Forum Trek.pl Newsy Star Trek J.J. Abrams i jego kompania są gotowi do kontynuowania alternatywnej rzeczywistości

J.J. Abrams i jego kompania są gotowi do kontynuowania alternatywnej rzeczywistości

Wyświetlanie 9 wpisów - od 46 do 54 (z 54 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Barusz
    Uczestnik

Też miałem od poczatku wrażenie, że to było pytanie retoryczna, zdarom zastosował taką prowokację intelektualną.

zdarom
    Uczestnik

Otóż to ludziska, sam Q mówił że on i jemu podobni nie mogą wszystkiego, nawet oni maja ograniczenia. Ale widzę że tylko dwie osoby to zauważyły.

Kamil
    Uczestnik

Mnie jakoś ten Q zawsze drażnił, to taki dupek ktury wkurza wszystkich do okoła. Picard i Janeway mieli go powyżej nosa. Myślę że niepowinno się aż tak w tym nowym treku powracać do poprzedniej rzeczywistośći gdyż może tamte postacie nigdy się nienarodzą tak jak załoga TNG DS9 czy VOY.

zdarom
    Uczestnik

Z Q nie ma problemu że się nie narodzi bo jak wiadomo Q są od zawsze (tak mówi ten nam znany), nie wiadomo skąd się wzięli ale są.

Jamjumetley
    Uczestnik

Może Q są trochę jak pradawni w Stargate. Rasa, która z tokiem ewolucji przemieniła się w czystą energię.

zdarom
    Uczestnik

Ale w przeciwieństwie do pradawnych zapomnieli skąd się wzięli, Q mówił że oni po prostu są od zawsze.

Lo'Rel
    Uczestnik

Od zawsze w naszym pojęciu, podobnie jak istoty z tunelu w DS9, dla nich nie istnieje pojęcie czasu.

Q
    Uczestnik

Pierwsza podstawowa rzecz - Kto wierzy Q jest poprostu naiwny.

A tak przy okazji widze że musze parę herezji sprostować:

Q zawsze pasował jak kwiatek do kożucha

no i oczywiście :

to taki dupek ktury wkurza...bla bla bla...dzieciaki nie znające ortografi wytykając im błędy na każdym kroku 🙂

Dzikowy
    Uczestnik

Q służył raczej jako zwierciadło. Załoga Entka stawała wobec dowolnej możliwości, mając do dyspozycji dowolne moce. Traktowałem odcinki z Q raczej jako analizę charakterów załogi.

Wyświetlanie 9 wpisów - od 46 do 54 (z 54 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram