Mesa - archiwum

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 1,000 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Bonifacius
    Uczestnik

Myśliwce rozlokowane, ja sobie siedze w holokabinie skąd Doc w nieznanych okolicznościach zniknął. .... i myśli mnie nachodzą co knuje KAPITAN?

Hmmm. Kapitan na razie z tego co widzieliśmy w mesie to się nieźle bawi...

fluor
    Klucznik

OK Corvus, tylko że nie zwlekaj zbyt długo - to jest rozmowa i miej na uwadze, że pozostałe osoby czekają na twoje argumenty ze swoimi odpowiedziami... tempus fugit, hora ruit

Corvus
    Uczestnik

Spokojna głowa fluor. Odpowiedz bedzie jutro.

fluor
    Klucznik

Co prawda chwilowo kapitan przygląda się naszej akcji z pozycji widza, ale to nie powód, żeby przestać grać. Moją skromną wersję planu Hausnera posłałem na listę, więc każdy wie co ma robić... do dzieła 😉

W sumie plan OK. Tylko prosze nie wspominaj mi nic o Hausnerze. ok?

Domko
    Uczestnik

To może plan Balcerowicza? 😀

Dobra skończmy na razie z polityką. Po prostu się dobrze bawmy.

Domko
    Uczestnik

Skoro o zabawie mowa, to jak widać laba się skończyła i zaczęły się problemy. A tak na marginesie, mógłbyś wyjaśnić :"manewr Glonojada", abym wiedział co napisać z punktu widzenia Kovalskiego?? Co konkretnie robisz - bo zakładam, że w maszynowni powinni to zauważyć.

Manewr Glonojad Bravo 2 - Procedura mająca na celu przyspieszenie podróży w Warp ( bez względu na prędkość ( np: 2 albo 9, ileś tam ). Polega na odłączeniu tymczasowym napędu impulsowego i przekierowaniu całej jego mocy na napęd Warp. W efekcie czego okręt dostaje przyśpieszającego kopa "w tyłek" i leci ze zwiększoną prędkością. Niebezpieczeństwa - Stare typy napędów jak w klasach wycofanych z użytku ( np: Galaxy) Może wystapić przeciążenie napędu a co w efekcie może dojść do jego wyłączenia. Krótko mówiąc okręt staje w miejscu. Ale napęd Excelsiora jest leprzy niż nawet samego Nimitza więc żadnych niebezpieczeństw nie ma. Na Nimitzu przyspieszenie związane z tą procedurą było znacznie bardziej odczuwalne ( Kapitan Romanov (aka Ojczulek Car) nawet wyleciał raz z fotela na mostku. ). Nie powinniście się czego kolwiek obawiać. W sumie mam teorię co do ataku takiego jak Enterprise E miał w Sczelinie Basena czy jakoś tak. Mogło by dojść w takim wypadku po trafieniu w gondolę Warp do uszkodzenia albo nawet całkowitego ( nie zniszczenia ) wyłączenia napędu warp bez możliwości naprawy ( znaczy się Gondola do wymiany ).

Domko
    Uczestnik

OK - dzięki za obszerne wyjaśnienia. Nie wiem jeszcze czy to wykorzystam (bo się zastanawiam co zrobi teraz Kovalsky), ale jeśli zauważy to w maszynowni, to już będę wiedział co pisać. 🙂

To się odczuwa wszędzie.

Zarathos
    Uczestnik

ja wroce po 5 (chyba) kwietnia, ale dorzuce trzy grosze - matryca krysztalowa, z jakiej zbudowany jest kadlub klasy Insignia, zaczyna destabilizowac sie przy duzych redkosciach warp. W ekstremalnych przypadkach okret moze zostawic poszycie kadluba gdzies za soba :D. I zeby nie bylo ze kombinuje - to jest w opisie insigni na stronce 😛

Cóż Manewr Glonojad Bravo 2 był zaprojektowany na Nimitzu więc skąd że mogłem wiedzieć? Może coś wymyślę przy współpracy z paroma oficerami i może uleprzy się tą procedurę.

Unicorn
    Uczestnik

Nooo... Ja przepraszam za zwłokę, ale chyba jeszcze przynajmniej do jutra nie zdołam napisać żadnego posta 🙁 Brat mi zainstalował jakiś beznadziejny program do poczty i nie mogę wysyłać wiadomości 🙁 Ale do jutra obiecuję napisać ;)Pozdr.Uni 😉

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 1,000 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram