Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › PBEM - Sojusznicy › Archiwum USS Excelsior › Mesa - archiwum
Co do wieku..To ja nie wiem..Czemu ta Ferrero miała jakieś wątpliwości ❓ Co do sparingu..Niepokonany styl Corvusa contra Niepokonany styl kamelelona Małeckich 😮 Sami niepokonani.. A ktoś musi przegrać 😆 Coś czuję rękę losu 😆 ..czyli kapitana
Co do rybek to się podłączy automatykę i rybki będą miały czysto. Ja będę czyścił po nich to co nie zjedzą i będzie pływać na powierzchni. Asbestos, Glonojad i Zukow będą pili i polerowali broń u Glonojada. Albo bedą śpiewać różne piosenki w holodeku. Rybki są na razie bezpieczne.
Panie Wilga - poniewaz, jak napisalem w nieobecnosciach, znikam na czas nieokreslony (raczej krotki i byc moze bede, ale lepiej sie zabezpieczyc), to przejmuje pan zarzadzanie Excelsiorem az do mojego oficjalnego powrotu.
Kapitan znika a Unica się pojawia 😉 - ładny rym heheheJuż niedługo mój wielki come back... Tylko przeczytam te 300 postów jakie napisaliście pod moją nieobecnośc, ale spokojnie już jestem na 120 :DPozdr.
Unica czytaj czytaj jak najszybciej i wracaj do akcji :)Co do sparingu... sam jestem ciekawy jak to będzie wyglądało, choćby od strony technicznej, bo jeszcze nie mieliśmy takiej sytuacji gdzie dwóch graczy walczyło ze sobą (co prawda na żarty, ale zawsze... każdy chce wygrać)...I mam jeszcze jedno takie pytanie, zwłaszcza do panów Niezwyciężonych - czy nie nudzi wam się gra postaciami, które właściwie wszystko potrafią, a wad żadnych nie mają (bo te co posiadają to w sumie zalety są ;P )? Tak tylko pytam z ciekawości 🙂
Postaw Glonojada przed meduzą a otrzymasz prawie oszalałego ze strachu psychola.Wady można znaleźć... np.: Nieustępliwość, Dążenie do swoich celów nie patrząc na wszystko, niesubordynacja, nałogi... troszki tego jest.
A skąd ja na stacji kosmicznej czy okręcie wezmę meduzę? :DZresztą wcale nie o to chodzi, żeby kogoś terroryzować. Rzecz w tym, że wady to nie tylko meduzofobia i niechęć do mleka... Słowo "wady" nie do końca pasuje, chodzi o to, że charakterystyka postaci powinna mieć (IMHO) plusy pozytywne i plusy negatywne, bo w końcu co dla jednych zaletą, innych drażni...Hmm... a może się tylko czepiam niepotrzebnie? 😛
Są jeszcze meduzopodbne stwory w kosmosie ( np.: Te z "Encounter at Farpoint" )
A skąd ja na stacji kosmicznej czy okręcie wezmę meduzę? 😀
Spytaj w sekcji badawczej, może uhodowali :>
fluor to ty jeszcze nie zauważyłeś wad Corvusa??Więc wymienię 3 z wielu, które pojawiły się do tej pory:1) Paranoja (lekka, ale zawsze 😀 ),2) Czepianie się szczegółów,3) Fanatyzm w temacie "Stworzenia zbroi doskonałej".Na razie tyle co nie znaczy że więcej ich nie mam. Tylko pojawią się później.
1) Paranoja (lekka, ale zawsze 🙂 )
ale na jakim punkcie??
To odmiany paranoi ogólnej, ale ze wskazaniem na bezpieczeństwo mojej skromnej osoby.
Słabe punkty to nie wady charaktetu, tylko sprawy w których postacie sa po prostu słabe..Np.Niezwyciężony komandor por. Wilga:- Pilotuje promy słabo, byle kadet z korpusu myśliwców jest lepszy- Sprawy dotyczące budowy statku zna również kiesko..Proste problemy rozwiąże..Ale trudniejsze musi zostawic mechanikom.- Jedynie podstawowy kurs medyczny dla ratowników- Zerowa wiedza o taktyce walk kosmicznychTo są słabe punkty komadnora por. Wilgi..Co zas co do paranoi Corvusa..Co to za słaby punkt, który cały czas wykorzystywany jest na swoją korzyść ❓ Tak samo jak obsesja perfekcjonizu, czy to jest słaba strona ❓ Co do walki dwóch tytanów..Są dwie możliwości:Albo napiszecie to jako wspólny post i sami zdecydujecie o tym kto przegra.Albo przyślecie opis taktyki jaki zastosujecie podczas pojedynku mistrzowi gry (czyli na razie mnie), a ja lub kapitan jak się zjawi, na podstawie tych opisów rozstrzygnie kto komu da łupnia.