Mesa - archiwum

Wyświetlanie 15 wpisów - od 871 do 885 (z 1,000 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Akeen
    Uczestnik

Glonojada nie przekonasz ze jest inaczej

Wy nawet nie wiecie co dodaję do Sake aby było mocne. I się nie dowiecie. Tajemnica paru receptur.

Zuza
    Uczestnik

To, o czym Ty piszesz, nijak się ma do sake :/Sake może leżakować do 6 mc, nie pędzi się jej, a ta z dodawanym alkoholem (ta 20%owa) jest uważana za gorszej jakości.Jeśli się nie próbowało nigdy, to zawsze pod ręką są google czy inna wyszukiwarka - smaku się nie pozna, ale można się sporo dowiedzieć.I ogólnie polecam zebranie choćby podstawowych informacji zanim się zaczyna zabierać za jakiś temat na poważnie...To wiele ułatwia i unika sie takich wpadek :)Akeen - nie odbieraj mi nadziei ;P

Cóż.... ja nie komentuję tego. Z resztą lepiej żeby ten dziwaczny napój nazwano sake niż Bimbrem Glonojada no nie?

Zuza
    Uczestnik

Dlaczego?"Ryżowy Bimber" ma bardziej swojski wydźwięk, nie mówiąc juz o tym, że oddaje prawdziwy stan rzeczy 😀

Cóż.... niestety reklama dźwignią handlu.... reklamuję rzecz jako sake i tak niech już zostanie. Dokładniej to jest ryżówka. Ale co tam...

Zarathos
    Uczestnik

bylem ciekawy (bo co prawda wiedzialem co nieco ale chcialem przekonac sie co nauka mowi) i wlaczylem wikipedie. A pod haselkiem Sake pisalo jak byk ze sake to w oryginale wino ryzowe. A wino ryzowe (co prawda chinskie nie japonskie) mialem okazje pic - wypilem sporo i sie nie upilem. Co prawda z chodzeniem byly klopoty, ale to podobno przez jakis alkaloid. Glonojad - to co ty pedzisz nie ma prawa nazwac sie sake. Do zadnej sake (poza najpodlejszym gatunkiem) nie dodaje sie nic na wzmocnienie. Najlepsze sake (czy raczej nihonshu) to daiginjo-shu - ma 60-70% alkoholu i pedzone jest z polerowanego ryzu. Bez dodatkow destylowanego alkoholu.Zreszta to i tak nie ma znaczenia - bimber imc Glonojada zostal zarekwirowany na rozkaz kapitana i jest spijany przez marines i ochrone (moze dlatego Unici nie ma 😀 )A ty PSK, to takim zachowaniem sie predzej degradacji doczekasz niz awansu 😛

Było obiecane że połowę po miesiącu dobrego sprawowania odzyskam. Więc tylko połowę ochrona żłopie. Druga połowa jest nadal moja.

EDIT: Jeszcze w nikogo czymkolwiek nie cisnąłem. Ale burzyć się jak ktoś się moimi napojami ( przynajmniej tym co pozostało ) chce rozporządzać to kurna mam prawo. Z resztą co z tymi "egzaminami" z regulaminu floty? Może i ja omijam regulamin szerokim łukiem ale jeśli przyjdzie co do czego to niektórym regulamin może wyjść bokiem jeśli ja się zabiorę za respektowanie go.

Arille
    Uczestnik

co do respektowania regulaminu to co poniektórzy powinni zistać zdegradowani do stopnia chrążego zeby przypomnieć im gdzie ich miejsce...Crovus zachowaj troche tego piwa aż wróce (co jaszcze troche zajmie...)i zakończcie wreszcie temat akoholu ❗ albo idzcie na piwo...pozdrawiam 🙂

Respektowanie regulaminu.... działania jak z podręcznika.... kruczki.... biurokracja.... itp. itd. etc. etc. W czasie wojny nie było czasu na takie bzdety. Z resztą po zawieszeniu paru traktatów i ograniczeń musiało dojść do rozluźnienia dyscypliny na niektórych okrętach. Cóż Nimitz jest w stanie "rozkładu". W wypadku Glonojada to trzeba mu dać przywyknąć do pokojowych czasów. Z godnie z mottem Glonojada "Nic na siłę" to trza zrobić.

fluor
    Klucznik

Szczerze mówiąc, spodziewałem się czegoś więcej po kapitanie Styczyńskim niż zamykanie niepokornych oficerów do aresztu domowego w kwaterach... (piszę te słowa raczej jako Nowak, bo Johnson byłby usatysfakcjonowany faktem, że kapitan nie stosuje mało wychowawczych środków takich jak areszt w celach czy czyszczenie cewek warp 😉 )

Zgodnie z zasadą "Nic na siłę" doradca Johnson (jak już skończy wakacje, bo ani myśli wracać na Exca w czasie urlopu, no chyba że sam zostanie wezwany) zaproponuje najprawdopodobniej ogłaszanie całkowitej prohibicji na okręcie w czasie wykonywania misji :>

Akeen
    Uczestnik

Akeen - nie odbieraj mi nadziei ;P

[post="31290"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Nie odbieraj mi nadziei. Cos ty dziewczyno ze srodka galaktyki sie urwala. Nie wiesz ze Glonojad jest uparty jak nie przymierzajac Koi {bez obrazy Glonojad}

Koi nie wiedzą co to upór. Są tylko ozdobnymi rybami. Więc nie wciskaj kitu że Koi się upiera.

Naukowy
    Uczestnik

Doktorku jak się nawrócisz, O'Doom da ci zniżkę na ślub 😆

Arille
    Uczestnik

Jeszcze kilka dni i wracam.Bójcie się ❗ mhahaha...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 871 do 885 (z 1,000 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram