Mesa - archiwum

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 1,000 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Naukowy
    Uczestnik

Kapitanie..jak najszybciej rozpiskę pokładów na Excelsiorze trza załozyć..Nowa stronka wygląda imponująco..Naukowy

Domko
    Uczestnik

No to się odezwałem. Kovalsky trochę zagalopował się w holodeku i zapomniał o obowiązkach. :)A na poważnie - może jakaś mała walka. Bo na razie w maszynowni wieje nudą...

Zarathos
    Uczestnik

Rozpiska pokladow wraz z paroma innymi dodatkami do PBEM'a postulowanymi przez Floura w ankiecie bedzie do konca dlugiego weekendu.

W zwiazku z tym prozba z mojej strony:

1) Czesc was ma do dyspozycji NPC'ow - asystentow, kochanki 🙂 rodzine i kogo tam jeszcze. Wylowie ile sie da z postow, ale bylbym wdzieczny za informacje o takowych. Wystarczy imie, nazwisko stopien (jezeli ma) i pozycja na pokladzie.

2) Poniewaz Excelsior bedzie opisywany od poczatku, mozecie sobie zazyczyc czegos na pokladzie (w miare rozsadku rzecz jasna) oraz uformowac okret takim, jakim chcielibyscie go widziec. Wnioski, dyskusja etc w tym temacie.

Co do maszynowni: EMH nawala, a was tam nie ma?? Hanba panowie mechanicy. Hanba przez CH 😀 Kovalsky, leciec naprawiac (albo wyslac kogos), pobiedzic sie z Naukowym nad matryca. I zdekompi... to jak sie wreszcie obudze 😀

Unicorn
    Uczestnik

No nareszcie!! Mam juz sprawną skrzynke mailową, więc niedługo pojawi się mój post 😉

Naukowy
    Uczestnik

Jest jeszcze sprawny hologram chorążego nr Jeden..I to on powinien kapitana obudzić.Naukowy.

Domko
    Uczestnik

1) Czesc was ma do dyspozycji NPC'ow - asystentow, kochanki 🙂 rodzine i kogo tam jeszcze. Wylowie ile sie da z postow, ale bylbym wdzieczny za informacje o takowych. Wystarczy imie, nazwisko stopien (jezeli ma) i pozycja na pokladzie.

Rozumiem, że moja znajoma z maszynowni, z którą latałem samolotem w holodeku też do tego pasuje. 🙂

Co do maszynowni: EMH nawala, a was tam nie ma?? Hanba panowie mechanicy. Hanba przez CH 😀 Kovalsky, leciec naprawiac (albo wyslac kogos), pobiedzic sie z Naukowym nad matryca. I zdekompi... to jak sie wreszcie obudze 😀

Niech ktoś to zgłosi (np. Naukowy) - na razie ważniejsze są dla nas systemy bojowe (czerwony alarm wyje), ale jak ktoś powie o awarii EMH, to Kovalsky z chęcią pogrzebie w matrycy hologramu (co chciał zrobić od początku pobytu na Excelsiorze). Miej się na baczności, EMH. 😀

Naukowy
    Uczestnik

I powiadomię Kovalski, w nastepnym ruchu dowiesz o kolejnej awarii EHM .Naukowy.Glonojad ..przeglądałem zapiski z Postów z bazy gwiedznej 166..Ty chyba masz jakis dar do podpadania przełożonym 😆

Dar czy nie dar ale co do Nowaka to powiem ci że sie przyczepił do mojej przeszłości z Nimitza. A co do ciebie to już inna bajka... Jeśli nie rozwścieczysz mnie to nie będzie ci potrzebny tupecik. Gorzej jeśli się stanie jak nie chciałbym.... Oj mała sesja u fryzjera nie zaszkodzi 😉 Poddenerwowany Glonojad jest lepszy od rozwścieczonego.EDIT: Z resztą nie będę musiał nawet cię skalpować. Już ja mam różne opcje.... Ale na pewno nie kapitulację.EDIT2: Brzydzę się służbistami co widzą tylko regulamin przed oczami. Czasami regulamin to nie wszystko..

Naukowy
    Uczestnik

Kilka słów :1) Nie ma sie co licytowac co kto komu moze zrobić, bo Wilga ma wyzsza rangę i pozycję Pierwszego Oficera, co daje mu zdecydowanie wiecej możliwości.2) Mnie sie wydaje że bardziej od Nimitza, Nowak przyczepił się do lekceważenia przez Glonojada jego rangi..zresztą nie dziwię mu się. Tyle się chłop naczekał na komandora,a tu przychodzi mu do biurka byle podporucznik i traktuje jak sekretarkę w urzędzie pracy..Też bym się zdenerował 😆 3) Glonojad nie lubi służbistów..no to ma pecha..Bo Wilga jest służbistą, na swój sposób. 4) Co do machania mieczem, to po pierwsze to jest czynna napaść na oficera wyższego rangą, na co są cieżkie paragrafy w kodeksie floty, a po drugie Wilga nie będzie spokojnie czekał jak mu tu jakiś oficer macha nad głową kataną .5) Gdyby się Wilga naprawdę uwziął na Glonojada, to już miał dwie okazje by obrzydzić życie, a z których nie skorzystał. (Post miał być nauczką..zresztą skoro Glonojad potrafił manipulowac jednym replikatorem, to potrafi manipulować innymi..A PO nie ma ochoty sprawdzać, czy asystent sternika trzyma sie tego postu lub nie).6) Jeśli już mamy wymieniać co kto nie lubi. To Wilga nie lubi brawury, lekkomyślności i młodszych oficerów którzy sądzą że zjedli wszystkie rozumy, i już niczego nie muszą się uczyć. 😆 Byłbym zapomniał..pijaństwa też nie lubi ( zwłaszcza na służbie 😆 )Naukowy

Unicorn
    Uczestnik

Informuje o zmianie maila: teraz jest to unicorn.marta@wp.plPoprzednia skrzynka mi się zepsuła...

Wilga. Nie obwiniaj mnie za mój styl. Obwiniaj jak już to Kapitana Vladimira Romanova z USS Nimitz. "Boże zachowaj nam Cara..."A co do trzymania się postu to na pewno nie ruszam replikatorów. Z resztą w tym moim małym przenośnym buforze transportera mam jeszcze pewnie zmrożone żarcie. A co do tego że nie lubisz pijaństwa to nie muszisz pić ze mną. Ja nawet nie myślę o piciu z tobą... Poza tobą są jeszcze inne osoby na tym okręcie z którymi jestem na dość przyjaznej stopie. Dobra co do nas obu to już zamykam dyskusję. Sayonara.

Naukowy
    Uczestnik

Ja cię o nic nie obwiniam Glonojad...Odgrywasz swoją postać jak należy..Ale ja odgrywam swoją postac też, tak jak według mnie powinna się zachować... I porsze nie mieć o to do mnie żadnych żalów. Naukowy

Dobra żaden problem....

Kapitanie..jak najszybciej rozpiskę pokładów na Excelsiorze trza załozyć..

[post="27760"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Właśnie Przy okazji dodać do tego należy gdzie czyja kwatera się znajduje. Bo ja zdążyłem zapomnieć gdzie jest moja własna kwatera.

Do Moderatorów - Prosze nie scalać mojego posta z moim ostatnim.

O`mus
    Uczestnik

I tak się ciesz, bo ja w swojej jeszcze nie byłem 😀

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 1,000 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram