Forum Fantastyka Star Trek Inne role aktorów ze Star Treka

Inne role aktorów ze Star Treka

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 604 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Barusz
    Uczestnik

Michelle Forbes w "The District" grała Helen York. Wystąpiła w odcinkach 2-8, wczoraj na AXN był 3.

Piotr
    Klucznik

Garrett Wang zagral chinskiego robotnika Chow-Ping Yen pracujacego przy budowie kolei w czwartej czesci miniserialu Into the West. Wiecej o tym serialu pisalem tutaj.

Reyden
    Uczestnik

Jakies 2-3 dni temu w serialu Zdarzyło się jutro widziałem Roberta Picardo , grał tam lekarza .

Gosiek
    Uczestnik

Wspomniana już w tym wątku rola Jeffrey'a Combsa w serialu The 4400 doczekała się kontynuacji w odcinku 2x10 - Lockdown, w którym grana przez niego postać doktora Kevina Burkhoffa powraca do akcji. Z odcinka wynika, że Weyoun z DS9 będzie się teraz pojawiał nieco częściej w kolejnych epizodach 4400. Oby tak było. 😉

Domko
    Uczestnik

Parę dni temu, na TVP1 wyemitowano odcinek "Nieustraszonego", w którym zagrała Nana Visitor (czyli Kira z DS9). Serial jest dość stary, więc trudno było ją poznać, ale sprawdzałem w sieci, że to była ona.

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

Kilkadziesiat minut temu mielismy okazje zobaczyc w Polsacie Patrica Stewarta czyli kapitana Picarda z serii TNG ;). Kapitan Enterprise wystapil w swietnej komedii Mela Brooksa Robin Hood - faceci w rajtuzach, odtwarzajac krotka acz niezwykle wazna i smieszna role krola Ryszarda III ;P

Domko
    Uczestnik

Kilkanaście muinut temu na TV4 wyemitowano kolejny odcinek amerykańskiego sitcomu, zapełniającego jedynie program, o tytule "jak pan może, panie doktorze". Tym razem był to odcinek wyjątkowy. :)Nie dość, że jedną z głównych ról gra tam Terry Farrel (Jadzia Dax z DS9), to jeszcze pojawił się Leonard Nimoy (Spock) jako profesor z Harvardu.

Reyden
    Uczestnik

W przed ostanim odcinku SG-1 9x09 wystąpił Robert Picardo , a dziś na Polsacie w filmie Lot Skazanców jedną z głównych ról grał Colm Meaney ( O'Brien z TNG/DS9 )

qjaw
    Uczestnik

Gates McFadden (dr Crusher TNG) grala w swietnym filmie polowanie na czerwony pazdziernik jako Caroline Ryan

Reyden
    Uczestnik

Marc Alaimo znany z roli Gula Dukata z DS9 zagrał też w filmie Pamięć Absolutna , grał tam gościa o nazwisku Everet .W tym samym filmie wystąpił tez Ronny Cox ( Kapt. Edward Jelico z TNG Chain of Command ) - zagrał jedną z głównych ról - Vilosa Cohaagena.Małe sprostowanie do jednego z moich wcześniejszych postów :W Robocopie I nie grał Ronny Cox tylko Kurtwood Smith ( Annorax z VOY :Year of The Hell ) .Natomaist Robert Picardo ( AHM z VOY-a ) zagrał epizodyczną rolę w filmie o katastorfie samolotu - niestety nie pamiętam tytułu - jedyne co zapamiętałem to ze katastrofę spowodował pożar nadtlenku wodoru .

Reyden
    Uczestnik

Za tydzień w piątek na TVN leci I Kto to mówi I z Kristy Alley , porucznik Saavik z ST II .

Gosiek
    Uczestnik

A w serialu Invasion w odcinku 1x03 Watershed epizodyczną rolę jubilera zagrał Armin Shimerman czyli Quark z DS9. Przy okazji polecam sam serial - całkiem przyjemna i utrzymana w tajemniczym klimacie produkcja z pogranicza SF, opowiadająca o pojawieniu się obcych na Ziemi podczas jednego z huraganów w USA.

Pah Wraith
    Uczestnik

Patrick Stewart wystąpił w kolejnej, niezbyt udanej, jak można wyczytać na necie, amerykańskiej telewizyjnej adaptacji Tajemniczej Wyspy w roli kapitana Nemo (kiedy zobaczyłem jego zdjęcia w Starlogu z planu, bardzo się śmiałem, omal mnie z Empiku nie wyrzucili :D)

I jeszcze jeden link, tym razem ze zdjeciami i krótkim opisem tej mini serii: TUTAJ

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

Mimo braku trekowego serialu na antenie publicznej telewizji mozna zobaczyc w niej trekowych aktorow 😉 Tym ciekawiej jezeli pojawiaja sie w serialach. TVP3 emituje wlasnie serie pod tytulem Podróż do Nowego Świata - osmioodcinkowy serial obyczajowy w ktorym jedna z glowych rol gra znany z TNG oraz DS9 Colm Meaney. Niestety do emisji zostaly juz tylko 3 odcinki - serial emitowany jest we wtorki po 23 ;> Czy warto obejrzec pozostale epizody? Chyba tak, zwlaszcza ze serial osadzony jest jak mi sie wydaje w XIX wiecznej Szkocji/Irlandii i daleko mu do sci-fi. Niestety wczoraj nie moglem dokladniej przyjrzec sie postaci granej przez Meaneya - trzeba bylo wstac rano do pracy ;>

Pah Wraith
    Uczestnik

Meaney w nowej roli, tym raze w mini-serii Ludluma:

Covert One: The Hades Factor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 604 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram