Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Islam kontratakuje

Islam kontratakuje

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 38 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Barusz
    Uczestnik

No, ciekawe dlaczego go zniszczyli.Znasz literaturę islamską? Wkład w rozwój filozofii, astronomii czy choćby medycyny? Niech no zgadnę - znasz, bo jesteś świetnie wykształcony i bardzo mądry. A naziści też rozwijali medycynę i pisali książki, to chcesz napisać, prawda?

Diabeu
    Uczestnik

Jestem bardzo mądry i średnio wykształcony (matura), ale kładę się spać, więc mogę podjąć ten wątek np jutro.

The D
    Uczestnik

No dobra, a gdzie ta "paranoja poddawania się politycznej poprawności przez państwa Europy" wspomniana na początku newsa?

W tym, że ktokolwiek zainteresował się tym oskarżeniem, OCZYWIŚCIE. W gazetach o niej piszą itd.

Znamiennym jest, że bardziej "politycznej poprawności" poddają się media prawicowe 😉

Barusz
    Uczestnik

Nie. Wystarczy chwilę pomysleć, by 'odkryć', że od któregoś momentu jest to już zwrócenie uwagi, że ktoś inny zwrócił uwagę.

Breja
    Uczestnik

Religia starożytnego egiptu przetrwała jakiejś półtora tysiąca lat dłużej, czy to znaczy że powinniśmy rzucić się budować piramidy?A Mordah ma rację, news jest zwyczajnie głupio napisany. "Państwo" się niczemu nie poddaje przez to, że jakaś grupa obywateli ma głupie żądania i pretensje.

Barusz
    Uczestnik

Oznacza, ze nie powinniśmy pisać, że kultura starożytnego Egiptu była zła. Bo to głupie.

Breja
    Uczestnik

Czyli jak coś długo trwa to znaczy że jest dobre/mądre? Bardzo inteligentna postawa 😆 Czyli na przykład nie można twierdzić, że niewolnictwo jest złe, tak? Przecież funkcjonowało tysiące lat.

Barusz
    Uczestnik

W tym wypadku nie niewolnictwo, tylko kultury antyczne, USA w pierwszych dekadach swych dziejow itd. Swoją drogą, gdyby mi ktoś rano powiedział, że są w Polsce ludzie, którym trzeba tłumaczyć takie rzeczy, to bym nie uwierzył.

Breja
    Uczestnik

Chyba zupełnie nie rozumiesz, że tu nie chodzi o to co jest "złe", i nikt nie twierdzi że jakaś antyczna kultura była "zła", tylko o to jak bezdennie głupi jest twój argument o tym, że coś "trwało długo więc jest dobre/słuszne". No ale najprościej zadrzeć nosa, a nie zastanowić się nad głupotą tego co się opowiada 🙄

Barusz
    Uczestnik

Nie zapominajmy o trotylu!

A Islam to zło.

Jeżeli to kogoś nie przekonuje jakie problemy ze sobą trzeba mieć, by pisać, że "tu nie chodzi o to co jest "złe", " to nic go nie przekona.

Breja
    Uczestnik

Szczerze mówiąc byłem przekonany, że to był po prostu sarkazm. Nie przyszło mi do głowy, że ktoś napisałby to na serio. Natomiast sarkastycznie coś takiego pod tak nierozsądnie sformułowanym newsem, jeszcze pod tytułem "Islam kontratakuje" (tak, rozumiem nawiązanie do tytułu, ale mimo wszystko), wydawało mi się jak najbardziej zrozumiałe.I nijak nie czyni to twojego argumentu sensowniejszym 😎

Barusz
    Uczestnik

Linki do kilku poprzednich wypowiedzi naszego kolegi na temat religii, pierwsze z brzegu, znalezione w ciągu kilku minut:

http://www.trek.pl/forum/index.php?s=&...st&p=120511

http://www.trek.pl/forum/index.php?s=&...st&p=120734

http://www.trek.pl/forum/index.php?s=&...st&p=125408

Wszystko sarkazm? Czy to, co już było pisane powyżej - objawy jakiegoś potwornego zakompleksienia na tle religii, i próba przekonania, wmówienia samemu sobie, że się jest mądrzejszym, lepszym od innych? Zwróć uwagę, że ostatni jest z watku bynajmniej nie o religii, ale była możliwość podbudowania się, to czemu tego nie zrobić.

Końcówkę wątku o religiach na forum to w ogóle warto sobie przypomnieć, świetnie tam widać, kim od strony intelektualnej i emocjonalnej jest duża część forumowiczów.

Co do sensowności argumentu - jak ktoś uczestniczy w dyskusji to nie powinnien oceniać sensowności tego co piszą przeciwnicy. Z góry zaznaczam, że nie będę tłumaczył dlaczego.

Breja
    Uczestnik

Naprawdę nie chce mi się przeglądać całego archiwum waszych rozmów tylko po to, żeby kontynuować dyskusję na poziomie który oferujesz 🙂 O religii mam zdanie skrajnie negatywne i nie zamierzam się na ten temat spierać z nikim w komentarzach pod jakimś newsem. Szczególnie z kimś, kto osoby o innych poglądach obraża. Chciałem tu wyłacznie skomentować kiepsko napisany news, i twój kuriozalnie idiotyczny argument. Zrobiłem to, a ponieważ jak widzę tobie przmówić do rozsądku się nie da- żegnam 🙂

Barusz
    Uczestnik

Chciałeś skomentowac news, a piszesz głównie o rozmówcach i o religii - jacy to wszyscy dookoła niewydarzeni. No, jest coś w tym, że to najbardziej normalna, standardowa postawa przeciwników religii, to właśnie jest ten problem, o którym piszemy prawie od poczatku tu.

Breja
    Uczestnik

Nie kłam proszę 🙂 O religii mówiłeś Ty i Diabeu, ja powiedziałem jedynie, że twój argument był kompletnie idiotyczny. O moim stosunku do religii wypowiedziałem się dopiero teraz, nikogo nie obrażając z powodu odmiennych poglądów, w przeciwieństwie do ciebie, i nie prowadząc w tym temacie żadnego sporu. Z tego co widzę ty tu jesteś naczelnym wojującym na ten temat. I nie wiem gdzie napisałem, że "wszyscy do okoła są niewydarzeni". News jest źle napisany, o czym nie tylko ja wspomniałem, a twój argument był po prostu żenujący. Do nikogo innego z tu się wypowiadających nic nie miałem.Gdybym chciał się uciec do twojego poziomu retoryki powiedziałbym, że prezentujesz postawę arogancką i zakłamaną, typową dla obrońców religii. Podoba ci się taki sposób rozmowy z Tobą? Bo jeśli nie, to spróbuj na przyszłość samemu się w taki sposób nie zachowywać.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 38 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram