Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL Komandor Ryan

Komandor Ryan

Wyświetlanie 7 wpisów - od 61 do 67 (z 67 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

Wyciągnął spod lady holowizytówkę i podał ją Ryanowi -Proszę zadzwonić, powiedzieć że jest pan zainteresowany odnalezieniem zgubionego pieska. A reszty pan się już dowie - po tych słowach spojrzał na komandora oczekując chyba jakieś rekompensaty za swoje problemy.

Eric Keitel
    Uczestnik

Patric uśmiechnął się z wdzięcznością odbierając małą płytkę z tworzywa sztucznego. Sięgnął do kieszeni i położył na ladzie kilka pasków latinuum. Nie miał czasu na zdobywanie lokalnej waluty, a użycie tej stosowanej w sektorze mogło być tylko korzystniejsze - zyskiwał opinię człowieka polegającego raczej na twardych środkach płatniczych, a barman mógł je albo wymienić w banku... Albo użyć do jakichś lewych czarnorynkowych interesów. Podwójne zwycięstwo. Po chwili namysłu, dołożył, krzywiąc się w duchu, jeszcze jeden pasek. Pocieszał się tym, że Flota na pewno zwróci mu koszty operacyjne. Rozpływając się w podziękowaniach, pożegnał się i wyszedł z baru. Po odejściu z zasięgu wzroku gości wewnątrz i niezbyt entuzjastycznym powitaniu swoich goryli zaczął szukać jakiegoś automatu telefonicznego - nie wyszłoby zbyt zręcznie, gdyby połączenie zostało zaaranżowane przez wiszący na geostacjonarnej okręt - z miejsca wzbudziłby podejrzenia. Gdyby tylko znalazł aparat, od razu zadzwoniłby pod wskazany numer, podając odpowiednie hasło.

Hemrod
    Uczestnik

Znalazł odpowiedni aparat, wybrał numer i oczekiwał na połączenie. Po chwili na ekranie pojawiła się starsza kobieta, przez chwilę wydawało mu się, że popełnił błąd, ale jednak kiedy podał hasło kobieta skinęła głową -Proszę podać szczegóły i nie obawiać się, nie namierzą tego połączenia - uśmiech na jej ustach wydawał się jakiś sztuczny, może nie szczery, a może po prostu Ryan wyczuł bijącą od niej chęć zysku ...

Eric Keitel
    Uczestnik

- Witam. Poszukuję informacji o kimś. Zapłacę, jednak zależy mi na osobistym spotkaniu. To bardzo dyskretna sprawa i nie chcę ryzykować podsłuchu. Oboje na tym zyskamy. Gdzie i kiedy byłoby to możliwe?

Hemrod
    Uczestnik

-Nie byłoby - po tych słowach nastąpiło zerwanie połączenia

Eric Keitel
    Uczestnik

Ryan lekko wzruszył ramionami. Trochę spodziewał się takiej odpowiedzi, ale tym razem szopka improwizacyjna by na pewno nie przeszła. Zastanawiał się co zrobić dalej - odrobinę o sytuacji na dole się dowiedział, ale za mało by na tym bazować. Z lekkim westchnieniem uruchomił komunikator.- Tutaj Ryan. Będę potrzebował trackingu pewnego numeru wewnątrzsystemowego. Przed chwilą połączyłem się z nim za pomocą automatu - dam radę sam jakoś podłączyć tricorder i ściągnąć potrzebne dane, czy będę potrzebował na dole mechanika? Wciąż mam też wizytówkę z numerem - całkiem możliwe że jest właśnie aparat przenoszony, ale powinniśmy dać radę go zidentyfikować, skoro jest dostępny przez zwykłe automaty, pewnie znajduje się na tej planecie. A sposób w jaki go dostałem wskazuje że nawet w tym samym mieście...

Hemrod
    Uczestnik

-Dobra podawaj pan ten numer - usłyszałeś głos taktycznego -Dobra skoro jest na tej planecie to nie będzie żaden problem, sekundę - cisza po drugiej stronie zapadła na trochę dłuższy okres czasu niż na sekundę. Usłyszał głos taktycznego-Co jest ... - zdawało mu się, że ktoś do niego podchodzi i razem debatują na jakiś temat -Ale ... - to był z pewnością głos Mallory -To przecież do jasnej cholery nie możliwe! - taktyczny zdawał się unosić -O co chodzi? - zapytał jak najbardziej oficjalnym tonem Ryan -Mamy pewien problem sir. Nie możemy namierzyć tego numeru. Coś tutaj nie gra. Powinniśmy dać sobie radę, z tym sprzętem który tutaj mamy. Oni jednak nas zakłócają. To byłoby chyba tylko możliwe z rządowym sprzętem ... albo nie wiem co ...

Wyświetlanie 7 wpisów - od 61 do 67 (z 67 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram