Mesa - archiwum

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 1,000 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Zarathos
    Uczestnik

Mozna zalozyc, laj not, ty tu jestes naczelnym wyciskaczem potu i lez :). zaraz zaloze i podesle ci dane.

Unicorn
    Uczestnik

a Unica sądząc z opisu na GG to pewnie odpoczywa HEHEHE

🙂 odpoczywalam... Ale teraz jestem na nogach 😉 Egzamin Taekwon-do zdany z dobrym wynikiem 😎 i... juz teraz biore sie za pisanie posta

Riri
    Uczestnik

moze ja sie zaciagne?co wy na to?riri

Zarathos
    Uczestnik

Prosze bardzo. Kazdy chetny mile widziany.

EMH Mark IX
    Uczestnik

Gratulacje z okazji zdanego egzaminu Uni.Następne też pewnie zaliczysz śpiewająco 😆 No i widzę, że załoga się rozrasta i przybywa materiału do badań i eksperymentów 🙂

Domko
    Uczestnik

Eksperymentator się znalazł. :PCo do Unicorn, to gratuluję. Szefowa ochrony znająca Taekwon-do... Już czuję się bezpieczniej na statku. 😉

Unicorn
    Uczestnik

Dzięki wszystkim za gratulacje! 😉 Następny dopiero za pół roku, ale już zaczynam się szykować 😉 Rozbicia desek to nie taka prosta sprawa ;D A na statku ze mną na pewno będzie bezpieczniej ;D Zaręczam 😉

Bonifacius
    Uczestnik

Dorzucam i swoje Gratulacje. 🙂

Doc - widzę że wracasz do zdrowia 😉 najpierw obiecujesz być spokojny, a teraz straszysz eksperymentami 😆

Domko - tak się przyglądam Twojemu skrótowi (angielskiemu) i wiesz, że to nawet pasuje. OBCENGI to przyrząd na wskroś inżynierski 😀

Kapitanie, co do prowadzenia wątków "prywatnych" to jak najbardziej. Wczoraj miałem przyjemność romawiać z Fluorem na GG i odnosze wrażenie, że takie rozmowy powiedzmy - zbliżają. W każdym bądź razie łatwiej później pisze się posty, gdy zna się trochę osobę, z którą się współpracuje.

Z tego samego powodu tzw. "szkółka" prowadzona przez w/w Fluora jest czymś bardzo potrzebnym.

Kurza twarz - ale sie rozpisałem 🙂 jak nigdy.

fluor
    Klucznik

Być może jestem nieco czepialski, małostkowy albo staroświecki, ale obecność broni wiązkowej z nanosondami Borga na pokładzie pachnie mi odrobinę buraczkami... 😉

Domko
    Uczestnik

Domko - tak się przyglądam Twojemu skrótowi (angielskiemu) i wiesz, że to nawet pasuje. OBCENGI to przyrząd na wskroś inżynierski  😀

ObCENGi?? Masz na myśli to prymitywne narzędzie z XX/XXI wieku?? 😉

Być może jestem nieco czepialski, małostkowy albo staroświecki, ale obecność broni wiązkowej z nanosondami Borga na pokładzie pachnie mi odrobinę buraczkami... 😉

Możliwe, że doc zdobył to podczas jakiejś misji... Ale nie wiem tego na pewno... Niech wypowie się sam zainteresowany.

EMH Mark IX
    Uczestnik

[post="23717"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Eee.. No nie do końca. Coś takiego było już za czasów Voya. I okazało się jedną z niewielu skutecznych broni przeciwko Gatunkowi 8472.

Doc Voya radził sobie doskonale z replikowaniem nanosond i ich przeprogramowywaniem według określonych założeń, Siedem udało się zmodyfikować karabinek, tak aby wiązka przenosiła nanosondy.

Czyli technologia ta znana już była Federacji. A teraz z innej beczki.

Skoro nasz nieodżałowany wielbiciel Klingonów zdołał przemycić na okręt całą szafę z uzbrojeniem, nie sądzę żeby EMH miał jakiekolwiek problemy z przeszmuglowaniem prawie-tradycyjnego fazera.

Nie wiem czy mam rację, ale pewnie przeoczyłeś fragment, w którym Jeden bierze z ambulatorium właśnie TEN fazer a nie inną broń, twierdząc, że to pamiątka rodzinna.

Jak sądzisz co miał na myśli mówiąc tak a nie inaczej?

A co do czepiania się... Nie czepiasz się tylko próbujesz wyjaśnić pewne kwestie, które Ci nie pasują. I bardzo dobrze.

Czasem jedno pytanie wystarczy, żeby wyłapać buraka, którego przeoczył piszący posta 🙂

fluor
    Klucznik

VOYa znam tylko do (mniej więcej) 4 sezonu, więc technologia przyszłości z tego serialu, jak i nawiązania do niej (w postaci Icheba czy fazera z nanosondami) powodują u mnie taką reakcję: 😮 . Oczywiście nie winię nikogo za ten stan 😉 , ale proszę o wyrozumiałość :>

EMH Mark IX
    Uczestnik

Nauczka dla mnie na przyszłość :)Kiedy będę pisał o jakiejś ciekawostce technicznej rodem z Voya, będę starał się umieścić stosowny komentarz pod koniec posta.Przecież nie każdy obejrzał Voyagera paręnaście razy jak ja i tego typu pytania jak w przypadku Fluora mogą się pojawiać w przyszłości.Dzięki za zwrócenie mi na to uwagi Fluor 😆 I pytanie do Ciebie...Tak sobie patrzę na tego Andorianina w avatarze i jedno nie daje mi spokoju...Dlaczego akurat on a nie Shran? 😉

fluor
    Klucznik

Doc, to nigdy nie był świadomy wybór. Po prostu to jedyny Andorianin dostępny od ponad dwóch lat w zestawie avatarów TSS 😀

Właściwie mogę sobie poszukać kogoś fajniejszego... to się nazywa siła przyzwyczajenia 🙂

/me włącza avatar przejściowy aż do znalezienia nowego (motywacja)

Zarathos
    Uczestnik

tak swoja droga fluor, moglbys uzywac avatara ExC - jak reszta zalogi :)A wlasnie, ciekawe co McDog zostawil w tej swojej szafie z bronia. Bede musial podpytac Coena.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 1,000 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram