Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Islam kontratakuje

Islam kontratakuje

Wyświetlanie 8 wpisów - od 31 do 38 (z 38 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Sai
    Uczestnik

To ja powrócę do newsa, bo widzę, że Panowie się strasznie zagalopowali. Znam wypowiedzi Barusza od wielu lat i chociaż czasami się z nim nie zgadzałem, nigdy nie prowadził rozmowy w sposób arogancki i prostacki. Powracając jednak do wątku.... Według mnie, wszelkie organizacje/ruchy itp. które zbytnio opierają się na fanatycznej wierze w swoje racje i poglądy, stwarzają właśnie takie absurdy. Co nie zmienia faktu, że Islam czy Chrześcijaństwo lub Judaizm, zmienił przez wieki oblicze świata, tworząc, budując i niszcząc. Dlatego stwierdzenie, że coś co kształtowało przez wieki społeczeństwa naszej planety (nie ważne, czy w dobrym kierunku, czy nie), jest głupie, nie jest trafną oceną. Tak samo jak zgłoszenie obrazy uczuć religijnych po obejrzeniu budowli z klocków... To po prostu śmieszne i tak to trzeba traktować 🙂

Barusz
    Uczestnik

Odpowiedz prosze na proste pytanie - masz jakieś wątpliwości, ze ten pałac był wzorowany na klasycznej islamskiej architekturze i że Jabba jest parodią islamskiego szejka? Bo ja nie mam.

Sai
    Uczestnik

Nie ma co tutaj się rozpisywać, owszem może nie jest wzorowana, ale podobna. Śmieszny jest fakt zgłoszenia "obrazy" jakichkolwiek uczuć.

Cross
    Klucznik

Aleście się uczepili 🙂 W pierwszym zdaniu chodziło mi o to, że gdyby nie wcześniejsze ustępstwa poprawnej czasem aż do do bólu Europy wobec nachalnych fanów islamu w wielu różnorakich kwestiach, to dziś nikt by się takim zabawnym newsem nie zainteresował. Tymczasem nawet u nas wisiał na głównych stronach portali informacyjnych.

Cross
    Klucznik
    Doro
    Uczestnik
    Match
    Uczestnik

Nie "turecka społeczność w Austrii - około pół miliona, 5% populacji - lecz stowarzyszenie (świeckie!), które liczy (fanfary) c.a. 600 członków, przy czym inne stowarzyszenie (tym razem religijne) skrytykowało akcję jako klasyczny ból dupy.

LIBERTO
    Uczestnik

czyli jakieś wałachy, pseudo obrońcy muzłumanów, chcialy wypłynąć na szerokie medialne wody i udało im się to doskonale-swój cel osiągnęli ;-P

Wyświetlanie 8 wpisów - od 31 do 38 (z 38 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram