Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › PBEM - Sojusznicy › Archiwum USS Excelsior › Mesa - archiwum
Ojoj! Trochę namieszałam... Bo w poście napisałam, że pilotuje Excelsiora, a Glonojad w dzienniku osobistym napisał, że siedzimy w promie 😕 I co teraz?? 😕
Ajaj Hmmmm Ale czy nie przypadkiem Wyżsi oficerowie ( Wilga i McSee) nie namieszali? Chyba obaj pisali że oboje byliśmy w promie. Przynajmniej mi się tak zdawało. Eventualnie przerobię swój dziennik osobisty.
Ja myślałem, że to Ty będzie pilotką kamikadze promu, a Glonojad sternikiem 😀 Już się w tym wszystkim pogubiłem nieco...
W razie czego napisz tego posta jeszcze raz z takim samym numerem i literką np. #30A - Poprawka - Tytuł i chyba każdy zrozumie co się dzieje 😉
Hej fluor! Podobała mi się stronka akademii ale brakuje jej jednej rzeczy... działu o absolwentach. Plus przy okazji co ty na to abym ci pomagał przy prowadzeniu akademii co? Bo w sumie to chyba sporo masz roboty z twoimi kadetami tam...Więc jak? Akceptujesz pomoc czy raczej wolisz harować ostro?
Pomoc w Akademii zawsze się przyda. O dziale Absolwenci też już myślałem, tylko że nie zdążyłem jeszcze przemienić idei na ;DZresztą wszystkich chętnych do rozruszania Akademii zapraszam, ale na mój prywatny email... 😉
Fluor, 😀 na mnie możesz liczyć, jeśli stwierdzisz, że do czegoś się przydam to wal jak w dym - jestem do Twojej dyspozycji.Zawsze z rańca mam czas więc piszę ile wlezie 😀
Do wszystkich, którzy chcą pomóc w Akademii i ją rozruszać ;)Proszę o dokładne zgłoszenie na mojego maila - jutro opiszę jaka jest sytuacja i do czego się przydacie. Dziś po tym jak spędziłem półtorej godzinki na różne zabawy ze stronką, a później posty i instrukcje to stwierdziłem, że chyba czas coś zmienić 😉 Robota fajna, ale cholera, czasu dużo zabiera 😀
A od czego są dobrzy znajomi.......
No dobra... Doktor powrócił do żywych :)Najpierw lekko ochrzanię Corvusa w poście, a potem...... spodziewajcie się niezwykłych wydarzeń 😆
wlasnie widzialem. Milo znow cie widziec, FotonikA reszta zalogi... a zreszta nic. Poczekam az corv napisze, potem wam powiem co akurat mysle 😀
A ja mam takie pytanie. Czy jest gdzieś dostępny spis pokładów na Excelsiora C, tak jak jest to zrobione z BG 166?? Jak nie, to czy odwoływać się do układu pokładów zwykłego, starego dobrego Excelsiora?
Excelsior C - pokłady Tutaj masz na samym dole rozpiskę pokładów 😉
Cosik od paru dni nikt nie ma nic chyba do powiedzenia w sumie. Cosik tak głucho i smutnawo się zaczyna robić.
Hmm... dziwne, bo ja dostałem z wczoraj kilka postów z EXC, z czego 4 dotyczące gry... Ciężko to nazwać niczym ciekawym ;)Założeniem pbema jest to, że gracze sami sobie szukają zajęć a nie oglądają się na MG i czekają aż poda wszystko na tacy - złap na korytarzu Boniego, który wałęsa się po pokładach niczym jakaś zjawa i zaproś go na kieliszek sake, bo narzekać to każdy potrafi 😉 Open your eyes, Mr.Malecki :>
Chcialem powiedziec dokladnie to samo 🙂 To wlasnie powod, dlaczego kapitan zaszyl sie na basenie i pluska jak dzieciak. zebyscie mieli okazje pobawic sie samemu. Troche aktywnosci i inwencji.Pamietajcie - nie jestescie caly czas na sluzbie, zabawcie sie. Poderwijcie jakas laske (kapitan ma juz dwie na oku :P), jak wasze postacie lubia walczyc, zaproscie inne gracza na sparing albo zorganizujcie sobie NPCa. Upijcie sie w barze czy po prostu posiedzcie w kwaterze i poczytajcie cos. Jak widac (z "romulanskiech" postow) akcja toczy sie caly czas, ale to nie znaczy ze jestescie robotami i jestescie 24 godziny na sluzbie. Robcie cos pomiedzy.Np Boni. Walesasz sie. Co prawda twoja RL malzonka nie chce grac, ale mozesz ja poprowadzic. Mogles zaprosic kogos na obiad do siebie albo do mesy. Zagrac zona jak ta spaceruje z dzieciakiem po holodeku.Jest duzo mozliwosci. PBEM to nie bitwa w PBFie i nie polega na odpowiadaniu na zadania postawione przez MG. Kurcze, nawet jak czlowiek jest wylaczony w jakis sposob z gry, mozna grac. Dla przykladu sytuacja z PBEM w ktorym gram, a nie prowadze gre: moja postac wlasnie stracila raczke i lezy nieprzytomna (od miesiaca) na podlodze. Ale to nie powod zeby nie grac. Sa moi ludzie (jestem szefem wydzialu taktycznego) no i zawsze mozna miec zwidy (czytaj majaczyc) :DPozdrawiam kochanych graczy i licze na pojawienie sie nadwyzek "inwencji tworczej"