LOST...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 285 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Barusz
    Uczestnik

Właśnie nie. Charlie chciał iść, ale mu nie pozwolili (dobrze przewidując, że nie będzie umniał nad sobą zapanować). Więc ich śledził i w scenie strzelaniny pojawił się zupełnie niespodziewanie (także dla Jacka i innych). I stąd właśnie moja pierwotna wątpliwość. Chyba, że to akurat ja czegoś nie pamiętam.

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

SPOJLER EPIZOD 15!!!

No tak to moja pamiec a raczej skojarzenie zawiodlo - pistolet z ktorego Charlie zastrzelil Ethana faktycznie byl w posiadaniu Jacka ;> Wrocilem do Homecoming i odnalazlem te scene. Jack zgubil go na poczatku walki z Ethanem i to wlasnie z niego strzelal Charlie.

Barusz
    Uczestnik

Dobrze, że to wyjaśniliśmy, bo nie rozumiałem tego (zapewne scena z gubieniem pistoletu trwa sekundę, tyle mam na swoje usprawiedliwienie). Dzięki za info. Jako potencjalny burak pozostaje tylko to o czym już pisałem - dlaczego Hurley leciał zwykłym rejsowym samolotem?

Barusz
    Uczestnik

Jeszcze a propos linków. Najlepszy z polskojęzycznych: http://sajfaj.net/lost.php Swoją drogą dziwne, że sam Autor strony go tu nie rzucił...

Piotr
    Klucznik

Czy probowaliscie kiedys wykorzystac "szczesliwe" liczby, ktore tak czesto wracaja do nas w kolejnych odcinkach Lost? ;> Nie? No to powiem Wam, gdzie mozecie sprobowac. Na stonie Oceanic Airlines jest ukryta pewna niespodzianka. Na dole, pod napisem Travelers wpiszcie kolejno 4, 8, 15, 16, 23 i 42. Przeniesiecie sie na strone z wyborem miejsc (spokojnie, nigdzie nie lecicie ;> ). Tam klikacie kolejno te same liczby znajdujace sie pod obrazkiem wyboru miejsc i... a zobaczcie sami. 😉

Barusz
    Uczestnik

Mam nadzieję, że podarujecie mi lekką autoreklamę, ale na st.pl pozwoliłem sobie podać listę najbardziej moim zd. interesujących ciekawostek z pierwszego sezonu. Oto link: http://www.startrek.pl/forum/index.php?act...rum=5&topic=205 , niektóre są IMO świetne.

Piotr
    Klucznik

Barusz, zdecydowanie latwiej by bylo, gdybys pokazal swoja liste tutaj, zamiast podawac link. Ani to zacytowac, ani odpowiedziec bez paru okienek... Chyba ze probujesz przeniesc dyskusje na inne forum. ;>

Barusz
    Uczestnik

Nie. Palce mnie bolą i nie chciało mi się przepisywać 😀

Barusz
    Uczestnik

Jeszcze drobna uwaga z naszego, polskiego podwórka. Otóż ci z nas, którzy oglądają ENT, CSI itd. na polskojęzycznym AXN częstokroć narzekają na jakość tłumaczenia tych produkcji. I słusznie. Ostatnio jednak stacja zaskoczył mnie pozytywnie. We wszystkich odcinkach bohaterowie zwracali się do siebie w mianowniku nie zaś w wołaczu (Jack, Michael, Walt, zamiast Jacku, Michaelu, Walcie) tak jak to dziś powszechnie jest przyjęte w języku polskim (czy nam się to podoba czy nie). Dopiero w 1x21 ("The Greater Good") muzełumańscy towarzysze Sayida konsekwentnie używali formy "Sayidzie". Fajny klimacik to robiło (zwłaszcza, że w "wyspiarskiej" części odcinka oczywiście nic takiego nie wystąpiło)... W każdym razie mi bardzo się podobało.

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

Podczas niedawnego wywiadu udzielonego w trakcie konwencji Comic-Con w San Diego Damon Lindelof - wspoltworca serialu oraz Maggie Grace odtwarzajaca role Shannon zdradzili kilka wiadomosci na temat 2 sezonu serialu ;D. Trzeba przyznac ze mimo niewielkiej ilosci informacji daja one sporo do myslenia przed jesiennym powrotem serii na ekrany. Aby nie spojlerowac odsylam do informacji jaka zamieszcza na ten temat Syfy Portal 😉

Barusz
    Uczestnik

Sajfaj.net podał, że ktoś-tam podał, że ujawniono datę emisji (w zasadzie powinnienem napisać "prapremiery") i tytuł LOST 2x01 (nie wiem dlaczego oznaczonego jako 1x25). Odpowiednio jest to "Post Explosion" i 21 IX '05. Idę szukać potwierdzenia w Necie.

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

UWAGA TEKST ZAWIERA SPOJLERY 2 SEZONU!!!

Stacja ABC uchylila rabka tajemnicy przed 2 sezonem LOST-a. Pojawila sie informacja ze do znanych juz nam postaci dolaczy nowy charakter ;). Ta postac to Emeka, czarnoskory mezczyzna obecnosc ktorego oraz intencje zostana odkryte w pierwszych odcinkach 2 sezonu ;D. Pojawiaja sie sugestie ze Emeka bedzie byc moze jedna z osob z innej grupy rozbitkow lotu Oceanic 815, ktora przezyla katastrofe w innej czesci wyspy. Postac Emeki zagra Adewale Akinnuoye-Agbaje, ktory wystapil w takich filmach jak Powrot Mumii czy Tozsamosc Bourna. Poznalismy takze date emisji pierwszego odcinka 2 sezonu serialu - pierwszy epizod stacja ABC wyemituje w srode 21 wrzesnia 😉 Pelna informacje na ten temat znajdziecie na Syfy Portal.

Gosiek
    Uczestnik

A tymczasem podano w końcu tytuły i daty premier pierwszych trzech odcinków sezonu drugiego:

• 2x01 - Man of Science, Man of Faith - 21/09/05
    • 2x02 - Adrift - 28/09/05
    • 2x03 - Orientation - 05/10/05

Jak widać zmienił się planowany tytuł pilotowego odcinka, poprzednio podawano wersję Post Explosion.

Gosiek
    Uczestnik

ZAPOWIEDZI I SPOILERY DO SEZONU 2

Po internecie krążą różne plotki i opowieści dotyczące początku drugiego sezonu Lost. Z tych pewniejszych wynika, że wydarzenia z rozpoczęcia 2 sezonu będą umiejscowione w kilka minut po zakończeniu pierwszego, oraz że akcja początkowych trzech odcinków zamknie się w 6 godzinach. Również w początkowych odcinkach będzie można zobaczyć kolejne migawki z przeszłości Shanon oraz Jacka (być może koniec jego małżeństwa).

Pojawiły się tez plotki o tym, że przeżyją wszyscy rozbitkowie z tratwy, ale że nie wrócą od razu do swoich, lecz odnajdą drugą część rozbitego samolotu i rozbitków, ktorzy w niej byli. Kolejna niepotwierdzona informacja dotyczny zapowiadanej śmierci jednej z głównych postaci kobiecych. Ale ta informacja jest baaaardzo niepewna. ;>

Barusz
    Uczestnik

To którzy aktorzy będą w centrum LOST 2x01 można raczej wywnioskować z samego tytułu odcinka... Co do Jacka, to mnie bardziej niż okoliczności jego rozwodu/wdowieństwa interesuje to gdzie zdobył swoje tatuaże (przypomnę, że w 1x20 w scenie z ojcem nad basenem widzimy go nago całego od pasa w górę i ich nie ma - więc nie zrobił ich sobie na 'osiemnastkę', ani nic w tym stylu). Serwis imdb.com potwierdza, że w 2x01 wystąpi Julie Bowen, ponownie wcielając się w postać Sarah, żony Jacka.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 285 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram