Forum Trek.pl Newsy Star Trek J.J. Abrams i jego kompania są gotowi do kontynuowania alternatywnej rzeczywistości

J.J. Abrams i jego kompania są gotowi do kontynuowania alternatywnej rzeczywistości

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 54 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • fluor
    Klucznik

Zauważ, że ten ma mniejsze ego 😉

Eviva
    Uczestnik

Zauważ, że ten ma mniejsze ego 😉

A wiesz, że dopiero Ty zwróciłeś mi na to uwagę? Ja tylko dziwiłam się, że tutaj jest jakiś przyjemniejszy 🙂

zdarom
    Uczestnik

Ale w Q właśnie ta "niedojrzałość" jest najlepsza, to mu nie przeszkadza a wręcz pomaga być kimś kto bez przeszkód wytyka ludziom że pchają swoje tyłki w niemal każdy zakamarek choć nie są na to gotowi.

Eviva
    Uczestnik

Ale w Q właśnie ta "niedojrzałość" jest najlepsza, to mu nie przeszkadza a wręcz pomaga być kimś kto bez przeszkód wytyka ludziom że pchają swoje tyłki w niemal każdy zakamarek choć nie są na to gotowi.

Ta niedojrzałość nie jest najlepsza, jest groteskowa, żałosna i niezrozumiała. Według mnie kładzie to tę postac na obie łopatki i czyni z niej niepotrzebny, drażniący wtręt.

Cross
    Klucznik

Ta niedojrzałość nie jest najlepsza, jest groteskowa, żałosna i niezrozumiała.

Taka właśnie ma być, gdyby było inaczej Q jak pozostali Q byłby tylko bezstronnym obserwatorem, ergo: w filmie nie miałby czego szukać.

Eviva
    Uczestnik

Taka właśnie ma być, gdyby było inaczej Q jak pozostali Q byłby tylko bezstronnym obserwatorem, ergo: w filmie nie miałby czego szukać.

QWtrącać się w przebieg spraw też można inteligentnie i niezłośliwie. Nie, ta postac jest zdecydowanie naciągnięta i zwyczajnie niepotrzebna.

Lo'Rel
    Uczestnik

Q to taki zawór bezpieczeństwa tak jak straż temporalna przyszłości. Cokolwiek złego się stanie, to albo ten albo tamci przybędą i naprawią. Q jest dosyć groteskowy i irytujący,a le w gruncie rzeczy lubię te postać, jako samą postać kreowaną przez Johna DeLancie.

zdarom
    Uczestnik

QWtrącać się w przebieg spraw też można inteligentnie i niezłośliwie. Nie, ta postac jest zdecydowanie naciągnięta i zwyczajnie niepotrzebna.

A ja się cieszę że taki jest, nie chciałbym innego, (może przemawia przeze mnie przyzwyczajenie do takiego Q)ale taki powinien być.

Eviva
    Uczestnik

A ja się cieszę że taki jest, nie chciałbym innego, (może przemawia przeze mnie przyzwyczajenie do takiego Q)ale taki powinien być.

No i tu jest różnica. Ty nie chciałbyś innego Q - ja go nie chcę wogóle. Ani takiego, ani innego.

Zarathos
    Uczestnik

Ja nie chcę Williama Shatnera i jest spore prawdopodobieństwo, że oboje dostaniemy to, czego chcemy.Chociaż Q był zdecydowanie fajniejszy i mniej przegięty niż Kirk.

Eviva
    Uczestnik

Ja nie chcę Williama Shatnera i jest spore prawdopodobieństwo, że oboje dostaniemy to, czego chcemy.

Chociaż Q był zdecydowanie fajniejszy i mniej przegięty niż Kirk.

A to niby dlaczego? Kirk był przynajmniej na swoim miejscu, a Q wkręcony na siłę do fabuły, istny kwiatek do kożucha.

zdarom
    Uczestnik

Dlaczego na siłę wkręcony? Ot bardziej zaawansowana forma życia która wiele potrafi, ale jak sam Q przyznał nie jest wszech wiedząca i wszech mocna. Dokładnych słów nie pamiętam ale chyba o to chodziło.

Cross
    Klucznik

Na siłę wkręcony? Przestań...

Flashbones
    Uczestnik

Q jest super i pasuje do treka a jego intrygi sprawiają że odcinki z Q sa zawsze bardzo ciekawe i świetnie się je ogląda.

Xalein
    Uczestnik

Zgadzam się że Q bardziej pasuje do nowego treka od Shatnera. Jego pojawienie nie będzie na siłę, a starego Kirka bardzo.Q się pojawi pstryknie palcami i znów będziemy mieli Wolkana 😀 a rzeczywistość wróci na pierwotny tor.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 54 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram