze chwalac) przewidzialem idealnie ze Brazylia odpadnie w cwiercfinalach post z proroctwem ;D. Niestety juz dalsze przewidywania co do skladu polfinalow nie wypalily. Powod byl jeden - te mistrzostwa to byl triumf gry defensywnej nad ofensywna. Druzyny grajace z zalozenia futbol ofensywny poodpadaly w cwiercfinalach (wyjatek stanowili gospodarze) a szkoda bo pojedynek Niemcy - Hiszpania w finale bylby ciekawy 😉 Czarnym koniem mimo wszystko zostaja Francuzi, ktorzy raczej w gronie faworytow stawiani nie byli.

Mistrzostwo zdobyla zas druzyna grajaca chwilami bardzo ladna pilke a chwilami straszna dla oka. Zdecydowal chyba jeden czynnik - motywacja i sportowa zlosc Wlochow w kontekscie afery pilkarskiej w Italii. Kto wie moze to i dobrze bo mimo wszystko szkoda by bylo Juventusu oraz Milanu jesli takie kluby mialyby zniknac z pilkarskiej mapy Europy. Zas co do indywidualnosci tego mundialu: ja jakos jedenej wielkiej gwiazdy nie widze. Owszem Zidane blyszczal w fazie pucharowej ale w grupowej wypadl raczej blado, Klose strzelil 5 goli ale jak na krola strzelcow w porownaniu z poprzednimi mundialami to malo. Na pewno odkryciem mistrzostw jest Fabio Grosso zdecydowanie najciekawszy zawodnik sposrod obroncow.

Podsumowujac - niemiecki mundial porywajacy nie byl. Zabraklo dramatycznych, ale konczonych w regulaminowym czasie i "napakowanych" golami i sytuacjami podbramkowymi spotkan. Zbyt duzo bylo kalkulowania, stawiania na obrone i szukania tylko jednej decydujacej akcji. A przeciez sola futbolu sa bramki. I mowiac szczerze to lepsze wrazenie wynioslem z MS 2002 w Korei i Japonii ;>

PS. Jeszcze uwaga dotyczaca transmisji telewizyjnych - dla mnie komentatorskim odkryciem mundialu jest Miroslaw Trzeciak - udanie polaczyl wiedze pilkarska i talent do mikrofonu 😉

Kaleh
    Uczestnik

Pochwalę się 🙂 Dziś poszedłem zainkasować latinum za trafne wytypowanie najskuteczniejszego strzelca Weltmeissterschaft 😀 Dzięki Ci Mirek ;>

Wyświetlanie 3 wpisów - od 61 do 63 (z 63 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram