Forum › Rozmowy (nie)kontrolowane › Polityka › Kościół
25 tys. euro za "Pieprzyć buddystów"[/color
http://www.tvn24.pl/-1,1636270,0,1,25-tys-...,wiadomosc.html
Zamach na karykaturzystę - na noszach przed sądem
http://www.tvn24.pl/-1,1636212,0,1,zamach-...,wiadomosc.html
Lepiej nie zadzierać z Islamem.
Zawsze traktowałem ludzi którzy jak stado baranów znajdują jakieś zdanie np. w encyklopedii czy słowniku, przepisują je bezrefleksyjnie i cieszą się, że są oto zwolnieni od samodzielnego myślenia jak w najlepszym razie lekko upośledzonych.
A w którym kościele tudzież w jakim obrządku występują takie zwyczaje?
W żadnym, skąd taki pomysł? Niech no zgadnę, zobaczyłeś, że odniosłem się do post Zarathosa, użyłeś Skrypowego mózgu i doszedłeś do wniosku, że to opis praktyk religijnych.
W żadnym, skąd taki pomysł? Niech no zgadnę, zobaczyłeś, że odniosłem się do post Zarathosa, użyłeś Skrypowego mózgu i doszedłeś do wniosku, że to opis praktyk religijnych.
A może jednak napiszesz, o czym piszesz, zamiast tak droczyć się bez sensu?
Piszę o tym, że jeżeli ktos widzi odpowiedź na antyreligijny czy antyklerykalny post Zarathosa, w której podsumowuję jego i wielu innych ateistów stosunek do samodzielnego myślenia i myśli, że to opis jakiejś praktyki religijej, to daje nader wyraźny sygnał co do stanu swego umysłu.
25 tys. euro za "Pieprzyć buddystów"[/color
http://www.tvn24.pl/-1,1636270,0,1,25-tys-...,wiadomosc.html
Zamach na karykaturzystę - na noszach przed sądem
http://www.tvn24.pl/-1,1636212,0,1,zamach-...,wiadomosc.html
Lepiej nie zadzierać z Islamem.
Ale z katolikami wolno, bo nie podkładają bomb i nie wysyłają napalonych zabójców. Zatem korzysta się z tego, ile wlezie. Zawsze powtarzam: chcecie pokazać, jacy jesteście mądrzy, nowocześni i odważni, atakując katolików i ich wiarę - może tak zaatakujcie muzułmanów? Zobaczymy, jakiej jakości jest wasza odwaga i nowoczesność. No chyba że uważacie katolicyzm za jedyną religię godną potępienia.
Ale z katolikami wolno, bo nie podkładają bomb i nie wysyłają napalonych zabójców. Zatem korzysta się z tego, ile wlezie. Zawsze powtarzam: chcecie pokazać, jacy jesteście mądrzy, nowocześni i odważni, atakując katolików i ich wiarę - może tak zaatakujcie muzułmanów? Zobaczymy, jakiej jakości jest wasza odwaga i nowoczesność. No chyba że uważacie katolicyzm za jedyną religię godną potępienia.
Zgadzam się ze wszystkim. Dodam jeszcze że w Koranie jest zapisane 1:Zabijać ludzi którzy odeszli od islamu, 2:Zabijać Żydów, 3:Zabijać Krzyżowców. To nie jest idealnie skopiowane bo usłyszałem o tym pare lat temu.
Może by tak ci co atakują katolicyzm niech się zajmą też islamem i judaizmem i paroma innymi. Przecież katolicyzm nie jest jedyną religią na świecie.
Krzyżowców nie było w ogóle, gdy pisano Koran, a z Żydami mieli Arabowie tylko handlowe kontakty, więc chyba trochę niedokładnie pamiętasz ;>
Ale z katolikami wolno, bo nie podkładają bomb i nie wysyłają napalonych zabójców. Zatem korzysta się z tego, ile wlezie.
Eviva z całym szacunkiem i sympatią jaką Cię darzę, ale chyba ktoś tu zapomina o wysadzaniu klinik w których dokonuje się aborcji, strzelaniu do lekarzy z tych również klinik, ale przede wszystkim ktoś zapomniał o tym co się dzieje w Irlandii.
Krzyżowców nie było w ogóle, gdy pisano Koran, a z Żydami mieli Arabowie tylko handlowe kontakty, więc chyba trochę niedokładnie pamiętasz
Być może ale usłyszałem to od Gościa który czytał Koran troszke czasu temu alem wydaje mi się że tak to leciało 😀
Eviva z całym szacunkiem i sympatią jaką Cię darzę, ale chyba ktoś tu zapomina o wysadzaniu klinik w których dokonuje się aborcji, strzelaniu do lekarzy z tych również klinik, ale przede wszystkim ktoś zapomniał o tym co się dzieje w Irlandii.
Ja im się nie dziwie. Zabijanie paru milionów ludzi rocznie tylko dla wygody innych ludzi i zarabianie na tym nie jest normalne. Zwłaszcza że ci ludzie nawet bronić się nie mogą. A zabijanie dla paru rysunków czy dla filmu pokazującego prawdę (Teo van Gog) to jest zupełnie inna rzecz. A w Irlandii walczą Anglicy(protestanci) z Irlandczykami(Katolikami). A jak wiadomo Irlandia N jest pod kontrolą Korony Brytyjskiej a tym chodzi o przyłączenie do Irlandii. Chyba że Manul chodziło ci o zwykłą Irlandię to nie wiem co tam szukasz. Chyba dziury w całym.
Ja im się nie dziwie.
Zastanów się co właśnie napisałeś. A jeżeli nie widzisz problemu, to jest to prostu smutne.
No może pszesadziłem. Ale wysadzenie budynku może uratować małego człowieka. Oczywiście jeżeli przy okazji nikt nie zginie to gra jest warta świeczki nawet jeźeli uratują jedną osobe. Budynek zawsze można odbudować. Ale strzelanie do lekarzy, którzy dokonują aborcji to niezbyt dobry pomysł. Najlepszym rozwiązaniem jest ich uświadomienie i pokazanie im jaką złą rzecz robią.A tak przy okazji czepiłaś się jednego kawałka z mojej wypowiedzi i słusznie. Ale co z resztą ❓
Zaczęłam pisać bardzo długi komentarz. Ale naprawdę długi. Jednak skasowałam wszystko, bo nie mam siły prowadzić polemiki z kimś kto nie zastanawia się co pisze i wypowiada się w sprawach o których nie ma pojęcia. Doedukuj się. Pogadamy.
Zawsze powtarzam: chcecie pokazać, jacy jesteście mądrzy, nowocześni i odważni, atakując katolików i ich wiarę - może tak zaatakujcie muzułmanów? Zobaczymy, jakiej jakości jest wasza odwaga i nowoczesność. No chyba że uważacie katolicyzm za jedyną religię godną potępienia.
Co to za argument? Jesteście prawdziwymi chrześcijanami? To powiedzcie to głośno i dumnie muzułmanom, niech wiedzą, że wyznają nie tego proroka co trzeba.
Zaczęłam pisać bardzo długi komentarz. Ale naprawdę długi. Jednak skasowałam wszystko, bo nie mam siły prowadzić polemiki z kimś kto nie zastanawia się co pisze i wypowiada się w sprawach o których nie ma pojęcia. Doedukuj się. Pogadamy.
Nauki nigdy za wiele. Ale nic nie poradze że-być może- dla ciebie człowiek jest człowiekiem tuż po urodzeniu. Dla mnie dziecko jest człowiekiem od poczęcia. To że istnieją pojęcia takie jak embrion płód to nic nie zmienia to tylko określenia. Z jednej małej komórki powstaje istota, która myśli, czuje, marzy, kocha, nienawidzi itd.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Peter_Singer
Link o gościu, który myśli inaczej o dzieciach tuż po urodzeniu.